KADINLARA ÖZEL: Meme kanseri, meme hücrelerinde başlayan kanser türüdür. Akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı ...
Antalya'da düzenlenen 10. Romatoloji Kongresinde konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Kiraz , Tesettürlü kadınların , güneş ışınlarından yeterince yararlanamamaları nedeniyle, halk arasında ...
KADINLARA ÖZEL: HPV virüsü, kadınlarda genital bölgede siğil oluşumuna neden olabilmekte ve rahim ağzında kanser öncüsü lezyonlara ve ileri aşamalarda da rahim ağzı kanserine yakalanma riskini artırabilmektedir. Bu virüse karşı aşı oldunuz mu? ...
Hastahanelerde , Hasta Hakları Birimine yapılan şikayetlerin büyük oranda hastahane personelinin lehine sonuçlanması, şikayette bulunan hastanın o hastahaneden güvenilir hizmet alacağı düşüncesini etkiler mi?
KADINLARA ÖZEL: Jinekoloğunuzu seçerken özellikle kadın olmasına dikkat ettiniz mi/eder misiniz?
Alternatif tıbbın işe yaradığını düşünüyor ve alternatif tıpçılara(Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu vb.) inanıyor musunuz?
Ülkemizde domuz gribi nedeniyle, çeşitli pürel reklamları yapılmaya başlandı. Anti-bakteriyel özelliğe sahip olan pürel el jellerinden siz kullanıyor musunuz?
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Kongresinde Genel Sekreter Doç. Dr. Altan Şahin ameliyat için anestezi verilen kadınların en çok ölümden, erkeklerin ise bilinçdışı konuşmaktan, itiraftan korktuğunu söyledi. Siz anesteziden korkar mısınız?
Sizce Devlet Hastanelerinde yeterli sağlık hizmeti sunuluyor mu?
Kişinin hayatının kurtarılmasına yönelik değil, kişinin görüntüsünün düzeltilmesine yönelik olan ve tüm yüzün ölü bir insanın yüzü ile tamamen değiştirilmesine olanak sağlayan yüz nakli operasyonlarını etik buluyor musunuz?
KADINLARA ÖZEL: Diyet yaptığınız zaman kabızlık gibi sorunlar yaşıyor musunuz?
Son moda zayıflama anketi:Kavitasyon ultrasonik ses dalgaları kullanılarak yapılan bölgesel zayıflamaya verilen isimdir. Kavitasyon uygulamaları uzun zamandır uygulanan ve başarılı uygulamalardır. Liposuction uygulamalarına alternatif uygulama olarak ...
Devamlı kullandığınız ilaç var mı?
Şayet doktor olsaydınız, branş seçiminiz ne yönde olurdu?
Yakınınızda sağlık açısından problem yaşadığını gördüğünüz hastalara ya da yaralılara profesyonel sağlık görevlileri gelinceye kadar, ilk yardım yapacak bilgi ve tecrübeye sahip misiniz?
Türk Dişhekimleri Birliği ve İzmir Dişhekimleri Odası'nın açmış olduğu dava sonucunda, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 15.08.2008 tarih ve 12139 sayı ile Danıştay'ın özel sağlık kurum ve kuruluşlarında belirlenmiş ve resmiyeti ...
Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir öğesidir. Sağlık genellikle kendiliğinden var olan bir durum olarak algılanır. Oysa sağlıklı olmak için uğrunda çaba gösterilmesi gerekir. Peki siz bu çabayı gösteriyor musunuz?
Evlilik dışı cinsel ilişkilerin artmasından dolayı HIV (AIDS) ve HCV'nin hızla yayıldığı bir dünyada yaşıyoruz artık. Bundan korunmanın yollarını öğrenip uyguluyor muyuz?
“SMS ile randevu” sistemi sayesinde hastanelerden kolay bir şekilde görüşme tarihi alınabiliyor. Sistem, İstanbul ve Bursa’da çeşitli hastanelerde devreye girdi. Sizce bu sistem denenir ve yaygınlaşır mı?
Tanıdığınız veya gittiğiniz fizyoterapist var mı?
Yılda kaç kez gribe, nezleye, soğuk algınlığına vb. yakalanırsınız?
Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile artık 182 MHRS çağrı merkezleri aranarak ya da web sitesinden online olarak randevu alınacak. Siz bu sistemi nasıl buldunuz/buluyorsunuz?
Uyuz hastalığı; sarkoptların (uyuz böceği) deri altına yerleşmesi sonucu ortaya çıkan, her yaş insanda görülebilen ve şiddetli kaşıntıya sebep olan bulaşıcı ve paraziter bir hastalıktır. Peki siz hiç bu hastalığa yakalandınız mı, yakalanan birine ...
Ailenizde hangi ırsi (kalıtsal) hastalık bulunuyor?