Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Türkiye'de 1 opera, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği varken, 35 bin cami yaptırma derneği; 67 bin okul varken, 85 bin cami var. Bu rakamlar sizce hangi anlayışların göstergesidir?

Ugugug: Okullar 7-18 yaş arasındaki insanlarımıza eğitim veren kurumlar ve dolayısıyla 17.500.000 insanın ihtiyacı için kurulmuş. Halbuki Türkiye'de en az 70.000.000 müslüman olması gerek, kadınlar ramazan dışında genelde camiye gitmediğine göre erkek müslümanları hesaba katarsak yaklaşık 35.000.000 insan var. Okullar 17,5 milyon insana, camiler 35 milyon insana hizmet veriyor. Bu durumda cami sayısı okul sayısının 2 katı olabilir ki o kadar bile yok. Sanatın geri kalması da sanatçılar ve medyanın suçu.
Ugugug: Ayrıca bir de şunu eklemeyi unutmuşum; eğer sorun sanatsa camilerin bu kadar çok olması, bizim avrupa ülkeleri aksine mimari sanatında ileri gitmiş olduğumuzu gösterir.
10 Aralık 2007 . Ankete Git
Ugugug: Kiliselerin kapasitesinin büyük olduğunu ve Fransa'nın en çok Müslüman barındıran Avrupa ülkesi olduğunu ve Fransız hükümetinin de ülkemiz karşısında da sergilediği dengesiz politikaları düşünülürse hiç de anormal bir durum değil.
24 Temmuz 2007 . Ankete Git
kalben: Bu düz mantıkla bakacak olursak, Fransada 80-90 bin okul varken kilise sayısının 10 binden az olmasını nasıl açıklarız? Fransızlar dinden vazgeçmiş olmasın sakın:)
26 Haziran 2007 . Ankete Git
yalnızdeniz: 60 ihtilaline kadar Menderes hükümeti toplumu geriye saran ve ABD ye sunan hamlelere devam etti.60lar ülkeynin aydınlanma devam sürecini devam ettirdi, ta kiGeneral Tağmaç'ın "toplumsal uyanış ekonomik uyanışı geçmeye başladı,önünü almamız gerekir"dediği 12 Mart muhtırasına kadar,sonra da 79 Humeyni devrimi,yukardan komünist tehlikesi ni önlemek için "Yeşil İslam Kuşağı",Ilımlı islam ve BOP modelleri hep dinin önünü açıp aydınlatma devrimi durdurma süreçleri.Kısaca cami bağlantısı,düşündur!.
26 Haziran 2007 . Ankete Git
yalnızdeniz: Aydınlanma kolay olmadı batı toplumlarında.Kilisenin egemenliğini kırmak,yeni düşüncelere yasak koyan din adamlarına karşı çıkmak kolay mıydı?Galileler sözlerini yemedi mi? Rönesans ve reformlar,matbaanın icadı,dünyanın uzak yerlerinin keşfi,Fransız ihtilali aydınlanmanın temelleridir batıda kısaca.Ülkemizde Atatürk aydınlanmayı devrimlerle yaptı tepeden ama o şartlarda öyle gerekiyordu. 50lerden sonra ABDnin montaj sanayi ile toplumu geriye götüren hamleleri gelmeye başladı,imam hatipler açıldı
26 Haziran 2007 . Ankete Git
ekinox: devlet sanatı teşvik etmiyor , sanat kurumlarına yeterli ödenek vermiyor ve toplum sanatçıyı hor görüyor. camilerle tabii ki doğrudan bir ilişkisi yok ama aynı önemi de vermiyoruz. sanat kötü birşeymi? tiyatroya gittiğinizde zevk almıyormusunuz? tamam opera , bale herkese hitap etmeyebilir ama resim , sinema , tiyatro bence herkesin hoşlandığı sanat dalları. sanatçı da geçim derdinde , devletten destek alamazsa kapatıyor tiyatroyu.
26 Haziran 2007 . Ankete Git
Ugugug: Peki toplumun sanat damarını kesen camiler mi? Sanatla camiler arasında bir ilişki kurmanızı bekliyorum.
26 Haziran 2007 . Ankete Git
yalnızdeniz: Ne kadar yüzeysel ve düz mantıkla açıklama yapmışsın.35 milyon erkek namazını evde de işyerinde de kılabilir,namazın yeri var mı kuranda,temiz olan her yerde kılınabilir.Okullarda istanbulda bile 9o kişilik lise sınıfları var haberiniz var mı?Bu anketin amacı atatürk'ün veciz sözüne atıfta bulunmaktı ama dinci bakış açısı devreye girdi hemen. 'Sanat damarı kesilmiş toplumların hayat damarlarından biri kesilmiş demektir." Sanatsız,kültürsüz millet olur mu,insan olabilmenin koşullarından biridir.
26 Haziran 2007 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: yalnızdeniz . 25 Haziran 2007