Anket Sitesi

atarersin Tarafından Yazılan Yorumlar

Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinden 2. Madde şu şekildedir: 'Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir'. Burada yer alan niteliklerden hangileri sizce şu anda (fiilen) tamamen veya kısmen ortadan kaldırılmıştır?
İkinci madde mi var? Hani nerde? AKP onu toptan kaldırmadı mı? Bak sen şu AKP'nin işine o kadar para pompaladık adamlara seçimleri kazansınlar diye, neredeyse ülkede satın almadık adam bırakmadık. Hala şu ikinci maddeyi kaldıramamışlar. Yok yok bunlar bu işi beceremeyecekler. Yeni bir şey mi denesek.. Aaa yoklamada Şener yok yazılmış. O nerde kuzum?
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Sağcı - solcu tanımlamasının insanı ve insanımızı tanımlamada yeterli oduğuna inanıyor musunuz?
Kesinlikle bu durumun sağı, solu, yukarısı, aşağısı kalmamıştır. Mümkünse sağda ve solda tüm parti üyeleri bir duyarlılık gösterip, buna genel başkanları da dahil, tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndaki Temsilciler Meclisi ya da Kuvva-i Milliye ruhu gibi ülkeyi şu emperyalistler ve işbirlikçilerinden temizlese de ondan sonra yolumuza devam etsek. Ama nerde o duyarlılık. Bunlar hala birbirlerini kuyunun dibine çekmekle uğraşıyorlar. Ancak unutulmamalıdır ki, kuyunun dibi kazıldıkça çıkışa yaklaşılmaz.
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Abdüllatif Şener'in parti kurması veya mevcut partilerden birine genel başkan olması halinde ona oy verir misiniz?
Ah benim canım halkım. Biraz boya, hafif makyaj ve al sana yeni bir yüz, yeni bir parti. Hemen bir erken seçim ve tek başına iktidar. Daha sonra 'durmak yok yola devam'. Atatürk ve bağımsızlık ruhu içimizde, ne çıkacaksa içimizden çıkacak. Yok öyle localarda gizli kapaklı toplantılarla bu ülke insanının kaderi üzerine siyaset yapmak. Artık durmanın zamanı geldi. Duracağız ve kendimize geleceğiz. Ondan sonra savurup atacağız, üzerimizdeki asalak kan emicileri.
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Sizce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ’’Atatürk’ün partisi‘’ iddiasına uygun siyaset yapıyor mu?
CHP'ye ve Atatürk'e ihanet bugünle sınırlı değil ki. 1946'dan itibaren Atatürk Devrimleri bizzat CHP ve onun başındaki aristokrasi tarafından baltalanmaya çalışılmış. Şimdi bana kızacaksınız değil mi? Ama bakın olaylar ve icraatlar tarihine. İHL 'lerine kız öğrenciler kimin tarafından alınmış, Kuran kurslarının açılması, köy enstitülerinin kapatılması, Milli Eğitimin Amerikalıların da içinde bulunduğu bir kurula teslim edilmesi, bütün kurumların içerisindeki CIA örgütlenmesine izin verilmesi vs.
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Sevr Antlaşması madde 4: Limanlar, ırmaklar ve demiryolları uluslararası denetim altında bulundurulacak. Bugün AKP hükümetinin, bütün limanların yabancılara satışı, demir yollarının satışı, akarsularımızın yerli ve yabancı özel şirketlere 50 yıllığına kiralanması icraatlarını Sevr Antlaşması ile karşılaştırdığınızda hangi sonuca varıyorsunuz?
Bu yeni yetme Damat Ferit'leri, Kurtuluş Savaşı yaparak bağımsızlığı kan dökerek almış ceddin evlatları ne zaman yargılayacak. Bu topraklara sahip çıkmak için emperyalist askerlerinin ayaklarının altında ezilmesini mi bekleyeceksiniz. Eğer öyleyse devir değişti beyler ve bayanlar. Emperyalistler tarihte yaptıkları hataları tekrarlamazlar. Onlar artık işlerini, eli silah tutan askerlerle değil, eli kalem tutanlarla bitiriyorlar.Ama biz usanmadan aynı tarih cenderesinde sıkışmaya devam ediyoruz.
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Sizce demokrasiye sahip çıkmak için AKP'yi desteklemek şart mı?
