Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

2004 yılında değişen eğitim programına göre öğrenciyi merkeze alan, onun zihinsel süreç becerilerini kazanmasına, bilgiye kendisinin ulaşmasına olanak sağlayan yapılandırmacı yaklaşımın, geleneksel öğretim yaklaşımına göre daha etkili ve başarılı olduğuna inanıyor musunuz?

affan: Karışık... Öğrenci merkezli eğitim iyi gibi gözüküyor ama öğrenciye o kadar şey yüklemek ne kadar doğru bilinmez. Tabi kaç öğrencinin bunları gerçekleştireceği de...
15 Ağustos 2010
haymatlos: Daha başarılı diyebilmemiz için eski sistemin bişeyler vermesi lazım topluma.Eski sistem siyasi çekişmelerden dolayı baştan savma oluşturulmuş ezbere dayanan bir sistemdi.Yeni sistem çağdaş yaklaşıma göre oluşturulmuş bir sistem ama meyvelerini almamız için en az 10 seneye ihtiyaç var
28 Mayıs 2010
ukela: Umarım... Eğitim sistemi de iyice laçkalaştı bu arada.
22 Nisan 2010
pinokyo: Geleneksel yani ezberci eğitime oranla güzel
12 Aralık 2008
oyuncakbulut: Mümkün değil velilere yük sağlamaktan başka hiç bir özelliği yok..Sırf Akp reklamı..
18 Temmuz 2008
Lilimarlen: Biz zamanında ödev yapacağız diye kafa patlatırdık, ansiklopedi karırştırırdık, kütüphanelerin yolunu bilirdik. Şimdiki eğitim sisteminde, öğrencilerin gayret göstermesine bile gerek yok. Bu eğitim sisteminden umudum yok benim.
1 Temmuz 2008
quartz: zaten bu yapılmadığı için yerimizde sayıyoruz. kal geliyor falan.
7 Mayıs 2008
seym@: İyi, hoşta imkanlarımız sınırlı. Kitaplarımız hakkaten öğrenciden çok şey istiyor, öğretmene çok iş düşüyor.Edebiyat, Coğrafya, Dilanlatım kitaplarında özellikle bir sürü alıştırmalar, araştırmaya yönelik sorular, yani öğrenciyi araştırmaya itmeye çalışıyor.Ama her öğrencinin interneti yok sonuçta. Bu eğitim sistemi hiç iyi gitmedi bence.
12 Nisan 2008
giuntii20: kesinlikle etkili ve başarılı olduğu söylenemez bile...
3 Nisan 2008
bitter0404: geç bile kalınmıştır
3 Nisan 2008
janti: Eğitim sistemi lav edildi böylelikle Okulları yardımlarla ayakta durmaya çalışan sistemin öğrencileri bilgiye ulaşacak meteryalleri nerden bulacaklar? internet kafe lerdenmi?yardımlarla düzeltilmeye çalışılan okulların olmayan kütüphanelerindenmi?
4 Şubat 2008
servetcembar: Eskiden ödevlerimizi biz kendimiz yapardık..Şimdi ailelere ödevler veriliyor..Bu ne tuhaf bir sistem anlamış değilim...İlerde,yapılacak herşeyi başkasının yapmasını bekleyen bir toplum yaratmaya mı çalışıyorlar acaba?..Çünkü ödev bir öğrencinin en büyük sorumluluklarından biridir..Artık böyle bir durum yok...
3 Ocak 2008
mervve: izmir'in her yıl ös sınavında daha da gerilemesinden anlaşılıyor herşey.
2 Ocak 2008
cihanbaba: hayır hiç başarılı değil.yazılı olduğunda yazılıya çalışacağız açıyoruz kitabı bilgi yok.kitapta başlığı atmış bir paragrafta 20 soru sormuş bu kadar basit demiş yeni konuya geçmiş.saçmalıktan başka hiçbir isim veremiyor öğretmenlerimiz.
