Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Meksika'da 159 kişinin kişinin ölümüne yol açan ve dünya üzerinde 2000'den fazla vakanın görüldüğü, son zamanların en çok konuşulan hastalığı olan 'Domuz gribi' hakkında neler biliyorsunuz?

s-series: Evrim yok yok diyenlere kapak olduğunu düşünüyorum hatta bu bile yetmediyse kendilerine balyoz bile yetmez deyip yuh artık diyorum :)
s-series: troll asya troll asya troll asya :)
7 Mayıs 2009 . Ankete Git
asya_5_m: bunları tartışmak saçma çünkü zaten hepsi bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler senin masallar da dedimya geçmişte kalmış diye..esas cahil ortada bence :) evet ayrıca hala gülüyorum :) ..ben böyle cahilliklere ancak gülerim. bide acıdığımı da deyim bu da son sözüm olsun :)çünkü ne sen beni anlarsın ne ben seni :) umrumda da değil :) arkamdan istediğin kadar saçmalayabilirsin :) sana kalmış . :)
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: bu arada nazikçe belirtmem gerekirse evrimle tıp tamamen alakasız 2 şeydir.evrim siyasete ne kadar uzaksa tıbba da o kadar uzaktadır diyelim ve kimse alınmasın gücenmesin.
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: moderatör senden rica ediyorum silme bu linki çünkü kendisi tarafsız bir kaynaktır sizin de bildiğiniz gibi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim asya şimdi gene gül ama cahilliğine.bak orada yazıyor bilim adamlarının neye inandıkları.ayrıca artık tamamen inkar edemeyince 'modifikasyonu olsun bari kabul edelim' inancına girişmişsiniz tebrik ederim en azından ilerleme var.
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
asya_5_m: :) :) cidden çok güldüm series in yazdıklarını okuyunca :) .. kardeşim bu gün sen bana herangi bir maymunun vs. evrim geçirdiğini göster inanıcam sana :) uzun süreler yeni türler ortaya çıkarmaz zaten modifikasyon diye bişey var ( Çevre etkileriyle canlıların fenotiplerinde meydana gelen değişiklikler) bu değişikler kromozom sayılarını değiştirmez :) . ayrıca bişlim adamlarını %99 u kabul ediyor denmiş o o darwin zamanındaydı :) .. bu gün modern tıp zaten evrimin imkansızlığını kanıtlıyor :).
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: işte her türde kendine benzeyen türlerden böyle böyle evrilir mesela insan ve maymunun ortak atası hem insana hem maymuna epey benzerdi ve ondan sayısız maymun türüyle insan oluştu aslında yanıltmaca olmasın insanın şu anki maymundan pek farkı yok.yani bir köpeğe bakıp bir de kanaryaya bakıp aralarında direk bir ilişki kurmaya çalışmak manasız çünkü ataları çok fazla uzun zaman önce ayrıldılar.
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: buna örnek olarak anlaşılması açısından araba modelleri örnek gösterilebilir, her sene otomobil fuarlarında geçen senekilerden sadece az biraz değişik modeller görür ve bunların yeni modeller olduklarını kabul ederiz ama yeni bir "tür' yok deriz oysaki 50 sene önceki araba resimlerini görsek arabalar epey değişmiş deriz işte yeni türler de böyle böyle oluşur.mesele şempanze ile aramızda yüzde 98lik gen benzerliği var.
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: Uguguk kafanın neden karışık olduğu belli çnükü köpekten insana geçiş diye birşey yok ve hiç olmadı..sen anlaşılan bir türden bir anda başka ve çok farklı bir tür oluştuğunu düşünüyorsun ki bu büyüklükte bir değişim olacak iş değil..mesela örnek güzeldi zenciler azıcık daha değişikler ve bu kadarcık değişim bile çok uzun sürdü. eğer türlere çok uzun süreler verirsen onlar da aynen böyle yavaş yavaş değişeceklerdir ve yeni türler oluşacaktır.
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: s-series, bahsettiğin zaten evrimin ispatlanabilir bilimsel tarafı. Bunlar basit olaylar, örneğin insanların bazılarının zenci olması da öyle. Köpeğin de insanın da türleri vardır ama asıl sorun büyük zincirlerde, köpekten insana nasıl geçildiği veya bu iki canlının ortak kesişim atasının ne olduğu gibi bilimdışı konularda hiçbir iddia veya bulgu yok, olamaz da. Ki bu yazdıkların yaratılış inancına da ters değil, canlılar birbirine benziyorsa bu, yaratıcı böyle istediği için olamaz mı?
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
ddktnklbe: herkes bilim adamlarının %99'u kabul ediyor diye evrim teorisini kabul etmemiz mi gerekir ??
