Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Var olan sınav sistemi içerisinde lise mezunlarının büyük bir kısmı üniversiteye giremiyor, bir meslek sahibi de olamadıklarından işsiz ordusuna katılıyorlar. Oysa mesleki eğitim görenler üniversiteye giremeseler bile ellerindeki meslek onların işsiz kalmasına engel olabilir. Avrupa'da meslek liselerinin okullaşma oranı %65, düz lise oranı ise %35'tir. Bizde ise bunun tam tersidir. Bu durum karşısında:

ediza: bir altyapı oluşturmadan meslek liselerine ne yaparsak yapalım boş..
11 Temmuz 2006
sarp_can: meslek liselerinde eğitimin kalitesi çok düşük zaten oraya vasatın altında öğrenciler gidiyo
10 Temmuz 2006
Magicman: çok güzel özetlemişsin,bravo...
10 Temmuz 2006
schook: Sitenin genel profili düşünüldüğünde sağlıklı bi karar çıkacağını tahmin etmiyorum. rehberlik sistemi iyileştirilirse, mesleki eğitim sadece lafta kalmaz ve iş dünyası ile irtibatlı bir şekilde yürütülürse belki bişeyler değişebilir. şimdi benim burda yazdığım yorum M.E.B. yetkilileri tarafından merakla takip ediliyor ve hemen uygulayacaklar değil mi? fikir üretmek iyidir, ama sorumluluk almak daha da iyidir.
9 Temmuz 2006
ulusalci: şu an, bir tekniker mühendisten daha çabuk iş buluyor.
8 Temmuz 2006
cangenckirli: derhal eğitim sistemini değiştirmeliyiz
7 Temmuz 2006
sevgiözlemi: meslek liselerindeki eğitim çok kötü..meslek liselerindeki eğitimin kalitesi yükseltilmeli.ve katsayı adaletsizliği de ortadan kaldırılmalı
7 Temmuz 2006
asdfgh: bazı arkadadaşlar üniversiteyi tek çıkış yolu olarak görüyorlar bu ülkenin işçiye de ihtiyacı var
7 Temmuz 2006
volkipfg: Türkiyedeki eğitim sisteminin acilen değişmesi lazım ama yenileme değil değişmeden bahsediyorum
6 Temmuz 2006
JENİSSARY: eğitimli insanlardan kurulu toplum ülkeler klasmanında kendini yükseltir parasına değer katar we dünyada söz sahibi olur şu anda çektiğimiz sorunlar buna işsizlik de dahil hiçbiri kalmass
6 Temmuz 2006
vuslad: Sınav sistemi düzeltilmeli.
6 Temmuz 2006
sufficient: derhal meslek liselerine yapılan katsayı adaletsizliği kaldırılamalıdır
6 Temmuz 2006
usta66: güzel anket eğitim şart
6 Temmuz 2006
halil6530: İmam hatipler bu sorundan ayrı tutulmalı 10 kişinin başı yanacağına 100 kişinin yanıyor.İmam hatip problemide sadece bazı zihniyetsizler dolayısıyla aşılamıyor.
6 Temmuz 2006
sudansebep: Güzel bir konuya temas etmiş anket,tebrikleR.Kurunun yanında yaşı da yakma anlayışından vazgeçilmeli,meslek liselerinin üniversite için önleri açılmalıdır.şu dönemde yapılabilecek ilk önemli adım budur.
6 Temmuz 2006
eyigunler: ne yaptığımızı bir gün öğrenirsek, doğru bir iş yapmaya o zaman başlıyacağız....
6 Temmuz 2006
istante: valla üniversite mezunları bile çok düşük maaşlarla çalışırken insanlara meslek lisesi okuyun bakın iş bulursunuz demek pek de dürüstçe değil...çözüm basit.yeterli kaynak olursa herkes iş bulur ve işgücü arzı talebe oranla azalırsa hepimiz insanca maaşlara kavuşuruz..
6 Temmuz 2006
memed: kolay kolay düzelecek degil ama üniversite sayısını artırmak şu anda yapılacak tek çözüm gibi görünüyo ama onun içinde bütce lazım ve devletin egitime ayıracak bütcesi yok
5 Temmuz 2006
hanım-ağa: Öncelikle anketin konu ve seçenekleri başarıyla oluşturulmuş tebrik ederim.Vasıflı eleman eksikliğinin çığ gibi büyüdüğü bu dönemde vasıfsız düz lise mezunlarının üniversiteye girmeyi çare görmeleride ayrı bir tıkanıklık oluşturuyor.4.5 ve 8. seçenekler bence konuyu açıklama babında yeterli.Ülkemizde 'plansızlık planlama tarzımız olduğu müddetçe' bu sorunlar varlığını sürdürecektir.Meslek liserinin çoğaltılması ve üniv. eğitiminin kalitesinin arttırılmasının sağlanması şarttır.
5 Temmuz 2006
sarge: gelecek için bir planımız varsa ona göre meslek eğitimi verilsin. misal dpt'nin kararı 'karamel üretimine ağırlık verilmeli' ise karamel mühendisi, karamel teknisyeni, karamel eksperliği ve karamel satış temsilciliği konusunda eğitim verilsin. gelecek için bir planımız yoksa, herkes aynı kalıptan çıksın, makina kalıpçısı olsun.
5 Temmuz 2006
doğrucu: meslek lisesine gidenlerin oranı yükseltilmelikesinlikle meslek liseleri bir ülkenin bel kemiğini oluşturuyor.biz de ise yök maduru.oranın yükseltilmesi de tabi ki kat sayı adaletsizliğiyle bağlantılı.ayrıca neden meselk lisesi denince gündeme hep imam hatipler getiriliyor bu meslek lislelilerin en büyük talihsizliği bence imam hatip önyargısına kurban gitmek.
5 Temmuz 2006
timurlenk: Maalesef meslek lisesi mezunlarıda işsiz kalıyor.Ülkemizde istihdamı arttırıcı önlemler alınmıyor.Doğru düzgün fabrika açıldığını gördünüz mü?Maliye bakanlığı verilerine göre yılda binlerce iş yeri kapanıyor.Dolayısı ile Meslek lisesi mezunları nerede iş bulsun ?Bence önce iyi bir eğitim politikası üretilmeli.
5 Temmuz 2006
eness_ss: Günümüz Sanayi çağında yönetici idareci lider kişilikler mutlaka çıkabilmektedir ama ara eleman kendiliğinden doğuştan gelen özelliklerle doğan birşey değildir...Ara eleman yetiştirmek için bir meslek eğitimi verilmesi gerekir..Ve işletmeler yöneticilerden müdürlerden çok ara elemanlara ihtiyaç duyar eğitim sistemimizin en büyük kara deliklerinden biride geleceği planlayamamasıdır...YÖK Hükümetin 2 sene önce görüşün dediği yasayı kendisininmiş gibi çıkartıcak belki bişeyler düzelebilir
5 Temmuz 2006
NaUghtY.: orası Avrupa burası Türkiye...
5 Temmuz 2006
Anketi oluşturan üye: derin_abi . 4 Temmuz 2006