Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Sizce günümüzde bir toplumun medeniyet yolunda ilerlemesi için kitap okuma alışkanlığının önemi nedir?

Ugugug: Dünyayı bu medeniyete taşıyan aydınlanma devri bilim adamları, kitap okumaktan çok, kitap yazmışlar, deney yapmışlar, teoriler kurmuşlar, unutmayın. Zamanımı boşa kaybetmemek için ben de kitap okumayı baya bir süre önce büyük oradanda bıraktım, başta bırakmak biraz zor oldu, hatta hâlâ dayanamayıp, ticari kaygıların sonucu yazılan aşşağılık kitapların bazılarını okumaya başlar gibi oluyorum ama çok şükür bırakıyorum. Abim de yazar ama bence esas derdi edebiyat ve kültürden çok para ve ün.
mukanhan: Pozitif bilimler (fen bilimler) ile uğraşan bilim adamlarının çalışmaları okumaktan ziyade deneye dayanmıştır ama onlar da kendilerinden önceki bilim adamlarının oluşturduğu teorileri ve kanunları okuyarak belli bir düzeye gelmişlerdir.Sosyal bilimlerde çalışan bilim adamlarının ise teori oluşturmak ve kitap yazmak için çok okuduklarını düşünmek daha mantıklı olur.Sonuçta bilgi olmadan fikir olmaz, sağlam fikir olmaz.
23 Şubat 2008 . Ankete Git
Ugugug: böyle eserler verebilen çıkmamıştır. Bir insan hayatının yarım yılı, gerçekten okunmaya değer kitapları okumaya yeter de artar bile. Ama ona bile gerek yoktur, çünkü unutmayalım ki, o kitapların yazarları başkalarından okuyup etkilenmedikleri için bu kadar özgün ve değerli olabildiler.
22 Şubat 2008 . Ankete Git
Ugugug: O yüzden ben kendisini kitaplarını bile tam okumuyorum ve kendisiyle bazen tartışıyorum. Ticarete hizmet eden kitapların büyük bölümü sahtedir. Kazanç veya ün için yazılacak kitaplar boş sayfa yığınından kötüdür, hiç olmazsa boş sayfalara daha önemli şeyler yazıp çizebilirsiniz. Bir kitabın benim gözümde değer kazanabilmesi için, yazarın kendisine veya yalnızca kendisi gibilere değil, bütünl dünyaya hizmet etme kaygısı taşımış olmasıdır. Ama birkaç bilim adamı, siyasetçi ve devrimci dışında
22 Şubat 2008 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: mukanhan . 16 Şubat 2008