6 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: aslında merak edene öğrenmesi çok kolay sadece temel mekaniğini anlamak gerek işin, mesela genetik çeşitlenme vee lenme mekanizmasının yanında türlerin birbirinden tamamen bağımsız olmadığını aslında neredeyse her türe çok fazla benzeyen başka türler olduğunu farkettiniz mi(örneğin köpek çeşitleri) işin temelini öğrenmiş olursunuz gerisi detay sadece.
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
meşmet: Biraz karışk bir konu,üzerinde daha çok durulması gerekiyor.Yinede bilgi için sağol,eğer olurda bir gün merak edersem bu konuyu iyice araştırırım:)
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: virüs evrimleşip yeni bir tür oldu bunda anlamayacak ne var ama mesele bu kadar basit değil.eskiden başka bir virüs olan bu virüsün mutasyonlar sonucu sadece ufak bir kısmı başka virüse dönüştü ama virüs ailesinin çoğu başka yönde ilerlemeye başladı böylece birbirine biraz benzeyen 2 farklı virüs türü oluşmuş oldu.zaten evrim aynen böyle yavaş yavaş ilerler her seferinde azıcık değişikliklerle uzun vadede yeni türler oluşur.
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
meşmet: Tamam anladık evrimi felan kabul ediyorsun ama merak ettiğim şudur;domuz gribinin evrimle ne alakası var,ayrıntılı bir şekilde daha iyi açıklarsanız sevinirim...
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: moderatörler bu konuların başlarına evrim teorisinin bilim adamlarından neredeyse tümü(yüzde 99dan fazla) tarafından kabul edildiğini ekleyebilirler mi lütfen, çünkü toplum bazı safasatalara kanarak teorinin yanlış olduğunu zannediyor ve bu çok büyük bir hata, bilimde hata olmamalı.bu konuyu derinlemesine araştırmak isteyenler 'evrim' yazıp 'internet ansiklopedisi'nden araştırabilirler ki kendisi 'kanıtı olmayanı yazmaz'.
5 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: teorisinin doğru olduğu sanılır. Halbuki doğru olan şu ki 'Evrim Teorisi' denilen şey aslında bir teori depil bir konudur ve bu konuyu açıklayan 10 civarın teori vardır. Bu teorilerin bazıları doğrudur ve herkesçe zaten kabul edilir, bazıları ne ispat edilebilmiş ne de onların tersi gösterilebilmiştir, tamamen çürütülenler de teoriden çıkarıldı zaten.
4 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: 20'den fazla teori ortaya atılmış ama ortada somut hiçbir şey yok. Evrim teorisi içerisinde 10'dan fazla alt büyük teori var. Bunların çoğu teori olmaktan çıkmış kesin gerçekler, ama basit gerçekler. Asıl önemli olan, ve evrimde tartışmaya yol açan konulardaki teoriler ise şu an için karmakarışık bir halde, ve herhangi bir somut yol alınabilmiş sayılmaz. Yine de küçük gerçekler bu büyük soru işaretlerinden sayıca çok olduğu için, olaylı derinlemesine incelemeyen yarı-cahil batı toplumunda evrim
4 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: Evrim Teorisi, 'bütün sıvılar içilebilir'vari bir teoridir, bazı sıvıların içilebilir olması böyle bir teorinin doğru olmasını gerektirmez. Yani şunu demek istiyorum ki, evrim teorisi, ispatlanmış ama basit bazı gerçeklerle süslenerek, tamamen doğruymuş gibi izlenim vermektedir. Halbuki, bu basit süs parçaların içinde o kadar karmaşık ve ispatlanamayan parçalar var ki... Örneğin bir de Evrim teorisinin temel taşı olan Abiyogenez'i araştırın. Bir çok bilim adamı ispatlamayı denemiş, bunun için
4 Mayıs 2009 . Ankete Git
ddktnklbe: Bir virüs konakçı bir hücreye yerleştiği zaman, bu hücrenin tüm sentezleme mekanizmalarını kendi genetik materyalini sentezleyip çoğaltmak için kullanır. Yaşayan bir hücrenin dışındayken virüsler �virion� adı verilen ve makromoleküler bir pakete benzetebileceğimiz taneler halinde bulunurlar. Virion, virüsün tipine göre ya DNA ya da RNA olan bir miktar genetik materyal bulundurur. Genetik materyal proteinden oluşan ve kapsid adı verilen bir kapsülle çevrelenmiştir.
3 Mayıs 2009 . Ankete Git
ddktnklbe: Virüsler genetik materyal taşımaları ve enerjiye ihtiyaç duymaları bakımından canlılık özellikleri gösterirler. Ancak protein sentezi için gerekli organeller olan ribozomlardan yoksun oldukları için tek başlarına canlılık özelliği göstermedikleri kabul edilir. Bu nedenle, konakçı bir hücrenin içinde bulunmadıkları sürece üreyemeyen zorunlu parazitlerdir. Konakçı hücre bir hayvan, bitki ya da bakteri hücresi olabilir.
