Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

'Kara Tehlike' olarak adlandırılan; pet şişe, tıbbi atık, kova, vb. ürünlerin işlenmesiyle elde edilen, doğada 500 ile 1000 yıl arasında yok olan, kanserojen maddeler içeren, insan sağlığına zararlı koyu renk poşetleri kullanmak bazen elimizde olmayabiliyor. Zararlarına karşı neler yapılabilir?

lion_gs: Belediyemiz bu konuda yeterli önlem alıyor her cumartesi günü bu tür atıkları toplamak için sokak soka dolasıyor.
6 Şubat 2012
dpd06: hiç kullanmasak en güzeli.genelde ülkeler kese kağıdı kullanıyorlar.ülkemizin kıymetini bilsek ya biraz
27 Nisan 2008
fidem: Kullanmamayı tercih edersek ve bu tercihimizi nedenleriyle satıcılara anlatırsak bir süre sonra kullanmı azalır. Bunun yanında yaptırımı olmalı. Avrupa'da tamemen yasaklandı mesela. Bizde de önce çeşitli yerlerde yasaklanıp, sonra bu yasağın yaygınlaştırılması sağlanabilir. Ben asla kullanmıyorum, en güzeli kese kağıdı fakat bulmak oldukça zor oluyor bu nedenle ince beyaz poşetleri kullanıyorum.
18 Nisan 2008
asi.girl: üretimine son verilebilir.
24 Şubat 2008
ekinox: ben çocukken pazar torbaları vardı. her evde 3-4 tane olurdu ve pazara , alışverişe giderken bunlar kullanılırdı. şimdi herşey naylon poşete koyuluyor. tamamen yasaklanması lazım bence...
11 Şubat 2008
janti: Niye imal tetiriyorlar sağlıga zararı olmayan poşet üretilsin İlle avrupa birliğinemi girmemiz gerekiyor.Çünki bu iş reyting vermez.
31 Ocak 2008
hacıyatmaz: Başka sağlıklı yöntemler bulunup üretimi yasaklansın.
15 Ocak 2008
siyahmasal: Ben evime sokmuyorum vermek isteyen esnafı uyarıyorum...
7 Ocak 2008
sevilbabac: Hiçbir şekilde üretilmemeli, yetkili merciiler üretimini yasaklamalı.
3 Ocak 2008
Ugugug: Yapacak çok şey var. Teknoloji bu seviyedeyken çok daha ucuza çok daha sağlıklı poşetler üretilebilir. Örneğin hammaddesi toprak olan poşet üretilse çevreye en az zararı olur. Cam da topraktan yapılır derler ama en sağlıklı ambalaj belki de cam. Bilimadamları torağı, cam temizliğinde, kırılmayacak esnek şekilde poşete benzetirlerse, bu hammaddeden yapılan ambalaj her yerde kullanılabilir.
3 Aralık 2007
satisfaction: Bulunduğum yerde belediye hepsini topladı bence heryerde yapılabiilir bu uygulama
13 Kasım 2007
fisun: Ne yapsak engel olamadık, belediyelerin çok sıkı önlem alması gerek ama savsaklanıyor.
5 Kasım 2007
keremege: Cam ve kese kağıdı kullanmak şart. Hem sağlık için hem de doğa için çok tahlikeli, halkın bu bilince varması gerek ama biraz zor galiba..
31 Ekim 2007
hrksblsn: Sadece koyu renklileleri mi? Bir petşişeyi tamamen yok etmek için toprak yaklaşık 500 yıla gerek duyuyor. Yabancı ülkelerde bizim de eskiden kullandığımız kese kağıtları veya fileler kullanılırdı. Ama gelişmiş ülkeyiz nede olsa file kullanmak eski işi olmaz.
30 Ekim 2007
PoL.aLp: kese kağıdı ve file en iyisi
17 Ekim 2007
servetcembar: Her yerde kesekağıdı kullanımına geçmemiz gerek...
12 Ekim 2007
Tun-cem: Abd bile kese kağıdı kullanıyor tek yol bu bence.
6 Ekim 2007
cesocan: Amerika kese kağıdı kullanıyor, onların şirketlerinde alınan petrolle yapılan poşetleri biz kullanıyoruz daha ne olsun!
25 Eylül 2007
sevgiozlemi: Allah razı olsun yalnız deniz abi. Bundan haberim yoktu. Şimdi daha dikkatli davranmaya çalışacağım.
10 Eylül 2007
mustafaözkul: hepsi dünyamız için yapılması gereken şeyler
30 Ağustos 2007
sokakkedisi: Gıda ürünlerinin saklama yöntemlerini çok dikkatli yapmalıyız.
29 Ağustos 2007
teddy: hepsi yapılabilir. ama sadece şu yapılabilir, bu yapılabilirde kalmamalı iş. faaliyete geçilmeli! bilgilendirici yönü ağır basan bir anket olmuş, teşekkürler sn. yalnızdeniz..
28 Ağustos 2007
sirincakmak: Hiç üretilmese daha iyi olur.
26 Ağustos 2007
deli dna: Bahsettiğiniz şu kalın kötü kokan poşetler mi? Hani pembe, siyah, mavi renklerde falan oluyor... Onlarla mümkün olduğunca temas etmemeye çalışıyorum. Şu diğer ince hışır hışır poşetler içinse geçenlerde internette bir şey gördüm, bunları incecik kesip ip gibi kullanarak çanta örmüşler. Böylece hem doğaya salınmıyor hem de defalarca kullanılması sağlanıyor. Çevreci bir çözüm gibi geldi, ben de başladım yapmaya. Eğer bunların da böyle sakıncaları varsa bilgilendirir misiniz lütfen?
25 Ağustos 2007 . Polemikleri Oku
milliyetçi42: Biz ne yaparsak yapalım bu böyle gider hem daha ucuz senin benim sağlığımı kim düşünüyor.
25 Ağustos 2007
kurbağa: bu ülkede hiçbirşey yapılmaz
24 Ağustos 2007
kerimecakar: güzel bir soru tebrik ederim.önlem almalıyız bu kesinlikle doğru...
24 Ağustos 2007
Coshqoon: Bu maddelerin yerini alabilecek başka maddeler kullanılması bu sorunu çözecektir. Belki bu maddelerin üretimi de yasaklanabilir.
24 Ağustos 2007
G.bahar: Bez torba kullanalım. Benim 3 tane var biri devamlı çantamda durur, diğerlerinide pazara giderken götürürüm. Kesekağıdına dakesinlikle karşıyım.
24 Ağustos 2007
famılyrock: Poşetten gelecek kanserden mi korkar olduk?Egzoz dumanları, kapalı yerdeki sigara dumanı, bilgisayar, TV, cep telefonu radrasyonu vs.Bunlar bitti şimdi poşet mi çıktı?Önce o poşetin içine giren meyvenin nasıl öyle parlak ve güzel göründüğünü düşünün.İçtiğimiz suya kadar herşey suni.10 yıl kadar sonra kanser grip kadar yaygın olacak ve siz poşet diyorsunuz.20 yıl sonra havayı solumak için aletler gerekecek.30 yıl sonra yumurtayı radyasyonla pişirecez. yumurta kalırsa...
23 Ağustos 2007
Anketi oluşturan üye: yalnızdeniz . 17 Ağustos 2007