Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Müjdeler olsun, sivil bir anayasamız olacak. Ancak birçok akademisyen, hukukçu ve sivil toplum örgütü çekincelerini dile getiriyor. Bunlardan biri de 1982 Anayasası hazırlanırken Danışma Meclisi'nde görev alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç. Genç, '82 anayasası bugüne kadar zaten büyük oranda değişmiş olup, bu düzenlemeleri de sivil meclisler yapmıştır' diyor. Ayrıca, anayasanın hazırlanış yönteminde yanlışlar olduğunu söylüyor. Kamer Genç'in ifadelerinden hangilerine katılıyorsunuz?

akifeser: yorumsuz
11 Aralık 2007
Ugugug: 1982 Anayasa'sında Kamer Genç etkisi varsa, hemen değiştirmek gerekir. Tek başına CHP+MHP'den daha başarılı muhalefet ediyor, helal olsun. Bir de insanlara bağırmamayı ve hakaret etmemeyi öğrense Tunceli'ye gidip oy atardım belki.
1 Aralık 2007
karged: Kamer Genç' in işi sadece muhalefet yapmak ve kendini gündemde tutmak gayreti. Bu ülkeye ne faydası dokunmuş ki bu adamın?
16 Kasım 2007
hrksblsn: Ya hazırlanan taslağın basına açık olması gerekirdi diyolar. Adamlar a dese hemen onu z ye çevirip bütün medya darbe çağrısı yapacaktı bilip bilmeden, unutmayın 82 anayasası bir 'darbe'de hazırlanmış anayasadır. Hiç kimse birşey demediği halde medya ortalığı yıktı kırdı geçirdi. Noldu? Anayasa değişti... Malezya'mı olduk? Ayrıca Kamer Genç mecliste konuşurken lütfen bir TRT3 ü açıp izleyin...
26 Ekim 2007
perfectidea: özgürklükçü diye yutturulan bu yeni anayasa tamamen bir bağımlılık ve perişanlık belgesidir
8 Ekim 2007 . Polemikleri Oku
engineer: söyleyen adam Kamer genç değil mi...o zaman boş verip işimize bakalım....
1 Ekim 2007
hatşepsut: kendi adamlarına hazırlattıkları bir anayasayı oldu bittiye getirip bize kabul ettirmek istiyorlar.. sivil anayasa yapmak yeni kurulmus bir hükümete düşen ilk görev değildi.. önce verdikleri sözleri tutsunlar..
30 Eylül 2007
jasmin: gülmekten katılıyorum.kamer abi sen çiçekleri sula
30 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
sancar2: bu anayasanın güzel yönleri var ancak birileride Türk devleti ile hesabı görmek için araya maddeler koymuşlar..üniter yapımızı zedeleyici milli devlet yapımızı sulandırıcı maddeler kesinlikle koyulmamalı..
25 Eylül 2007
isat: Anayasamızın sivilleştirilmesine dönük çalışmaların olması daha önceden gündeme gelmişti.Fakat bir taslak Anayasanın hazırlandığı komuoyundan gizlenmiş olması şaşırtıcı ve ürkütücü geldi bana.Malezya ve İran olayları insanın rüyalarını kaçırıyor.
24 Eylül 2007
ERGENEKON: akp'ni sömürge anayasasına hayır.
23 Eylül 2007
şevki: T.B.M.M Sinin anayasası olmayacak 12 eylül yasasından daha dikta bir şekilde AKP anayasası olacak buda cok kötü milli egitim müfredatına benzeyecek her bakanın degiştirdigi bişi olacak.
22 Eylül 2007
bluenight__i: Kesinlikle kurucusunun mclis olacağını söylediğine katılıyorum. Zaten mecliste türkiyenin meclisi değilmi..
22 Eylül 2007
madmax07: Anlamadım ki nedir bu???
21 Eylül 2007
belge: Oluşturulacak anayasanın referanduma sunulması en büyük demokratik güvencedir.
21 Eylül 2007
selcuk74: kurucu meclis falan gbi soylemler zorlama yorumlardır hükümet bu anayasa değişikliğini ne şartta olursa olsun milli iradenin kendisine götüreceğini beyan etti zaten. Ama ülkemizde seçkinci anlayış halkı beğenmediğinden milli iradeye hiçbir zaman güvenmemşlerdir ama bu ülke artık sivil bir anayasaya kavuşacaktır isteyen referandumda hayır diyebilir 82'nin anti demokratik anayasasını içine sindirebilir.
