Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Alev Alatlı “Hadi Baştan Alalım, Aklın yolu da bir değildir” kitabının son paragrafında; “Vatikan Hıristiyan ilahiyatını bilimle barıştırabilmek için var gücüyle çalışıyor. Kıskandım, İlahiyat fakültesine telefon ettim, biz de fizikten geçtim, kozmonoloji öğretiliyor mu acep diye? Telefona çıkan hanım gülmekten ölecekti: Bayan burası ilahiyat fakultesi fiziğin burda ne işi var! Öyle ya biz daha oralara gelmedik. ”diyor. Sizce İlahiyat fakültelerinde kozmonoloji, fizik, kimya öğretilmeli midir?

sun_shine_: Alev Alatlı senaryo yazmış sanki. ''Öyle ya, zaten mesleği bu''....
20 Kasım 2024
baltam: Fenni bilimlerde öğretilenlerle müslümanlık çelişmekte, bu sebeple böyle bir şey komik olur.
16 Ağustos 2014
anafor: Pozitif bilimler ne işe yarar, bilim mi kurtaracak onları allahları mı değil mi ama.
23 Şubat 2013
sol: Madem önünü bu kadar açacaksınız altınıda doldurum ama dimi
31 Ekim 2012
rainbow64: Bilimin her türlüsü okutulmalıdır.
25 Mart 2011
risusx: Ben bu fakültelerin kapatılmasından yanayım şahsen. Sonunda birşey çıkmayan tek fakülte. Sorusu olan?
15 Mart 2010
kagu: Osmanlı döneminde dini ilimler pozitif bilim ile içiçe öğretiliyormuş, yine öyle olmalı..
14 Şubat 2010
padişah: Kozmoloji, tabiat bilimleri gibi düşünceyi, tefekkürü artıran dersler verilebilir.Ama fizik değil de uzay geometrisi belki okutulabilir diyorum :)
17 Ocak 2010
sevgiozlemi: Neden gülmekten ölecekti ki ? Burda şaşıracak ne var anlamadım ben. Biz oralara gelmedik ama oralardan gelmiştik sanki :) Medreselerde dini ilimlerle pozitif ilimler bir arada verilmiyor muydu ?
4 Ocak 2010
yalnızdeniz: Eş dost torpili ile devletin,kamunun masalarında görev alan memurların bu fikre bu şekilde cevap vermeleri doğal.Okutulmalı ayrıca islamda da çağa uygun yenileştirmeler yapılmalı.Arabistan'da kadınların ehliyet alması,araba kullanması kendi başına yasak.İşe İslam Kalkınma Örgütü tarafından o ülkelerin kanunlarıyla başlanabilir ama nerde o yaptırım gücü?..
1 Aralık 2009
as1908: Tüm pozitif bilimler öğretilmeli. Ancak o zaman da buradan mezun olanlar bu bilim dallarına yönelirse 'dinciler bilime de el attı' denir. Gerçekte din bilimle paralel ele alınırsa toplum içinde karşılık bulabilir. İslam dini buna çok uygundur. İslamın yükselme döneminde bugünkü anlamda ilahiyatçıdan çok bilim adamı çıktığını görmekteyiz.
19 Ekim 2009
ışıl_ışıl: Bilimi dinden ayıramazsınız ki. Bilim dinle pekişir, din bilimle pekişir. Fizik, kimya bilmeden nasıl anlarız kavrarız bazı olayları? Öğretilmelidir gayet tabi...
2 Ağustos 2009
siyenpi: Kesinlikle öğretilmeli.Yelpaze genişlemeli. ilahiyat bilimlerinin alanını herangi bişeyle sınırlayamayız ki..Hert şeyin ilahi olduğuna inanacaksın ama sakal bırakmanın müslüman olmaya yettiğini zannedeceksin..yok böyle birşey..
2 Ağustos 2009
quartz: Çok uzun zaman önce astronomi, fizik, kimya, cebir ve daha bir çok dal İslam alemi içinde bir öğreti olarak yer almakta imiş, bir gün göktaşı düşmüş, herşey yasak olmuş. İslam dünyası yüksekten aşağılara düştüğü için kolu kanadı kırıldı, Hristiyan dünyası ise yukarı doğru tırmandığı için bu aşamaya geldi.
28 Temmuz 2009
dpd06: Yok canım ne gerek var!Fani işler bunlar,onlar sadece öbür dünya için çalışsınlar...Onların yerine bilim adamları çalışır.
