Anket Sitesi

Anket Sonuçları

Ülkemizde, 1987 yıldan günümüze kadar trafik kazalarında oluşan can kayıplarının sayısı 135. 000 olarak açıklanmıştır.Bu rakam terörle mücadelede verilen can kaybının dört katından daha fazladır. Ülkemizin üç tarafının denizle çevrili olması ve yurdun önemli bir bölümüne uzanan demiryolu ağının bulunması ayrıca dünya standartlarında havayolu taşımacılığına rağmen , karayollarına olan aşırı talebin nedeni sizce nedir?

%36,3Havayolu taşımacılığının pahalı olması
%35,2Demir yollarının ve trenlerin bakımsız olması
%30,8Toplu taşımacılık kültüründen yoksun olunması
%27,5Yanlış devlet politikası
%26,4Yeterli liman ve deniz ulaşım aracının olmaması
%24,2Karayolu taşımacılığının daha ekonomik olması
%9,9Kamyon ve otobüs taşımacılığının istihdam kaynağı olarak görülmesi
%9,9Akaryakıt şirkketlerinin siyasi baskıları
%8,8Bence ;
%8,8İlgilenmiyorum / Fikrim yok
Ankete Katılım: 91 üye
Bu ankete oy verirken her üye en az 1, en çok 3 seçenek işaretledi
Anketi Paylaş:
Anketi 42 üye beğendi

Ankete Yazılan Yorumlar

umutcul: E bu şıkların hepsi var, sense bize 3 şık hakkı tanımışsı. Hatta bunlar daha da çoğaltılabilir,mesela tren yollarının bakımsızlığı yanında yeterli ağa sahip olmaması; tren, deniz ve havayolu taşımacılığının yapısı gereği pek çok yere ulaşamaması. Hizmetten yararlanan kişiler için pratiklik içermesi (istediğin yere gidebilme, aktarma gerektirmeden kontrollü yolculuk). Ve en önemli noktalardan bir bence arabalar dışındaki ulaşım araçlarının kişiselleştirme olanağının olmaması, yani kontrol edememe
9 Mayıs 2009
sevgiozlemi: Havayolu insanlara ekonomik olarak külfetli geliyor sanırm. Bir de alışmışız karayolu ulaşımına. İnsanlar bildiği yoldan vazgeçemiyor. Yeniye karşı önyargımız var nedense. Yeni şeylerin bir yerde oturması çok güç oluyor.
1 Mayıs 2009
Bozkurt_fb: Ben demiryolu ulaşımının yaygın olduğunu düşünmüyorum.Çünkü Türkiye dağlık bir ülke ve bu yüzden Türkiye'nin her tarafına demiryolu ulaşımı sağlamak güç.Havayolu ulaşımıda pahalı ve her şehrimizde hava alanı yok maalesef.Her yerede denizle ulaşamayacağımız için karayoluna olan rağbetin bu kadar yüksek olması sizcede normal değil mi?Bence gayet doğal.
13 Nisan 2009
hashasius: Diğer ulaşım araçları teşvik edilmeli..
5 Nisan 2009
quartz: Yolcu taşımacılığı için bişey diyemem ama nakliye işlerinin karayolunda kısa mesafeler üzerinde yapılması ve karayollarındaki ağırlığının azaltılması ve alternatif yollar kullanılması gerekir. Evrimini tamamlamayan insanlarımız için deniz üzerinde seyahat zor, aşina değil denize, aklına bile gelmez bir adaya gitmiyorsa, hala hava ulaşımı da pahalı, y.içine alan vergisi alınmamalı falan filan. Otobüste kalabalık aile için pahalı oluyor, 15 yaşındaki aracı ile 6 kişi daha kolay adam seyahat ediyor
22 Mart 2009
ekinox: Otobüse binmek için Aşti'ye, trene binmek için gara gitmek ve belli bir saati beklemek şart. Yolculuk esnasında istediğiniz yerde duramamanız ve sigara içememeniz de cabası.
17 Mart 2009
keremege: Bizler karlı havalarda 'toplu taşıma araçlarını kullanın' çağrısına bile duyarsız bir toplumuz. Devlet de bu konuda hem yetersiz hem de yanlış politika izlediği için sonuç bu şekilde çıkıyor karşımıza. Demiryollarının bakımsızlığından hariç, tanıtımı ve teşviki de yapılmıyor. Uçakların pahalılığına gelince, zamanlama doğru yapıldığında gayet hesaplı aslında.
14 Mart 2009
akrepq: tren ve uçakta uygun saatlerde yolculuk yapamıyorsun. sabah 10-11'de otobüs'e binmek varken. Kim gece 3'te trene binmek isterki.
13 Mart 2009
siyahmasal: Öncelikle alışkanlıklar var,hep tren seyahati yapan birini otobüse bindiremezsiniz,aynı durum yıllardır otobüse alışmış olanlar için geçerli.Otobüs daha ucuz ve her yere giden firmalar var,havayollarıda pahalı ve zahmetli.Zaten denize yakın olmayanlar deniz taşımacılığını kullanamaz.Devlet diğer alanları destekleyecek bir şeyler yapmazsa daha çok canımız yanar kazalardan..
9 Mart 2009
ayazcem: En önemlisi alışkanlık...İkincisi ön yargı...
7 Mart 2009
Anketi oluşturan üye: eoktay75 . 28 Şubat 2009