Anket Sitesi

pelinnnn Tarafından Yazılan Yorumlar

Eski Türk Ceza Kanunu'nun 141 ve 142. maddesine göre 25 Temmuz 1951 'de T.C vatandaşlığından çıkarılan Nazım Hikmet ' e 06. 01. 2009 tarihli bakanlar kurulu toplantısında alınan iade-i itibar kararıyla yeniden T. C vatandaşlığı verildi. Siz 58 yıl sonra verilen bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu kararı 1951'deki hükümetin alması gerekiyordu, bu kadar geç kalınması çok anlamlı değil.
11 Mayıs 2009 . Ankete Git
"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" atasözünden yola çıkarsak, tatlı dil karşınızdaki insanı ikna etmek için kullandığınız bir yöntem midir?
İşim gereği mecburen tatlı dilli ve güley yüzlü olmak zorundayım.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Hepimizin sevdiği şarkıcılar, besteciler, filmler vb. vardır ve en çok beğendiklerimizin posterlerini duvarlarımıza yapıştırmak isteriz. Peki sizin duvarlarınızda hiç poster var mı?
Küçükken vardı artık yok.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Girdiğiniz yazılı sınavda cevaplarınızın yazılı kağıdına yetmemesi sonucu ek kağıt istediğiniz oldu mu?
Üniversitedeyken iki tane ek kağıt aldığım ile oldu.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Sevgilinize / Eşinize pahalı hediye aldıktan sonra maddi açıdan pişman oldunuz mu?
Pişman olacağım kadar pahalı bir hediye almadım.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
İstanbul'da 5 yıl önceki yangında evde yalnız olan 1 yaşındaki Başak ile 3 yaşındaki Şafak'ın ölmesi üzerine baba , anneden şikayetçi oldu. Anneye evden ayrılıp çocuklarının ölümüne neden olmaktan 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme "Evlatlarını kaybetmesi en büyük ceza" diyerek anneye ceza vermedi. Peki sizce anne ceza almalı mıydı?
İhmalkar davrandığı için ceza almalıydı.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Japonların icat ettiği "Rüya Makinesi" kişinin arzusununa göre rüya görmesini sağlıyor. Cihazın çalışması için uyumadan önce rüyanızda görmek istediğiniz şeyle ilgili resme bakıp, kayıt cihazına bilgiler verdikten sonra cihaz ses, koku, ışık ve müziklerle uykunuzda istediğiniz rüyayı görmenizi sağlıyor. Peki siz bu makineye sahip olmak ister miydiniz?
Sahip olmak eğlenceli olabilir.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
International Hospital'dan Psikolog Dr. Ferahim Yeşilyurt, klinik psikolojide / psikiyatride bir hastalık olarak tanımlanmasa da, olumsuz iç konuşmaların bazı psikolojik sorunlara neden olarak rahatsızlığın ldiğini söylüyor. Yeşilyurt, kadınların en çok kurdukları 12 cümle ile kendi kendilerini sabote ettiklerini belirtiyor. Siz bunların hangilerine katılıyorsunuz?
İsim ve sayılar konusunda berbat bir hafızam vardır.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Hiç ölümünü isteyeceğiniz kadar birinden nefret ettiğiniz oldu mu?
Nefret ettiğim birinin kanser olduğunu öğrendiğim zaman çok üzülmüştüm ama hala kendisinden hiç haz etmiyorum.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Doğal afetlerden hangisi veya hangilerine şahit oldunuz?
Evimiz yanmıştı.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Lise yıllığınız var mı? / var mıydı?
Kitaplığımda duruyor ve arada bir çıkarıp okurum.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Arkadaş ortamınızda veya çevrenizde size takılmış bir lakap var mı?
Olmadığı için çok memnunum. Lakaplardan hiç hoşlanmam.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Pollemik. com'da arkadaşınız veya akrabanız var mı?
Erkek arkadaşım üye ama siteye pek ilgi duymuyor.
8 Mayıs 2009 . Polemikleri Oku . Ankete Git
Sürekli kullanmanız gereken veya hastalandığıızda en sık kullandığınız ilaç grubu hangisidir?
Her gün tiroid hormonu hapı içiyorum. Ölene kadar da kullanmaya devam edicem.
8 Mayıs 2009 . Ankete Git
Realizmin babası Machiaveli'nin en ünlü sözlerinden biri şudur:'Amaç, aracı meşrulaştırır'. Yani devletin belli bir amaca ulaşmak için ne yaptığı önemli değildir, sonuç o devlet için iyiyse, devletin kullandığı araçların başkaları için kötü olmasının (savaş, işgal, tehdit. . . ) hiç bir önemi yoktur. Devleti siz yönetecek olsaydınız, bü tür bir yönetim şeklini benimser miydiniz?
Üniversitedeyken Machiaveli'den fenalık gelmişti, okul bitti kurtuldum diyordum şimdi de burda karşıma çıkıyor :(
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
Eşinizin / sevgilinizin spor aktivitelerine katılmasına sıcak bakıyor musunuz?
Sevgilimi halı sahada maç yaparken izlemek çok zevli oluyor :)
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
Dondurulmuş gıda ürünlerini kullanır mısınız?
Ara sıra tüketiyorum.
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ayakkabılarınızı boyar mısınız yoksa boyatır mısınız?
Eskiden babam boyardı bir kaç yıldır kendim boyuyorum, zaten kolay bişey.
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
Semtinizde kurulan pazarlardan alışveriş yapar mısınız?
Pazara çıkmayı hiç sevmesem de bazen mecbur kalıp çıkıyorum.
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
Elektrikli battaniye kullanıyor musun?