Siyaset tarihinin derinliklerinde 'Marchivelli' denilen bir adam vardır. Bu adamın yaklaşımının özü: 'Amaca ulaşmak için herşey kullanılmalıdır.' Doğru, Kurtuluş Savaşı sırasında cumhuriyetçi devrimciler de egemenliği hanedandan almak için markivelist yaklaşmışlardır. Ancak bu yaklaşım iyiye ve doğruya bağımsızlığa götüren bir ruhla olmuştur. Şimdi AKP ve yandaşları aynı yaklaşımı demokrasiyi kullanarak ülkeyi şeriatçı bir sömürge devlete dönüştürmek için kullanmaktadırlar.
13 Nisan 2008 . Ankete Git
Sizce günümüzde hükümet politikalarına objektif ve gerçekçi yaklaşmak ile hükümete muhalif olmak aynı anlamda mı değerlendiriliyor?
Evet. Çünkü; gerçekçi olabildiğin ölçüde, şuan yaşananları doğru yorumlayabiliyor ve ülkenin nasıl parsel parsel satıldığını farkedebiliyorsunuz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen herkes lütfen şu 'Vakıflar Yasası'nı incelesin!
6 Nisan 2008 . Ankete Git
2002 senesine geri dönme imkanınız olsa, bugün yaşananları dikkate alarak hangi partiye oy verirdiniz?
Ne değişti ki, o günlerden bugünlere. Perşembenin geleceği çarşambadan belliydi. Tabi görebilene...
6 Nisan 2008 . Ankete Git
AKP iktidarı için söylenen 'İktidardaki iktidarsızlar' sözü bir eleştiri mi, yoksa hakaret midir?
Gerçektir. Gerçeğin en yalın yorumudur.
6 Nisan 2008 . Ankete Git
22 Temmuz'a geri dönebilmek imkanı olsa, seçimde verdiğiniz oyu değiştirmek ister miydiniz?
O günün şartlarında en iyi seçimi yaptığıma inanıyorum. Ancak bu yarın seçim olsa, aynı tercihte bulunacağım anlamına gelmez.
6 Nisan 2008 . Ankete Git
Sizce Türkiye'de önümüzdeki on yıl içerisinde askeri darbe olabilir mi?
Hayır olmaz. Çünkü; önümüzdeki on yıl içinde ya şerri darbe olacak ya da açlık sınırındaki halk uyanıp ABD'ye ve işbirlikçisi AKP'ye karşı ayaklanacak. Eğer birincisi gerçekleşirse, ordu zaten şeriatçıların hizmetine girmiştir. Bu nedenle herhangi bir müdahalesi olmayacak. İkincisi gerçekleşirse, ordu AKP'yi doğal yollardan devirmek isteyenlerin önünde bir engel oluşturmayacaktır.
6 Nisan 2008 . Ankete Git
22 Temmuz seçimlerinde hile yapıldığı, ilk defa denenen bilgisayar sisteminde AKP'nin %25 oyla başlatıldığı, diğer partilerin oylarının AKP'ye kaydrılıdğı iddiaları kanıtlanmaya çalışılıyor. Bu hileden AKP'nin bile haberi olmadığı da iddialar arasında. Buna göre, AKP'nin gerçek oyunun %22-28 civarında olduğu söyleniyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?
Bu ABD'den herşey beklenir. Ülkenin her köşesini ajanları ve işbirlikçileri ile ahtapot gibi sarmış. Dikkatli olmak lazım. Yakınımızdaki herhangi biri CIA ajanı olabilir. Öyleki en iyi istihbaratın, kulaktan kulağa yaydığımız dedikodulardan çıkarıldığını da unutmayalım
6 Nisan 2008 . Ankete Git
Ülkemiz, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde vurgu yaptığı olayların, hangileriyle bugün karşı karşıyadır?
Ey! İkdidar partisinin üyeleri. Uyanın derin uykunuzdan. Daha neyi bekliyorsunuz. Amerikanın sizin oylarınızla önce Diyarbakır'ı daha sonra Ankara'yı işgal etmesini mi. İslam yeryüzündeki tek antiemperyalist dindir. Düşmanınızı iyi belleyin. Unutmayın vatanı olmayanın dini de olmaz.