3 Mayıs 2009 . Ankete Git
meşmet: Elinizde mantıklı bir şeyler olmadığı halde düşüncelerinmizi aşırı savunmanız ilginç geçekten.Üstelik bu anketi ben evrimle alakası var diye de yapmadım,ayrıca uzaktan yakından alakası olmayan konular bunlar...
3 Mayıs 2009 . Ankete Git
s-series: ben buraya ne yazsam moderatör siliyor nasıl olsa o yüzden siz beni beklemeyin devam edin ne farkeder zaten bütün uzmanlar yanlış biliyor bakın burda 13 yaşındaki çocuklar her naneyi çözmüşler anlatıyorlar devam devam hadi.virüsler canlı değilmiş hem ayrıca adaptasyon varmış hıı evet hıı dabi dabi.
2 Mayıs 2009 . Ankete Git
umutcul: Böyle bir şeye kalkışmam için çok daha fazla bilgim olması lazım, ama en azından mantıksızlıkları görebilirim ve bunlara karşı düzeltme yapabilirim. Ayrıca, sanırım kapak meselesi yön değiştirecek.
2 Mayıs 2009 . Ankete Git
umutcul: Son söylediğin aslında çok daha mantıklı Ugugug (öncei söylediklerin yanlış demiyorum).Yani bundan evrim teorisine pay çıkarma saçmalığına en güzel cevapları vermişsin..Bir kere domuz gribinin nedeni virüsler... virüsler de canlı değil...Evrim nasıl olabilir acaba bunlarda, ben oldukça merak ettim, s-series den bir açıklama gelirse sevinirim. Bu arada virüslerin ortama göre şekil değiştirerek farklı etkiler oluşturduğunu da hatırlatmam lazım. Ben burda evrimin olmadığını savunmuyorum... ,
2 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: başka nasıl oluşmuş derseniz, belki insanlar tarafından bir labaratuvarda üretilmiş de olabilir, biyolojik bir terör silahı da olabilir, bunlar da muhtemel.
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: Ve maddeler akıllı değildir, doğada aşınmaya uğrayabilirler ve bu aşınmalar rastgele olabileceğinden virüsler canlılara yarar vermez, bir şeyin canlılar maddenin yararına olabilmesi için çok ince dengelere sahip olması gerekir, halbuki virüsler zaten dengesiz, ve genelde zarar veren bir maddedir. (Burada madde sözcüğünü en genel anlamıyla kullanıyorum, boyutları önemsiz bir şey madden varsa maddedir.) Örneğin bakterilerin yararlısı da çoktur ancak yararlı virüs hiç görmedim ben. Ha, bu virüs
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: Bakteriler bu şekilde kendilerini geliştirirler. Aslında gelişen nesil değil bakterinin kendisidir, zaten tecrübeleri bulunan bakteri ikiye bölünürse iki tane doğuştan tecrübeli bakteri oluşur. Bu evrimden ziyade tecrübe kazanmaktır, öyle denilemez mi? (Bihyoloji bilgim kıt, saçmalıyor olabailirim, öyleyse biri düzeltsin.) Ki zaten, burada sözkonusu bir bakteri veya bir canlı değil, bir virüs. Bir virüsün canı veya ruhu yoktur, sadece canlı hücrelere etki eden bir cansız maddedir.
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
Ugugug: Evrim diye sunulan teorinin bir kısmı var ve gerçek, bir kısmı da asılsız; örneğin abiyogenez gibi. Ancak bütün büyük şüpheler ve tartışmalar makrobiyolojik boyutta. Mikrobiyolojik boyutta ise zaten evrimi sorgulamaya gerek yok. Zira bakteriler bizim gibi eşeyli üreme yapmazlar. Çoğu hücresel canlı kendi kendine bölünerek çoğalır. Yani 1 iken 2 olur. Bu nedenle kazandığı bütün özellikler sonraki nesile (yani kedi parçalarına) zaten direkt geçer.
1 Mayıs 2009 . Ankete Git
beril41: Maymundan geldik domuza mı gidiyoruz anlamadım...
30 Nisan 2009 . Ankete Git
umutcul: Bir hastalığıın şekil değiştirerek insana da bulaşabiliyor olması evrimi destekleyebiliyorsa yazık bu bilime derim ben. Darwin en azından mantığa yakın şeylerden bahsederdi. Ama savunucuları yanlış yolda. Evrim bana göre de yoktur, bulguları ne kadar doğru gibi görünse de kitabımız bunu kesin olarak yalanlıyorsa evrime inanmam mümkün değil, antitezleri de mevcut.
30 Nisan 2009 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: meşmet . 29 Nisan 2009