Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Psikologlar, yaptıkları araştırmalar sonunda insanın mutlu olması için şu formulü bulmuşlar: 1.Şükretmek, 2.İyilik yapmak, 3.Yaptığın işi sevmek ve daha çok konsantre olmak. Sizin için de geçerli mi bu formül?

kandemirm: Evet katılıyor ve birde ekleme yapmak istiyorum naçizane; Herşeyi olduğu gibi kabullanmak
yalnızdeniz: Polemiği yeni gördüm,bayağı uzatmışsınız,sonuçta insan neye inanıyorsa ondan faydasını görür inşallah diyelim.Ama iyilik yapmak ve şükretmek öznel,kişiye mutluluk veriyorsa ruha da iyi gelir.Bilimsellik ayrı bir saha ve uzman değilim açıkçası.Ender Saraç da popüler kültürün madden sömürenlerinden biri açıkçası,sıcak bakmam. Herkes kendince rahatlama ve mutluluğa giden yolu bir şekilde bulur.
11 Haziran 2007 . Ankete Git
mmoorr: Yazılarından birini bulup yazmak isterdim ama vaktim yok! Yer ve zaman vererek yapılan bir dua uygulamasını anlatmış!Neyse... Anarsist kırıldım sana biraz :( Söyleyim dedim.
5 Haziran 2007 . Ankete Git
mmoorr: Ender saraç olayını biri söylemişti ve açıklama hoşuma gitti, o yüzden yazdım! çünkü bunu yani (duaları ve esmaü'l hüsnayı) hayatında uygulayan biriyim..Bİ yakınımız hastalansa hemen Salat-ı tefriciye okuruz,Kur'an hatmederiz! Ben bunun insanın psikolojisini ve tedaviyi olumlu etkilediğini düşünüyorum ve gerçekten bunlar denenmiş.Hatam tanımadığım bi adamdan örnek vermekti,kabul ediyorum.Ama Senai Demirci'nin dua kitaplarında da benzer açıklmalar okuyorum.Biliyosunuz kendisi doktor!
5 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: Konudan fazlasıyla saptık.Geçte olsa alınan en mantıklı karar. Görüşmemek dileğiyle...
5 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: Bakış açılarımız illa bir noktada kesişecek diye bir şey yok.Öznelliğinize de diyecek bir şeyim yok. Dİğer anketlere yaptığınız yorumlarla zaten birbirinden çok farklı iki insan olduğumuzu anlayabiliyorum.Beni rahatsız eden tek şey, sert ve paldur küldür çıkışlarınız.Polemiğin başında başka bir şeyi tartışırken şimdi bambaşka bir noktaya geldik.Konu sizin ya da benim benim karakterim olmamalı.Geçmiş yazıları tekrar okumanızı rica edicem sizden.
5 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: 'bilimsel olarak çok güzel açıklardım freund'dan ,adler'den,Irwıng yaloom'dan lakin bu konuda ciddi bir birikiminiz yoksa anlayamazsınız' demek yerine açıklamayı deneseydiniz sonuçtan ikimizde memnun kalırdık. Baştan yargılısınız.Hele bi siz anlatında, kimin ne kadar anladığına sonra bakarsınız.Aldığım eğitim, okuduğum kitaplar, mevcut bilgi birikimimle dediğiniz gibi saçma sapan bir alıngalık yapmama imkan yok! Bence siz söylemlerinizi biraz yumuşatsanız daha iyi olur.
5 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: Sitedeki insanların bilgi birikimi, kültür seviyeleri size yetersiz geliyorsa çekilin kenarınıza sadece anket oylayın! Her polemiğe girmek zorunda değilsiniz.Değil siz hiç kimse burdaki insanları bu şekilde rencide edemez.Kimse sizin fikirlerinizi öğrenmek için yanıp tutuşmuyo! Size zorla yazdıranda yok.Seviyenizi bize yakıştıramıyorsanız kimse sizi burda zorlada tutamaz.Denginiz olan yeri bulursunuz inşallah.
5 Haziran 2007 . Ankete Git
mmoorr: ama Anarsist ender saraç esmaü'l-hüsnanın insan psikolojine olumlu etki yaptığını ve hastalarının kararkterlerine göre onlara zikir tavsiye ettiğini söylemiş.ve duanın insan tedavisinde olumlu etkisi de denenmiş.bi grup hastayla hergün düzenli olarak dua edilmiş ve o hastalar diğerlerine göre daha çabuk iyileşmiş.sonuçta psikoloji bu?başka nasıl bilimsel olarak açıklanır ki?