1 Nisan 2008 . Ankete Git
Asya Birliği kurulursa, Avrupa Birliği ile ilişkileri nasıl olur; dünyada ne gibi yeni hareketler gerçekleşir?
Bence şöyle olur. Kurulacak bir 'Asya Birliği'nin de içerik açısından Avrupa Birliği'nden bir farkı olmayacak. Neden mi? Çünkü; dünya üzerinde kurulmuş olan birliklerin hiçbiri - tarihte kurulanlar da dahil- üyelerinin tümünün çıkarlarına hizmet etmez. Bunun birçok örneği vardır. Sorun şu ki birliğin paryası olacak bir Türkiye için Avrupa Birliği ya da Asya Birliği farketmeyecek bir durumdur.
28 Mart 2008 . Ankete Git
Sizce önemli olan, herhangi birinin 'nasıl bir suç' işlediği midir; yoksa herhangi bir suçu 'kimin' işlediği midir?
Tabi suçun kendisi önemlidir. Suçu kişiye göre yorumlamak ancak totaliter rejimlere özgü bir hastalıktır. Sanırım bu anketin amacı, İlhan Selçuk'un gözaltına alınması sonrası yapılan eleştirilere karşı bir paypas yapmak. Kaçırılan bir nokta var. İlhan Selçuk'un gözaltına alınışı eleştirilmedi, alınış şekli eleştirildi. Öyleyse ben de size sorayım. Haklarında açılan onlarca yolsuzluk davasına rağmen dokunulmazlık zırhı ile dokunulamayan AKP milletvekillerini nereye koyacağız?
27 Mart 2008 . Ankete Git
Parti kapatmak gerekirse, sizce hangi parti kapatılmalıdır ?
Eğer partilerin kapatılması anayasamızda ön görülüyorsa ve particiliğin belli kriterleri varsa ki bunların hiçbirini ben belirlemedim. (Bu ara sözü beni körboğaz eleştirenlere ithaf ediyorum) Yine anayasaya göre kapatılması gereken iki parti var. Bunlardan birincisi; milli mücadelenin üzerine oturduğu misak-ı milli ruhunu bölücülükle taciz eden DTP, ikincisi; bu tacizi şeriatçı ve fethullahçı (Fethullahçılık=CIA) bir siyasetle yapan AKP'dir.
27 Mart 2008 . Ankete Git
Türkiye'de en beğendiğiniz siyasi içerikli yazılar yazan gazeteci (Köşe yazarı) kimdir?
Cumhuriyet Gazetesi'ni hafta içi en az 2-3 gün hafta sonu ise mutlaka alıyorum. Gazeteyi elime aldığımda, manşete göz gezdirdikten sonra hemen 5. sayfayı açıp Hikmet Çetinkaya'nın köşesini okumaya başlıyorum. Kendime ait düşüncelerin bu kadar akıcı ve yalın yazılıyor olması beni derinden etkiliyor. Teşekkürler Hikmet Çetinkaya...
27 Mart 2008 . Ankete Git
AKP kapatılır ve ara seçimler yapılırsa, oyunuzu hangi partiye verirsiniz?
Ama CHP ye alternatif bir partiye ya da en azından CHP içinde gelişecek bir revizyona da sıcak bakıyorum. Aslında geldiğimiz noktanın yukarısı -aşağısı, sağı ve solu kalmamıştır. Durum görmek isteyene, basit ve anlaşılırdır. Ülke, Osmanlı'nın son dönemlerinden bugüne sinmiş bir serv ruhunun kuşatması içerisindedir. Dışarıda böyle emelleri besleyenler, kendi uluslarının yüksek çıkarlarını temsil etmektedirler. Peki içeride bu emellere yandaşlık edenler neyi temsil etmektedirler. 'Milleti mi?'
25 Mart 2008 . Ankete Git
Hukuk sistemi içinde siyasi partilerin kapatılması olmalı mı?
Demokrasi içinde hiçbir güç hukukun üzerinde olmamalı. Hukuka aykırı eylemlerde bulunan her kesim yargı önünde hesap verebilmelidir. Unutmayın hukuk, yargıç, savcı ve avukatlardan oluşan somut bir olgu değil, aksine toplumsal sözleşmeye dayanan soyut bir kavramdır. Bu nedenle bu sözleşme anayasa ile somutlaştırılır. Anayasaya aykırı davranan her kesim yargılanmalıdır. Bu kimi zaman bir parti ve üyeleri olabileceği gibi, hukuka aykırı davranan yargıç ve savcılar da yargılanabilir.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Sizce son 1000 yılın en önemli tarihi olayları nelerdir?
