Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

İlköğretim başarı puanının OKS'ye, orta öğretim başarı puanının da ÖSS'ye doğrudan etkide bulunduğu ülkemizde, kırsal bölgelerde görev yapan öğretmenlerle gelişmiş kent merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin aynı standartlarda eğitim verdiğine ve not takdirinde aynı kriterlere göre hareket ettiklerine inanıyor musunuz?

onuryukselce: Bir arkadaşım batıdaki okulumuzdan kendi memleketindeki bir köy okuluna gitmişti. Kendi okulumuzda puanları 50-60 iken gittiği yerde en düşük notunun 95 olduğunu ve karne ortalamasının 97 olduğunu söylemişti. Eğitim de farklılık olduğu gibi not verme faktörün de de farkılıklar olduğunu batıdaki öğretmenlerin fazla sıktığını iç kesimlerdeki öğretmenlerin de fazla gevşek tuttuğunu düşünüyorum.
28 Ocak 2016
meşmet: Öğretmenlerle alakalı bir konu değil bu,doğu da yeterli okul ve öğretmen yok,bu yüzden orada ki çocuklar iyi eğitim alamıyorlar ve gördüğümüz gibi yıllardır doğu illeri ÖSS'de en başarısız iller oluyor,yeri gelmişken, Kürt sorunu adı altında çözülmesi gerek başlıklardan biri de bu eğitim meselesidir...
20 Eylül 2009
pinokyo: Buna inanmak pek akıl karı değil inanmıyorum malesef ülkemizdeki en önemli eğitim sorunlarından biri bu
15 Şubat 2009
quartz: aynı şekilde öğretim görüp öğretmen olduklarından ve uygun branşta olduklarından bile şüphelerim var. ama sonuçta hepsi iyi niyetli. sistem hala böyle mi?
9 Mayıs 2008
dpd06: ablam doğuda görevli öğretmen olduğu için öğretmenlerin böyle birşey yapmadığını döyleyebilirm ama şöyle de birşey var öss ve oks hatta kpss de doğuda kopya için imtiyaz tanınıyor.milli eğitim müdürünün ta kendisi ablamdan bir öğrenciyi kayırmasını istemiş.ablam da reddetti ama bişey olmadı tabi çünkü zaten hakkari yüksekovada.daha nereye sürebilirler ki=)
29 Nisan 2008
Dilemma: Bence okul puanının sınava etki etmesi çok mantıksız, verilen eğitim de farklı notlarlar da... hangi öğretmen ne kadar eğitim vermiş ne kadar adaletli davranmış (notta) nerden bileceksin...
29 Şubat 2008
tata83: Yalnız bence doğuda her zaman daha kalitesiz eğitim olduğu düşünülmesin. Çünkü özellikle doğuda merkezlerde görev yapan arkadaşların okulları fiziki açıdan daha iyi durumda. Ayrıca sınıfları bizimkiler gibi kalabalık değilmiş.Hem de araç ve gereç ihtiyaçları karşılanıyormuş.Bizim batıdaki geçiş bölgelerinde şartlarımız daha ağır bu açıdan.
17 Şubat 2008
servetcembar: Ne eğitim standartları ne de not takdiri aynı...Çünkü öğrenciler aynı değil...Diyarbakır Bismil'de görev yapan bir kardeşimiz var..Türkçe bilmeyen çocuklar başlıyormuş okula..Nasıl aynı olabilir ki herşey...
15 Ocak 2008
siyahmasal: Çoğu bölgede türkçe konuşamayan öğrenciler varken her şeyin aynı olduğunu düşünmek saflık olur sanırım...
7 Ocak 2008
Bilgehan: Öğretmenlere güvenmek zorundayız.
6 Ocak 2008
keremege: Kırsal bölgelerde hiç eğitim almadım, bu yüzden kesin birşey söylemem mümkün değil ama eğitimin ve not takdirinin böyle bir kritere göre yapılması büyük haksızlık...
1 Ocak 2008
uyukucu: bizzat ben yaşadığım için söyliyim: çok fark var...
30 Kasım 2007
hrksblsn: Bu sadece kırsal kesimlerde değil her okul için bile geçerli, bizim matematik hocamız çok kötüydü benim matematiğim süper olmasına rağmen 05 alırdım yan sınıf, 85 altında almazdı. Ama öss de ben Mat2 den 30 soruda 25 net yaptım onlar açıkda... Neyse şimdi düzeltiyorlar zaten, nihayet eğitimi dikkate alan bir hükümet geldi başa, umraım yök'e de bir çare olurlar...