21 Eylül 2007
general_X: Kamer Genç'in ortaya attığı görüşlerin fikri temellerinin evrensel hukuk normlarıyla ne kadar uyuşup uyuşmadığına bakmak lazım. Acaba sayın Genç bu görüşlerini yarı doğrudan demokrasinin yaşandığı ve yaşatıldığı İsviçre'de söyleyebilir miydi? Ya demokrasinin beşiği İngiltere'de? Onca makyaja rağmen 82 Anayasası askerin anayasası olma özelliğini yitirmedi ve AB hedefine bu yamalı bohçayla ulaşamayız. Lütfen temel hak ve hürriyetleri içeren toplumsal sözleşmeleri daha ciddi görüşlerle ele alalım.
21 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
mervve: Akp'nin hazırlattığı anayasa nasıl sivil oluyor anlayamıyorum.Eğer cumhurbaşkanlığı için referandum kararı çıkarsa Abd,ullah Gül aday olamayacak.Bunun için de bir madde koyacaklar mı acaba anayasaya? Birden fazla seçim hakkı mesela...
20 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
durgul: Anayasamızın bir çok maddesi 82 den bu yana sivil meclisler tarafaından zaten değiştirilmiştir, bu yeni tasarı ile bence anayasanın dili ve dağınıklığı düzenlenmelidir sadece. %46 ile meclise gelen AKP türban anayasası için referanduma gitse de bu Anayasanın onaylanacağını biliyor zaten, gerisi fasa fiso stöler, hukukçular, muhalefet, asker, halk onlar için önemli değil, değersiz
20 Eylül 2007
mukanhan: Bir tarafta meşru seçimlerle iş başına gelmiş bir hükümet ve Anayasa'da değişiklik imkanı veren maddeler. Yani herşey hukukun lafzı açısından meşru. Ancak hukukun ruhu, çoğunluğun azınlığa baskı kurmasını değil, elden geldiğince mutabakat arar. Sistemimiz çoğunlukçu değil, çoğulcudur.
20 Eylül 2007
fisun: Mükemmel bir şekilde ifade edilmiş herşey, bunların hepsinin yapılmadığı bir anayasaya ,sivil anayasa denemez. Bihaber olanları uyutabilirler, zaten oylarıda onlardan aldılar, ama bizi uyutamazlar, uyumayacağız....
20 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
keremege: Akp, bu anayasayı kendilerine oy veren %47'yi düşünürek hazırladı. Bizler içinde, aıyp olmasın diye 1-2 madde koydu..
20 Eylül 2007
istante: türkiyedeki rejimi yıkmaya yönelik adımların atılmaması gerekirdi...
20 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
ayazcem: Böyle birşey ancak Türkiyde olur.Akplinin bile bunu savunacak tarafı yok.Efendim ben seçimde başa geldim.Kendi anayasamı kendim yaparım.Ya bu nasıl olur ben anlamıyorum.Akpliler anayasa hazırlıyor akp Türkiye demek mi?...Elbette hayır.Ama ne yazıkki bu haldeyiz.Sivil anayasa değil bunun adı Akp anayasası.....
20 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
sokakkedisi: Kendisi madem 12 Eylül anayasasının hazırlanması noktasında seve seve neden görev almış.? O zamanın koşullarında danışma meclisinde görev al ama şimdi sivil anayasa diye sevin. Pek inandırıcı gelmedi bana. Kamer Genç bence uzmanlık alanı olduğu çiçek sulama işleiyle uğraşsa daha iyi olur.
20 Eylül 2007
hay-LAZ: artık türkiye ilk sivil anayasasını olurtursun.birinin öbürünün düzenlemeleriyle olmaz bu işler.
20 Eylül 2007
atesh_ve_su: sayın anketör, bu anayasa türkiye'de hazırlanıyor. isviçre'de değil, almanya'da değil :) türkiye'de de zaten hiçbir şey ne yazık ki olması gerektiği gibi olmuyor. yani türkiye'de işler 'bizim' bildiğimiz gibi, bizim alışık olduğumuz gibi yürümüyor. dolayısıyla beklentilerimizi de ona göre ayarlamamız lazım :) bu seçeneklerin hepsi türkiye koşulları için ütopik. maalesef... :(
20 Eylül 2007 . Polemikleri Oku
Anketi oluşturan üye: ottimostrega . 18 Eylül 2007