Ulusal bir narsistlik değil amacım, ama üzerinde yaşadığım toprakları öyle çok seviyorum ki. Gerçekten cennet olarak nitelediğim bu toprakların bağımsızlığı uğruna yapılan her tarihi mücadele kutsaldır benim için. Bu nedenle Çanakkale Savaşından başlayarak, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin küllerinden doğması, son 1000 yıla damgasını vurmuştur. Bir de Malazgirt Savaşı da olmalıydı. Ayrıca cennet vatanı satarak, cennet vaat edenler var. Gözümüzle gördüğümüz cennete sahip çıkalım.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Milletvekili maaşı sizce ne kadar olmalıdır?
Milletvekilleri milleti temsil ederler ve sorun çözerler. Sorunu çözmek anlamakla başlar. Anlamak empatiyle... Bunda hemfikiriz sanırım. Öyleyse ülke çalışanlarının yarıdan fazlasının asgari ücret aldığı bir ülkede, milletvekillerinin milletle empati kurmaları için koşulların aynı olması gerekir.Belki o zaman asgari ücret artar. Şimdi olur mu canım koskoca milletvekili asgari ücret alır mı diyeceksiniz. Size bir örnek vereyim: Yunanistan ve milletvekilleri maaş bile almıyorlar.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Batı'yı hedef gösteren Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı, Avrupa Birliği konusunu sizce nasıl değerlendirirdi?
AB üyeliğine körü körüne, tıpkı modaya uyar gibi evet diyen insanları anlamıyorum. Durun bakalım AB bize ne zaman evet diyecek? Öyle ki; AB sürecini değerlendirirken tarihi de gözden geçirmek gerekmez mi? Bence 'AB evetçiliği' iki düzlemde taraftar toplamakta. Bu düzlemler; ülke ve ulus çıkarlarını hiçe sayacak kadar aymazca bir kişisel çıkar peşinde olan hainlik ile tarihi gerçeklerden bir haber, sırf onlar yerine okuyan ve düşünen hainlerin kuyrukçuluğudur.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Milliyetçilik anlayışınız neye dayanıyor?
Atatürk milliyetçiliği kafatasçı, köktenci ve dogmatik bir milliyetçilik değildi. O bu topraklarda yaşayan her insanın tarihinde ortak bir noktanın olduğuna inanıyordu. Yoksa kimsenin kürtlüğüyle, lazlığıyla sorunu yoktu. İlginçtir ki; onun döneminde böyle söylemlerle ortaya çıkanlar, bundan medet umanlar o kadar azdı ki. Etnik milliyetçiliği kullanan kesimlerin ingiliz ajanlığı ayyuka çıkmıştı. Bugün ise karşımızda bizi temsil ettiklerini söyleyebiliyorlar. Yazık!
24 Mart 2008 . Ankete Git
Sizce Mustafa Kemal'den sonra Türk siyasi tarihine mal olmuş (fakat şu an siyaset yapmayan) siyasi lider kimdir ?
Bu seçeneklerden 'hiçbiri'ni işaretledim. Çünkü; bana göre bu vatanın geçmişinde, varolan millet iradesini kendi politik çıkarlarına alet etmeyen iki tarih adamı vardır. Bunlardan birincisi Mustafa kemal Atatürk, yaptıkları ve geride bıraktıkları tartışılmaz. İkincisi Ahmet Necdet Sezer. Şimdi olurmu canım diyeceksiniz. Bakın cumhurbaşkanı olmadan önce, devletin çeşitli kademelerinde alın teri ile hiçbir politik kaygı gütmeden, insanların maddi ve manevi duygularını sömürmeden görev yapmış.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Siyasi parti liderlerinin millet iradesini temsilen seçilmiş parti mensubu milletvekillerine herhangi bir konuda konuşma yasağı getirmesini ve nasıl karşılıyorsunuz?
