Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Yapılan araştırmalar, ABD'de bütün doğumların %30'unun, İngiltere'de %20-25'inin, İskandinav ülkelerinde ise %15-20'sinin sezaryenle gerçekleştirildiğini gösteriyor. Türkiye'de ise büyük şehirlerde doğumların %80-90'a yakını sezaryenle yapılıyor. Sizce bu farkın en büyük sebebi nedir?

blue candy: çoğu doktor hastayı zorluyor örnek ben.bu sebeple doktorumu değiştirdim. ama malesef sezaryenden kurtulamadım çünkü 12 saat suni sancı,doğum sancısı üstüne üstlük böbreğimden taş düşürüyordum onun sancısını çektim.12 saatin sonunda doktor bebeğin havasız kaldığını ve sezaryene almak zorunda olduğunu söyledi.ve bir de sezaryen acısı çektim ama iyiki almış çünkü biraz daha gecikseymiş oksijensizlikten kaybedebilirmişim bebişimi.kendimi hemen toparladım ama normal doğum için çok direndim olmadı.
shottingman: Ben bunda kasıt arıyorum 9 ay boyunca özel doktora gittik bize herşeyin normal oldunu söyledi doğum günü geldiğinde özel doktorumuz doğuma girmediği için hemen sezaryene aldılar e ilki sezaryenle olunca ikinciside mecburen sezaryenle oluyor zaten üçüncüsü çok riskli diyorlariçimden komplo teorileri geçiyor acaba sağlık bakanlığının nüfus planlaması konusunda bir çalışmasımı
12 Temmuz 2007 . Ankete Git
shottingman: Ben bu anketi oluştururken eşimle başımızdan geçen olayları örnek alarak yaptım maalesef sağlık kurumlarındaki başı boşluğun en büyük örneği gerektiğinde kabul ediyorum çok gerekli bir operasyon ama doktorlarımızın gözünü para bürümüş gerekmeyen durumlarda bile sezaryen yapıyorlar çevremdede bu olayı yaşayan insanlar çok bu konuyu çok araştırdım sezaryenle doğan bebeklerin yaşama şansı diğerlerine göre 3 kat az ayrıca annenin çektiği iyileşme süreci uzuyor.
12 Temmuz 2007 . Ankete Git
blue candy: bir de şunu belirteyim.ben 3 kere böbrek taşı düşürdüm.doğuma alacakları zaman 12 saat doğum sancısı sonra böbrek sancısı çektim inanın böbrek sancısı en beteri.doğum sancısı solda sıfır kalır böbrek sancısının yanında
12 Temmuz 2007 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: shottingman . 11 Temmuz 2007