4 Haziran 2007 . Ankete Git
mmoorr: Sonuçta kendini seven insan şükretmez mi? Güzel olduğuna,nefes alabildiğine,yürüyebildiğine...Şükredecek okadar çok şey var ki...Bugün hastaneye gittim ve şükrettim halime.Allah düşürmesin,yokuluğunu da göstermesin:( Ama en güzeli Allah'ı sevmek bence :) Ne demişler? 'Sen çıkınca aradan, kalır seni Yaradan' :)
3 Haziran 2007 . Ankete Git
kandemirm: anarsist mutluluk ta göreceli bir kavram oluyor senin söyleminle, yani sen kendini severek mutlu olursun ben ise şükrederek, iyilik yaparak. Bunun illa bilimsel bir açıklaması olması veyahut burada yorum yapabilmek için herkesin psikolog olması gerekmiyor. aslı zatında kendini sevmek derken kimi sevdiğini farketsen sende şükredip mutlu olabilirsin
3 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: İkinci boyutuysa dini inanışlarımdır.Allah'ın emirleri ve Peygamberimizin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biri, başkalarına daima iyilik yapmamızdır.Bana verdiği manevi huzur ve doyumun, yaşamımın hangi noktasında kötü döneceğini tam anlayamadım.
2 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: Bilimle bağdaştıramadığınız kısım 'Şükür' ve 'iyilik' kavramları mı? Psikolojiyle yakından ilgilenen ve alakalı dergileri takip eden biriyle, hakkında çokta bilgi sahibi olmadığım bir şeyi tartışmak istemem.Mutlaka benden daha fazlasını biliyorsunuzdur.Ama 'başkalarına iyilik' için söyleyebilecek birkaç sözüm olabilir.Öncelikle olayın felsefi boyutunda -olabildiğince çok insanın, olabildiğince çok mutluluğu- nu benimsiyorum.Topluma fayda sağlayan her 'iyi' bana dönüşünde mutlulukta getirecektir.
2 Haziran 2007 . Ankete Git
oblomovv: Özetle: 'Allah'ım değiştirebileceklerim için cesaret, değiştiremeyeceklerimi kabullenmek için sabır, her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl ihsan eyle...' demek daha doğru olur sanırım.
2 Haziran 2007 . Ankete Git
yalnızdeniz: Evet bazen olayları olduğu gibi kabul etmek gerekiyor elinizden birşey gelmiyor.Özellikle cehalet ile ilgili konularda,değiştirmeye çalışmak yanlışa sürüklüyor ve belaya bulaşıyorsunuz sonrasında. Asker uğurlamaları,havaya silah sıkmalar,her otobüsün önünde istiklal marşı okumalar,trafikte size bela olarak dönüyor uyarılarınız.Bunları düzeltmeye uğraşan da yok okadar ölümler ve kazalar olduğu halde!..
31 Mayıs 2007 . Ankete Git
kandemirm: Evet kadere inanan birisiyim fakat benim anlatmak istediğim farklı bir kabullenme durumu. Sizin sıraladığınız örneklerle benim anlatmak istediğim farklı birşey. Tabii ki etrafınızda yanlış gördüğünüz şeyleri düzeltmek için çaba göstereceksiniz ama bu bütünüyle hayatınızı buna adamanızı gerektirecek bir durum değil. eğer aksini ısrarla yapmaya devam ederseniz bunun size mutsuzluk getireceği aşikar. Maksat mutlu yaşamaksa eğer herşeyi olduğu konumda algılamak ve kabul etmek en doğru olanı
16 Mayıs 2007 . Ankete Git
yalnızdeniz: Kadercilik mi?Bence herşeyi olduğu gibi kabul etmek yerine değiştirmeye çalışmalı şartları ve sonuna kadar mücadele etmeli.bilim nasıl ilerlerdi herşeyi olduğu gibi kabul etyseydik.Bu teknolojilere ulaşırmıydık? Yada dünya bizi sevmiyor diye FutboldaGalatasaray UEFA şampiyonu,milli takım dünya 3.sü olmamalıydı,kabullenmeliydik herşeyi yani.Neyse hayat hep mücadeledir;daha iyiye, daha güzele,zorluklara göğüs germek gerekir.Dünyaya bile en güçlü spermin mücadelesi ile gelmiyor muyuz?
11 Mayıs 2007 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: yalnızdeniz . 15 Şubat 2007