İktidar Partisi Genel Başkanı, her fırsatta millet iradesinden bahsediyor. Oysa şuanda yasama görevini yapan unsur millet iradesi değil sadece kendisidir. Mecliste geçen herhangi bir oylamada kendi partisinin milletvekilleri üzerinde kurduğu baskıyı bir kenara bıraksın. Herhangi bir telkinde ya da yöneltmede bulunmasın bakayım. 340 milletvekilinin kaçı aynı görüşü dillendirecek. Bunların hepsi sırtlanların demokrasisine inanır. Çıkarları varsa şeytanın peşinden bile giderler.
24 Mart 2008 . Ankete Git
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre, artık özel okullarda Atatürk köşesi şart değil. Bunu olumlu karşılıyor musunuz?
Özel okullar bu ülkenin anayasasının dışında bir hukuk düzenine mi tabi? Bu olay bana, Osmanlı dönemindeki azınlık okullarına verilen ayrıcalıkları hatırlattı. Onlara verilen bu hakla devletin değerlerinin köküne dinamit konulmuştu. Ne ajanlar ve provakörler yetiştirdi o okullar... Şimdi de Cumhuriyetimizi 'Atatürk'süzleştirmek mi istiyorlar. Son aynı son...
23 Mart 2008 . Ankete Git
Danıştay eski başsavcısı Tansel Çölaşan, 27 Mayıs ihtilali ve Menderes ve arkadaşlarının asılması için 'Kimse idam cezasını istemez, ama o dönemde bunlar idam edildiğinde toplumsal bir coşku vardı. 27 Mayıs'ı burada ihtilal olarak görmek hata olur. 1960 ihtilali aslında bir devrimdir' dedi. Gördüklerinize veya büyüklerinizden duyduğunuza göre böyle bir coşku tüm yurtta yaşanmış mıdır?
'12 Eylül' ü yaşamış olmama rağmen hatırlamıyorum. Öyle ki yakın tarihe ilişkin birçok şeyi ben de herkes gibi ya yakın çevremdeki kişilerin anılarından ya belgesellerden ya da okuduğum kitaplardan öğreniyorum. Son zamanlarda bitirdiğim bir kitap o döneme ait duyduğum birçok söyleni yalanlar nitelikteydi. Ayrıca bununla birlikte Osmanlı döneminin son zamanlarından başlamak üzere günümüze kadar olan her olaya ait ilginç anekdotlar var. Bu kitap Cengiz Özakıncı'nın 'Türkiye'nin Siyasi İntiharı'.
23 Mart 2008 . Ankete Git
Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un da olduğu 13 kişi sabaha karşı saat 4:30'da, 24 saat boyunca avukatları ile görüştürülmeksizin gözaltına alındılar. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Söylemler ve uygulamalar suçluları ele verir. İsterseniz bu söylemlere bakalım. Önce 'Millet isterse laiklik tabi ki kalkacaktır' daha sonra 'Laikliğin güvencesi biziz' diyerek tam bir muamma oluşturan iktidarın karşısında ise tek bir söylemle duran gazeteciler, bilim adamları ve siyasetçiler var. 'Laikliğe dokunma!' Peki kim haklı? Yalan söylemek ne zamandan beri erdemli ve karizmatik bir kişilik özelliği olarak kabul ediliyor.
23 Mart 2008 . Ankete Git
AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Los Angeles Times’a gönderdiği mektupta, 'ABD’de Hürriyet Heykeli ne kadar sağlamsa, Türkiye’de de AKP’nin meşruiyeti ve demokrasiye bağlılığı o kadar sağlamdır' dedi. Sizce bunu Los Angeles Times Gazetesine mi, yoksa kendi ülkesi içindeki gazetenin belirttiği 'Türkiye’nin, AKP hükümeti altında AB’den uzaklaşıp İran’a yaklaştığı' düşüncesinden rahatsızlık duyan kesime mi ifade etmesi gerekirdi?
İlginç olan şudur ki Türkiye'de geçen her sürecin devlet adamları tarafından Amerika'daki bir değerle özdeşleştirilmesidir. Bunun kasıtlı yapıldığı kanısındayım.. Öyle ki Amerikan düşmanlığını böyle küpür aralarına sıkıştırılmış ancak bilinç altına hitap eden demeçlerle törpülemeye çalışıyorlar.. Tıpkı Coca Cola nın yıllar önce sinema filmlerinin içine anlık cola görüntüleri serpiştirdiği gibi..
23 Mart 2008 . Ankete Git