27 Aralık 2007
Galileo: bir projede gönüllü olarak çalışıyorum.ortaokul çocuklarıyla muhatabız.şunu söyleyeyim durum çok vahim.eğitim süresi günde 16 saate çıkarılırsa belki muhasır medeniyetlere kafa tutabliriz.
23 Aralık 2007
teddy: kesinlikle eskisinden çok daha iyi bir sistem. avrupa ülkelerinde bu sistem uyglanıyor ve gayet başarılı. bizim siztemimizin de zamanla oturacağını umuyorum.
6 Aralık 2007
sevgiozlemi: Evet. Daha çok öğrenmeyi öğreten bir yaklaşım bu.Ama farklı dersler için farklı yöntemler kullanmak gerekir. Her şeyin bir yolu yordamı vardır ;)
5 Aralık 2007
Ugugug: Eskisine göre evet ama genel olarak hayır. Matematikçi olarak sadece şu yorumu yapayım; topoloji, ilköğretim müfredatına girmedikçe, bu ülkede dünya çapında bir matematikçi yetişmesini beklememek durumundayız.
1 Aralık 2007
arizmendi: Kesinlikle evet.biz geleneksel metodla okutulduk bunu hepiniz biliyosunuz.yeni sistemde öğrencinin düşünmesi,bilgiye kendinin ulaşması sağlanıyor.gerçi okullarda tam olarak uygulanamıyor bu sistem ama uygulanırsa çok başarılı olur
28 Kasım 2007
d-genc: Ben yıllardır değişen bir şey göremiyorum
28 Kasım 2007
karasu: ben öğretmenim ve bi uygulamada çok fazla değişiklik görmedim. öğrençiler hala harıl harıl test çözüyor, araştırma, kitap okuma, sosyal faaliyet filan hikaye hepsi......önce toplumun eğitime bakış açısını değiştirmek lazım......
28 Kasım 2007
yavuzh: Henüz sonuçlarınıorum. almamış olmamıza rağmen, Bilgi Üretimini desteklediği için daha
28 Kasım 2007
fisun: ab böyle emretmiştir....
28 Kasım 2007
Tun-cem: Her şeyiyle başarısız bir sistem.
27 Kasım 2007 . Polemikleri Oku
ekinox: işin içinde biri olarak yeni sistemin hiçbir olumlu tarafına görmüyorum. ilköğretimde çocukların yapması gereken projeleri aileler hazırlıyor. lise kitaplarında da pekçok eksik bilgi var ve bilgiler çok karışık bir şekilde verilmiş. öğrenci profiliniz iyiyse ders güzel gider ama vasat öğrencilerle ben kitaptan ders işlemiyorum. yardımcı kaynaklardan yararlanıyorum. ve sistem kesinlikle öss ye yönelik değil. bu da öğrencileri dersanelere daha çok itiyor.
27 Kasım 2007
BaY_AnAliSt: Şuan ki sistem bence en etkili ve öğrenciyi etkin,sorumluluk sahibi,mantığını sağlam temellere oturtmuş ve ilkeli bir birey haline getirmede olumlu sonuçlar alabilecek konuma getirebilir.Çünkü baktığımızda yeni yetişen öğretmenler öğrencilere çok farklı metodlarla öğretim programları uyguluyorlar.Benim birçok eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım artık sistemin Avrupada uygulanmakta olan yeteneğe göre yönlendirme devrimine doğru yaklaştığını söylemekteler.Türkiye'de artık birçok şey değişiyor.
27 Kasım 2007
ayazcem: Ben buna ilk çıktığı gün karşıydım yine karşıyım çözüm değil yani...
27 Kasım 2007
karged: Oğlum ilköğretim 3. sınıfta. Öğretmeni sözde araştırma ödevi veriyor. Kaynağı da belirtiyor; internet. Kağıt üstünde allı pullu ama uygulamada sıfır bir sistem bence.
27 Kasım 2007 . Polemikleri Oku
Anketi oluşturan üye: arizmendi . 26 Kasım 2007