25 Temmuz 2009
ayazcem: İslam bilime ilme sırtını dönmüştür.Bunun da aşılması şu aşamada islam ülkeleri diye adlandırılan ülkeler için imkansız gibi bir şey.İlahiyat mevzuna dönersek...İlahiyatçıların bunu isteyeceğini sanmıyorum..:)
24 Temmuz 2009
siyahmasal: İlk filozoflar ve bilim adamları islam bünyesinden çıkmış,sonra o yasak bu böyle diye diye hem bizi dinden soğuttular hem yetişecek olan bilim adamlarının önünü kestiler.Saçma sapan hurafeler öğretileceğine bilim öğretilsin tabii,çok mantıklı olur....
23 Temmuz 2009
servetcembar: Bu kimsenin işine gelmez...İlahiyat fakültesine fizik veya kimya sokulur mu hiç?..
21 Temmuz 2009
charlatan: İslam dini bilime karşı bir din değil ki.Neden pozitif bilimlere yer verilmesin bu fakültelerde.
21 Temmuz 2009
Leyla-tr: Ben öğretiliyor sanıyordum yaaa:/ Neyse Alev hocam ne derse doğru der.
20 Temmuz 2009
kaplan_kagan: Bir millet bilimi öğrenmeden gelişemez. Devletimizin gelişmesi için milli gücün 4. maddesi olan sosyokültürel gücümüzün gelişmesi gerekir. Sosyokültürek güç de devletimizdeki insanların bilimi, feni bilmesiyle oluşur. Bunun için devletimizin her ferdinin bilimi, feni bilmesi gerekir. Bundan dolayı bilim ve fenin her okulda vatandaşlara öğretilmesi gerekir.
20 Temmuz 2009
egeli-prens: Bu ülkenin geleceği için tabiki öğretilmelidir ancak böyle bir uygulama görülse bile pek fazla kalıcı olacağını sanmıyorum
19 Temmuz 2009
keremege: Güzel bir başlangıç olabilir bu, güzel şeyler adına. Dinimiz, öğrenmeye, bilime ve yeniliklere bu kadar güzel yaklaşırken, dini insanların hayatında çoğu şeye engel durumuna getirenler için de tehlike olurdu bu durum.
15 Temmuz 2009
Ugugug: Bu ne güzel bir düşünce... İlahiyat fakültesinin genelinde değil ama açılacak özel lisans programlarında ileri seviyede olmalı. Özellikle fiziğin din olmadan yeteri derecede kavranması mümkün değildir. İleride rektör olursam bu konuda girişimlerim olabilir. Bu anketi favorilerime ekledim.
15 Temmuz 2009 . 1 üye beğendi
iboy54: Valla ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ne fizik ne kimya gördüm. Tarihte okuyanlar da görmediler, siyasal bilgilerde okuyanlar da vs. Ne işi var ilahiyatta fiziğin matematiğin. Ayrıca ben bilimi yasaklayan bir fetva da ne duydum ne biliyorum. Ama Hristiyanlar ilahiyat fakültelerinde bu ilimlerin de faydalı ilimler olduğunu anlatabilirler. Zaten anlatmaları da gerekir. Çünkü onlar bilimi yasaklamışlardır. Ama İslam aleminde böyle bir şey olmamıştır.
15 Temmuz 2009
pinokyo: Çocukların akıllarını bulandırmayın tövbe haşah ne gerek var şimdi.
15 Temmuz 2009
zakarumwael: Öğretilmemeli bence, onlar o cahilliğin yollarında at gözlükleriyle ilerlemeye devam etmeliler ki bilen insanla bilmeyen insanın farkı anlaşılsın.
15 Temmuz 2009
ibrahimpekin: Ben işletme okudum, fizik, kimya, biyoloji görmedim. Fen bilimleri dışında bir bölüm okuyupta gören var mı onu da bilmiyorum. Doğal olarak İlahiyat Fakülteleri'nde de öğretilmesi şart değil bu derslerin...
15 Temmuz 2009 . 1 üye beğendi
hashasius: Alev hanım'ın çoğu fikrine katıldığım gibi işaret ettiği bu konuya da katılıyorum. Sizce de görmezden gelinecek bir görüş müdür?
14 Temmuz 2009 . Polemikleri Oku
Anketi oluşturan üye: unalziya . 13 Temmuz 2009