Anket Sitesi

hicod Tarafından Yazılan Yorumlar

Her doğru her yerde söylenir mi?
Tabi ki söylenmelidir. Ta ki başka bir insanın hakkını çiğnemediğiniz sürece. (Yani, kişinin özel hayat gizliliği hakkını çiğnememek) Herkesin düşüncesini özgürce söyleme hakkı vardır.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git
Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil diyor ki; " Kürt'üm demokratik hak olurken , Türk'üm demek ırkçılık oldu. Bize, Türkiye'liyim demeyi öğretmeye çalışıyorlar" Katılıyor musunuz?
Ne olursa olsun insanların etnik kökenleri vardır. Herkes Kürt'üm, Türk'üm X'im Y'yim deme hakkına sahiptir. Tabi ki herkes yaşadığı ülkenin vatandaşıdır. Fakat etnik köken apayrı birşeydir. Fakat bazı sözler Yılmaz Özdil'in sölediği gibi, olayı bu duruma getirdi. Mesela 'Tanrı Türkü korusun' böyle dersek ırkçılık olur, doğrusu Tanrı insanı korusun olmalı. Kimliğimize sahip çıkmak tabi ki güzeldir. Fakat hiçbir kimlik bir diğerinden üstün değildir. Kendi kendimizi pohpohlamayı bırakalım artık.
24 Mayıs 2009 . Polemikleri Oku . Ankete Git
Sizce askerlikte vicdani ret hakkı olmalı mı?
İnsanlar (sadece benim görüşümce) din, ahlak ve daha birçok sebepten dolayı savaş eğitimi almak istemeyebilir. Mesela Musevi'liğin en önemli şartlarından birisi 'öldürmeyeceksin'dir. (ki bunu İsrail'in ne kadar uyguladığı meçhul) O yüzden insanların illa ki devlete hizmet vermesi gerekiyorsa, bu sadece askerlik olarak olmamalı. Bir çok Avrupa ülkesinde hatta dünya ülkesinde zorunlu askerlik yok. Bizde yüzümüzü Avrupaya çevirmiş bir ülkeyiz(!) şartlar iyileşeceği yerde gittikce zorlaşıyor.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git
Askerlikte hakaret veya şiddet gördünüz mü?
Zaten insanların zorla savaş eğitimi alması bana göre (kişisel fikrimdir) pskolojik bir şiddettir.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git
Sizin tercihinize bırakılsa, askerlik hizmetinizi ne şekilde yapmak istersiniz?
Keşke Avrupa ülkelerinde olduğu gibi vicdani red hakkı ülkemizde de tanınmış olsa, keşke insan hakları beyannamesi biraz daha dikkatli okunsa, keşke 'Yurtta sulh cihanda sulh' denildikten sonra insanlar zorunlu savaş eğitimi almak zorunda bırakılmasa... Ben tabi ki kamu kurumlarında çalışmayı tercih ederdim. Ayrıca şeçeneğin 'kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilerek askerlik' olmaması gerekiyor, asker savaş eğitimi alan kişiye denir. Kamu kurumlarında hizmet vermek olmalıydı.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git . 2 üye beğendi
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) Türkiye'den çok sayıda kişi başvurdu. Bazıları ise, Türkiye'nin de bir hukuk devleti olduğunu söyleyip AİHM'ye başvurmayı tasvip etmiyorlar. Peki siz olsanız gerekirse AİHM'ye başvurur musunuz, yoksa Türk adaletine güveniniz sonsuz mudur?
Türkiye'de insan haklarına karşı olmasına rağmen yasal olarak zorunlu olan şeyler var.Hatta bu yasal zorunluluğu yerine getirmediğiniz takdirde hapis cezası alıyorsunuz. Aihm'e başvurduğunuz da haklı bulunuyorsunuz, Türkiye size tazminat ödemekle yükümlü bırakılıyor, fakat siz bu sonucu gerekli yerlere gösterdiğiniz de, 'Aihm kararları bizim için geçerli değildir, sadece tavsiye anlamındadır, takdir yine Türkiye adaletindedir. Sadece tazminatı ödemekle yükümlüyüz' cevabı alabiliyorsunuz...
24 Mayıs 2009 . Ankete Git
Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinden 2. Madde şu şekildedir: 'Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir'. Burada yer alan niteliklerden hangileri sizce şu anda (fiilen) tamamen veya kısmen ortadan kaldırılmıştır?
İnsan haklarına saygılı olmak... Türkiye'nin de imzaladığı insan hakları beyannamesinin en önemli maddelerine bile ülkemizde uyulmuyorken, anayasamızın 2. maddesinde bu cümlenin geçmesi ne kadar 'özde değil de sözde' bir adalet anlayışının olduğunu gösteriyor.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git
İnsan Hakları Günü Anketi: Türkiye’ nin 27 mayıs 1949 tarihinde resmen kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 60. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Abdullah Gül, “ Türkiye, yaptığı reformlarla insan haklarına saygı bakımından yüksek standartlara sahip bir ülke haline gelmiş bulunmaktadır. ” dedi. Buradan yola çıkarak, sizce Türkiye, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin en çok hangi maddelerinde yüksek standartlara sahiptir?
Türkiye Cumhuriye'tin de -ki maalesef cunta ve islam cumhuriyeti(!) olma yolunda ilerliyor- Irk bakımından ayrımcılık söz konusudur. Türk-Kürt ayrımı en güzel örnektir. Cinsiyet konusunda ise ülkemizde hala eşcinsellik maalesef bir ayıp olarak görülüyor, insanlarla dalga geçme aracı ve en önemlisi hakaret olarak kullanılıyor. Siyasi özgürlük hiç olmadı olmayacaktır da bu gidişle. Hala işkence söz konusu, hem pskolojik hem şiddet yönünden. Din özgürlüğü sadece 3 büyük din için geçerli.
24 Mayıs 2009 . Ankete Git