Ben kullanmam ama annem kullanıyor.
28 Nisan 2009 . Ankete Git
Bugüne kadar herhangi bir akrabanıza ya da arkadaşınıza kefil oldunuz mu?
İnsanlara hayır demekte zorlandığım için kefil olurum gibi geliyor ama kimseye kefil olmak istemem.
28 Nisan 2009 . Ankete Git
2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'i ziyaret ettiği sırada tepkisini dile getiren çifticiye "Ananı da al git " demişti. Başbakan yerel seçimler kapsamında tekrar Mersin'e gidince miting öncesi aynı çiftçiyi polisin önlem olarak gözaltına almasını doğru buluyor musunuz?
Başbakanımızın her zamanki halleri işte.
28 Nisan 2009 . Ankete Git
Son yıllarda tecavüz oranları giderek artarken siz bu konuyla ne kadar ilgileniyorsunuz? Aşağıdaki istatistiklerin hangilerinden haberdarsınız?
İstatitik sonuçları çok acı verici :(
28 Nisan 2009 . Ankete Git
Özellikle ülkemizde yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik sorunlar karşısında toplumumuzun; hangi siyasal kesime mensup olursa olsun , duyarsız ve tepkisiz olduğu gerçeği kanıtlanmıştır, sizce toplumumuzu bu kadar duyarsız yapan en önemli etken nedir?
Zamanında sesini çıkartanlar çok büyük acılar çektiği için duyarlı olmak istesek de tepki vermekten korktuğumuz anlar oluyor.
28 Nisan 2009 . Ankete Git
Türkiye'deki okuma istatistiklerinin hangilerini biliyorsunuz?
Üniversitedeyken bizim hocalar haftada bir kaç kitap okurlardı, üstelik en az 200 sayfalık kitaplardı bunlar. O yüzden öğretim üyelerinin çok daha fazla kitap okuduklarını düşünürdüm. En çok buna şaşırdım.
28 Nisan 2009 . Polemikleri Oku . Ankete Git
Siz eve geç gelince ailenizin tepkisi ne olur?
Babam nerdesin diye sorar ben de burdayım derim :)
27 Nisan 2009 . Ankete Git
Birleşmiş Milletler 24 Ekim 1945'te kurulmuş dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslar arasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür. Birleşmiş Milletler kendini 'Adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş global bir kuruluş' olarak tanımlamaktadır. Uluslararası İlişkilerde, kuvvet kullanılmasını ilk olarak evrensel düzeyde yasaklayan ilk antlaşma BM Sözleşmesi'dir. Bu bilgileri göz önüne aldığınızda ve tarihe baktığınızda Birleşmiş Milletler'in görevini ve kuruluş amacını yerine getirdiğini düşünüyor musunuz?
BM'nin tarafsız olması pek mümkün değil, çünkü bir şekilde güçlü ülkelere bağımlı.
27 Nisan 2009 . Ankete Git
Ümitsiz bir bekleyiş içindeyim.Yaklaşık 2 senedir birinden hoşlanıyorum. Sözde kendiside öyle ama her zaman söylediklerinin arkasında da olsa bahaneler engel oluşturuyor. Benimle ciddi düşündüğünü söylese de amacını çözememiş olmak beni üzüyor. Yani ne biten bir ilişki ne de devam eden. . . Zamanı, geleceği, ailesini sebep sayarak kaçışları oynuyor ama buna rağmen benden de vazgeçmiyor. Ben ise birçok yol denedim ve unutmayı başaramadım. Sizce ne yapmalıyım?
19 yaşında evliliği mi düşünüyorsun? Çocuğu evlilik için sıkıştırıyorsan tabi ki senden kaçar.
27 Nisan 2009 . Polemikleri Oku . Ankete Git
12 Eylül döneminde Bakanlar Kurulu kararıyla T. C. vatandaşlığından çıkarılıp, uzun yıllar yurdundan uzakta yaşamak zorunda kalan ve 17 yıllık politik sürgünlükten sonra 1996 yılında ülkesine dönebilen, "Darağacında Üç Fidan" kitabının da yazarı olan, gazeteci, şair ve yazar Nihat Behram'ın en çok hangi şiirlerini seversiniz?
Haykır acını ey halk, baş eğme haykır Bir yol kavşağındasın ve ancak Yaraların, haykırışlarla onarılır Bir yol kavşağındasın ve senin Değişmek için çırpınıyor kaderin. Bu dizeler bence çok anlamlı.
27 Nisan 2009 . Ankete Git
Montesquieu'ya göre bir ülkenin iklimi o ülkenin yönetim şeklini belirlemelidir. Büyük ve sıcak iklimli ülkeler (Osmanlı gibi) despotizmle (tek kişinin keyfi yönetimi), orta büyüklükte ve ılıman iklimli ülkeler (İngiltere gibi) monarşiyle (tek kral ve parlamenter yönetim), küçük ve soğuk iklimli ülkeler de demokrasiyle (İsviçre gibi) yönetilmelidir. Günümüzde bu tartışma yeniden alevlenmiştir çünkü sıcak iklimli demokratik ülkelerde askeri darbeler oldukça fazlayken soğuk iklimli ülkelerde neredeyse yoktur. Bu da sıcak iklim insanlarının demokrasiyi anlayamadığı anlamına gelmektedir. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?
İklimlerin kişilerin, dolayısıyla da ülkelerin kişiliğini etkilediğine ben de inanıyorum. Fakat bunun sonucunda yönetim şeklinin değiştirilmesi fikri mantıklı gelmiyor.
27 Nisan 2009 . Ankete Git