Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Sizce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşağıdaki sözlerinden hangileri Cumhuriyetin temel ve değişmez ilkelerine açıkça karşı gelmektir?

sahtiyan: bence tayyip beye yüklenmek anlamsız. adam her siyasetçi gibi siyasetini yapıyor. vaadler veriyor, düşüncelerini ifade ediyor, ideolojisini açıklıyor, ki bu da hakkıdır. o düşünceleri, ideolojiyi beğenmeyen ona oy vermez. ama yüksek oy aldığına göre demek ki söyledikleri destekleniyor. almanya'da da naziler saçma sapan şeyler söyleyerek siyaset yapıyorlar ama doğru dürüst oy alıyorlar mı? hayır. o zaman türkiye'de kim hatalı? tayyip bey mi, onu seçen mi?
ekinox: anladım...
17 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: marjinal kitleden kastım, geniş kitlelerce benimsenmemesi.. küçük topluluklarla sınırlı kalması.. yoksa komunizmi veya herhangi bir görüşü sorgulamıyorum burada
17 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: islamcılar için sistemi değştirmek için iki yol vardır. 1) sistemi dışardan eleştirmek ki bunlar marjinal bir kitledir ve yolu çok zordur. 2)sisteme entegre olup sisteme sızmak ve bu yolla değiştirmek.. akp ikinci yolun yolcusu.. fakat bu yolun bir dezavantajı ve islamcılarca eleştirilen yanı sisteme entegre olacağım derken sistemin içinde asimile olmak.. akp de sisteme entegre olayım derken asimile olmuş istemeden de olsa resmi ideolojiyi benimsemiştir.
17 Mart 2008 . Ankete Git
ekinox: komünistler marjinal bir kitle değildir...ayakları herkesten fazla yere basar...
17 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: iktidarın hakim fikir akımına ve ideolojiye etki edeceğini ben de düşünmüyorum.. ideolojiler ve fikir akımları etki edebilir iktidara, ve şekillendirir.. şimdi nazinin yükselmesinin nedeni neydi? alman ekonomik buhranı değil mi versay anlaşmasının ağır şartları değil mi? dikkat edersen bir ara alman ekonomisi düzeliyor, ivme kazanıyor o sıralar milliyetçilik tabanlarda, ne zaman ki büyük buhran başlıyor, milliyetçilik yükselişte, nazi iktidarda..
17 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: almanya'da açıktan açığa milliyetçi propagandaların yasak olduğunu ima etmemiştim zaten.. devlet ideolojisini her zaman insanların beynine işler.. almanya'da da durum böyle, devlet yaşatmak istemediği ideolojiyi yaşatmaz, imkan vermez. mesela türkiyede de komunistler propagandasını yapabiliyor ama marjinal bir kitle olmaktan öteye gidemiyorlar. çünkü devlet yayılmasına imkan vermiyor..
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: fakat akp'nin de 'saf islamcı' bir parti olmadığı kısmen doğrudur. akp'nin hamurunda da biraz milliyetçilik vardır, ama fazla değil. siz mesela akp'nin de bir nevi türk-islam sentezcisi olduğunu savunuyorsunuz. buna katılmıyorum. akp için önemli olan 'müslüman olmak'tır. yani 'hangi ırktan olursan ol, yeter ki müslüman ol' anlayışı hakimdir akp'de (bkz: türklük alt kimliktir).
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: 2: bazı akımların veya ideolojilerin belirli dönemlerde popülerlik ve dolayısıyla taraftar/destekçi kazandığını düşünmüyorum. veya şöyle söyliyim: iktidarların savunduğu ideolojinin destekçi kazandığını düşünmüyorum. herkesin belirli bir ideolojisi vardır (veya apolitiktir) ve bu ideoloji (veya apolitik olma durumu) kolay kolay değişmez. mesela ben liberalim ve şu an türkiye'de devlet katında muhafazakarlık popüler olduğu için muhafazakar bir partiye (yani akp'ye) oyumu vermezdim.
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: ama insanlar çok şükür onlara itibar etmiyor . fazla oy alamamalarının nedeni budur. sürekli saçmalayan, tarihinden ders almayan, hatalarını kabul edeceklerine pişkin pişkin kendilerini mazlum insanlar olarak lanse eden ruh hastalarına zaten kim itibar eder ki?
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: fakat buna rağmen almanya'da milliyetçilik bastırılmıyor (ne yazık ki). milliyetçiler / naziler / aşırı sağcılar istedikleri gibi propagandalarını yapıyorlar, aptal aptal afişlerini asıyorlar, istedikleri gibi davranabiliyorlar (maalesef).
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: 1: almanya'da milliyetçiliğin bastırıldığını söylemek biraz yanlış olur. almanya'da milliyetçik bastırılmıyor, yadırganıyor (haklı olarak). her ülkenin milliyetçilik anlayışı farklıdır. milliyetçilik anlayışı, bir ülkenin kültürüne ve tarihine bağlıdır. yani bir ülkenin kültürü ve özellikle de tarihi milliyetçilik anlayışını oluşturur. almanya'da da milliyetçi olmak, nazi olmak demektir.
17 Mart 2008 . Ankete Git
sahtiyan: farklı konulardan bahsetmişsiniz, teker teker cevap vereyim.
17 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: türkiyede de tam tersi oluyor.. milliyetçilik devletin resmi ideolojisi konumunda, bu yüzdendir mhp'nin ya da herhangi bir türk-islam sentezcisinin kolayca iktidara gelebilmesi.. formül basit, çıkarsın vatan millet sakarya nutukları çekersin, tabanın garanti.. türkiyede milliyetçilik ve türk islam sentezi yüceltilirken, islamcılık ve sol düşünce 30lardan beri bastırılıyor. bakmayın siz akp'ye refaha onlar islamcı değil, ılımlı ya da türk islam sentezcisi, yani resmi devlet ideolojisi..
16 Mart 2008 . Ankete Git
arkhanson: dönem dönem bazı fikir akımları toplumda popülerlik kazanabilir, ciddi taraftar kazanırlar.. dönemin konjönktürüne, devletin ideolojisine göre destekçisi artar. işte nazi de milliyetçiliğin önplanda olduğu devirde ortaya çıkıp 'doğru dürüst' oy almıştır.. 1928 seçimleri: %2,63. 1930 seçimleri: %18,25. 1932 seçimleri: %37,36. 1933 seçimleri: %43,91.. şu an nazilerin oy alamamasının nedeni milliyetçiliğin devletçe bastırılması..
16 Mart 2008 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: partizan_ea . 8 Mart 2008