Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Ülkemizde, 1987 yıldan günümüze kadar trafik kazalarında oluşan can kayıplarının sayısı 135. 000 olarak açıklanmıştır.Bu rakam terörle mücadelede verilen can kaybının dört katından daha fazladır. Ülkemizin üç tarafının denizle çevrili olması ve yurdun önemli bir bölümüne uzanan demiryolu ağının bulunması ayrıca dünya standartlarında havayolu taşımacılığına rağmen , karayollarına olan aşırı talebin nedeni sizce nedir?

umutcul: E bu şıkların hepsi var, sense bize 3 şık hakkı tanımışsı. Hatta bunlar daha da çoğaltılabilir,mesela tren yollarının bakımsızlığı yanında yeterli ağa sahip olmaması; tren, deniz ve havayolu taşımacılığının yapısı gereği pek çok yere ulaşamaması. Hizmetten yararlanan kişiler için pratiklik içermesi (istediğin yere gidebilme, aktarma gerektirmeden kontrollü yolculuk). Ve en önemli noktalardan bir bence arabalar dışındaki ulaşım araçlarının kişiselleştirme olanağının olmaması, yani kontrol edememe
9 Mayıs 2009
sevgiozlemi: Havayolu insanlara ekonomik olarak külfetli geliyor sanırm. Bir de alışmışız karayolu ulaşımına. İnsanlar bildiği yoldan vazgeçemiyor. Yeniye karşı önyargımız var nedense. Yeni şeylerin bir yerde oturması çok güç oluyor.
1 Mayıs 2009
Bozkurt_fb: Ben demiryolu ulaşımının yaygın olduğunu düşünmüyorum.Çünkü Türkiye dağlık bir ülke ve bu yüzden Türkiye'nin her tarafına demiryolu ulaşımı sağlamak güç.Havayolu ulaşımıda pahalı ve her şehrimizde hava alanı yok maalesef.Her yerede denizle ulaşamayacağımız için karayoluna olan rağbetin bu kadar yüksek olması sizcede normal değil mi?Bence gayet doğal.
13 Nisan 2009
hashasius: Diğer ulaşım araçları teşvik edilmeli..
5 Nisan 2009
quartz: Yolcu taşımacılığı için bişey diyemem ama nakliye işlerinin karayolunda kısa mesafeler üzerinde yapılması ve karayollarındaki ağırlığının azaltılması ve alternatif yollar kullanılması gerekir. Evrimini tamamlamayan insanlarımız için deniz üzerinde seyahat zor, aşina değil denize, aklına bile gelmez bir adaya gitmiyorsa, hala hava ulaşımı da pahalı, y.içine alan vergisi alınmamalı falan filan. Otobüste kalabalık aile için pahalı oluyor, 15 yaşındaki aracı ile 6 kişi daha kolay adam seyahat ediyor
22 Mart 2009
ekinox: Otobüse binmek için Aşti'ye, trene binmek için gara gitmek ve belli bir saati beklemek şart. Yolculuk esnasında istediğiniz yerde duramamanız ve sigara içememeniz de cabası.
17 Mart 2009
keremege: Bizler karlı havalarda 'toplu taşıma araçlarını kullanın' çağrısına bile duyarsız bir toplumuz. Devlet de bu konuda hem yetersiz hem de yanlış politika izlediği için sonuç bu şekilde çıkıyor karşımıza. Demiryollarının bakımsızlığından hariç, tanıtımı ve teşviki de yapılmıyor. Uçakların pahalılığına gelince, zamanlama doğru yapıldığında gayet hesaplı aslında.
14 Mart 2009
akrepq: tren ve uçakta uygun saatlerde yolculuk yapamıyorsun. sabah 10-11'de otobüs'e binmek varken. Kim gece 3'te trene binmek isterki.
13 Mart 2009
siyahmasal: Öncelikle alışkanlıklar var,hep tren seyahati yapan birini otobüse bindiremezsiniz,aynı durum yıllardır otobüse alışmış olanlar için geçerli.Otobüs daha ucuz ve her yere giden firmalar var,havayollarıda pahalı ve zahmetli.Zaten denize yakın olmayanlar deniz taşımacılığını kullanamaz.Devlet diğer alanları destekleyecek bir şeyler yapmazsa daha çok canımız yanar kazalardan..
9 Mart 2009
ayazcem: En önemlisi alışkanlık...İkincisi ön yargı...
7 Mart 2009
berxay: İnsanlar böyle alışmış. Bir alışkanlık olmuş gidiyor yani...
4 Mart 2009
servetcembar: Bir tane bile yerli üretim otomobilimiz yokken hem de...
4 Mart 2009
ulusalci: Atatürk sonrası etkin olan politikacıların yeterince veya hiç Vatansever olmamaları neticesinde emperyalistler tarafından yönetilen bir ülkenin hali bundan farklı olamazdı. son işbirlikçinin verdiği zarar diğerlerine eşit duruma geldi, batışın % 50 si son 6 yılda ait. metro ve Trene önem verilseydi çok daha uygar bir şehirciliğe ve ulaşıma kavuşmuş olurduk.
2 Mart 2009
ibrahimpekin: Nedeni ne değil ki? Yanlış devlet politikası var, toplu taşımacılık kültürü eksikliği var, yeterli liman aracımızda yok ben yanlış bilmiyorsam, havayollarına para dayanmaz, vs..işte...
2 Mart 2009
niyazi94: Bizim millet kötüyü seviyor.Karayolları daha çok tehlike içerdiği için olsa gerek..
1 Mart 2009
Ugugug: Tek ve genel sebebi geri kalmışlık, doğrusu sadece biz değil, şu anda bütün dünya ulaşımda geri kalmış, uçak, tren, deniz ulaşımı ... hangi çağda yaşıyoruz biz, bunların her biri en az 100 yıllık, her şeye yeni bir açılım geldi de ulaşımda neden ilerleme kaydedilemiyor anlamıyorum.
1 Mart 2009
beratika: Evet halkımız karayolunu ndaha güvenli görüyor fakat uçakta kaza yapma olasılığı 1 milyonda 1 iken araba kazası yapma olasılığı 500.000 de bir (haberlerden hatırladığım kadarıyla..)
1 Mart 2009
Travian: Çok güzel anket olmuş kardeşim tebrikler..Bence insanlar kara taşıtlarıyla daha rahat seyehat ediyorlar..Uçakla daha rahat olacağını bilmelerine rağmen,uçak insanlara fazla lüks ve pahalı geliyor olabilir..Ayrıca insanlar uçağı tehlikeli görüyorlar..Aslında karayolunda kat kat güvenli..
1 Mart 2009
pinokyo: Uçakların pahalı,trenlerin yavaş gelmesi birde her yere uçak ve tren bulunanaması (en azından istenilen saatte) ondan ziyade karayolundan yapılan seyahatin hepsinden zevkli olması
1 Mart 2009 . Polemikleri Oku
meşmet: Üstelik karayolu taşıtları çevreye ve havaya büyük zarar veriyor,bunun için toplu taşıma araçları kullanılması hep önerilir ama nedir bu karayolu sevdası bende anlamadım...
1 Mart 2009
danzig: Tren yoluyla ulaşımı komünist düzenin bir parçası olarak halka gösteren Amerika hayranı siyesetçiler yüzünden...
1 Mart 2009 . Polemikleri Oku
Anketi oluşturan üye: eoktay75 . 28 Şubat 2009