31 Ekim 2007
teknomaniach: Aynı kent içinde olsa bile insan faktörünün standardı olmaz. Yok da.. Eğitimimiz standartlaştırılmalı ve sınavlar genel olmalı.. (Avusturalya'da böyleymiş) O zaman Anadolu şehrindeki bir öğretmenle, büyük şehirdeki bir öğretmenin kalite düzeyi belli olur. (Sadece Anadolu ve Büyük şehir diye ayırmak da olmaz. Aynı şehir içinde de kalitesiz ve kaliteli öğretmen bulunabilir)
15 Ekim 2007
Tun-cem: Not takdirinde vicdana göre hareket yapıldığına inanıyorum.Ülkemizde hiç bir şeyin standardı yok zaten. Öğretmenler ise değer verilmeyen, unutulmuş hatta aydın olduklarından dolayı da korkulan insanlar olarak kenarlarda kalmışlardır.
7 Ekim 2007
lokman23: Süper liseye kırsal yörelerden gelen arkadaşların çoğunun diploma notu bizden bir hayli yüksekti.Lise sonunda bizlerin diploma notları onlarınkini geçti ve çoğu başarısızdı.Kırsal yerlerde öğretmenler kafasına göre not veriyorlar gibi geliyor,eğitim kalitesi aynı olsa bile!
10 Eylül 2007
tubaceren: hiç birşey aynı olamaz yani kentle kır bir değil ki okullarda notlar aynı olsun
8 Eylül 2007
eliff2901: ikisindede kesinlikle farklar var eğer öyle olmasaydı her sene yüzlerce okul birincisi açıkta kalmazdı
4 Eylül 2007
ekinox: türkiyede neyin standardı var ki notun olsun. öğretmenler kırsalda veya şehir merkezinde farketmez , vicdanı varsa not takdirini ona göre doğru biçimde yapar.
31 Ağustos 2007
cihanbaba: şehirde 5 katlı okul köyde 1 kat bile değil 2 oda,tek öğretmen,tüm köy çocukları.o okulun müdürüde kendisi ve kişi o okulda yatıp kalkıyor.hem labaratuar malzeme ders araç gereçi bakımından karşılaştırırsak ta zaten başka söze gerek yok.
22 Ağustos 2007
rosa: açıkça söylemek gerekirse iki eğitim arasında fark var,macaristandan sonra en çok fark olan ülkeymişiz(haberlerdan öğrenmiştim)
20 Ağustos 2007
engineer: ben inanmıyorum
19 Ağustos 2007
hkncyln79: Eğitimde standardı sağlamadan bu tip başarı puanı yada not ortalaması gibi okul bazlı sistemlere geçmek tamamıyla şehirli öğrencilere haksızlıktır. İlköğretimden çeşitli nedenlerle 5 tam puanla mezun olup hiçbir şey bilmeyen binlerce öğrenci var. Bu nedenledir ki mezuniyet notu ile öğrenci alınan Süper Lise sistemi çökmüştür.
17 Ağustos 2007
hllk82: Tabiki de fark var.Ben doğuda kırsal kesimde görev yapıyorum.Oradaki bir çocukla izmir merkezdeki bir çocuktan aynı şeyleri beklemek haksızlık olur.Hayat şartları eğitimi de etkiliyor.İzmir'de çalışmayan bir öğrencinize verdiğiniz kanaat notu ile kırsaldaki aynı olamaz.Buradakiler haylazlıktan; oradakiler şartlar yüzünden çalışmıyor.Keşke aradaki farkı bir görebilseniz.
17 Ağustos 2007
happy gırl: her ikisinde de farklılıklar var bu heryer için geçerli değil tabi ama genel olarak öyle kenarda kalan yerlerde öğretmen bol not veriyo kalma falan da yok
17 Ağustos 2007
Hurdogan: Ben her ikisinide yaşayanlardanım ve kesinlikle fark olduğunu biliyorum.
16 Ağustos 2007
greenmay: Kent merkezinde ya da kırsalda olması ile alakası yok. Okulun kalitesi ve öğretmenlerin nitelikleri ile daha çok ilgili bence...
16 Ağustos 2007 . Polemikleri Oku
sıla: bölgeyle ilgisi yok vermeyen öğretmen orda da vermez burda da
15 Ağustos 2007
ayazcem: Korkudan doğuda öğretmen zayıf veremiyormuş bende haberlerden duydum.
15 Ağustos 2007 . Polemikleri Oku
zeyhan: ben hem kırsal kesimde hem kentte öğrenim gördüm.arasında dağlar kadar fark var hem not hem ders takdimi hususunda.öyleki kırsal kesimden kente son derece iyi bir öğrenci olarak gelmiş olmama rağmen sudan çıkmış balığa döndüm ve notlarımı toparlamak epey vaktimi aldı.
15 Ağustos 2007
Anketi oluşturan üye: orhan413 . 10 Ağustos 2007