Zayıflamak ve forma girmek amacıyla içilen bitkisel çayların içindeki alkaloit adlı kimyasallar, akut hepatitten siroza kadar ciddi karaciğer hasarına neden olabiliyor. Peki siz ne sıklıkla bitki çayı tüketiyorsunuz?
İğne olmaktan korkar mısınız?
Erkeklerin hemşire olabilmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hepatit A ve Hepatit B'den korunmak için aşı oldunuz mu?
Grip olduğunuzda doktora gider misiniz?
İçinde insan sağlığına zararlı olduğu kanıtlanmış bir madde olan sitrik asit (E330) bulunduran gıda maddelerine karşı tutumunuz:
Ne sıklıkla diş hekimine gidersiniz?
Gözümüzle ilgili aşağıdakilerden hangilerini biliyorsunuz?
Sizce devletin sağlık kurumlarından yararlanabilmek için T.C. nüfus cüzdanını göstermek yeterli olmalı mıdır?
KADINLARA ÖZEL: Çok yakın bir arkadaşınız ya da yakınınız, sağlık durumu nedeniyle bebeğini sizin taşımanızı ve dünyaya getirmenizi istese, onun için 'taşıyıcı annelik' yapar mısınız?
Hiç 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ni (Ambulans) aramak zorunda kaldınız mı?
Sizce Türkiye'nin en iyi yerli ilaç firması hangisi?
Organ bağışının zorunlu olmasına ne dersiniz?
Halen pilot uygulamaları devam eden ve yakında tüm yurtta uygulanmaya başlanacak olan Aile Hekimliği ve Genel Sağlık Sigortası sizce başarılı olacak mı?
Su deponuzu dezenfekte ettirdiniz mi?
Boyunuz ve kilonuz birbiriyle orantılı mı?
'Sigara içmek öldürür'. Sigara paketleri üzerinde yazan bu ve bunun gibi uyarıların tiryakiler üzerinde etkili olduğunu ve sigarayı bırakmalarını veya daha az tüketmelerini sağladığını düşünüyor musunuz?
Bazı üçüz ve daha fazla gebeliklerde, iki bebekten sonraki bebeklerin anne karnında kalplerine vurulan iğne ile öldürülmesini doğru buluyor musunuz?
Ortodontik tedavi (Dişlerin yerleşiminin düzenlenmesi) gördünüz mü?
Herhangi bir belirti vermeyen glokom (göz tansiyonu) hakkında neler biliyorsunuz?
Deride beyaz noktalar ya da kollarda beyaz perçemler halinde gözlenen, bedenin yalnızca bazı alanlarında melamin pigmenti bulunmamasına kısmi akşınlık veya 'vitiligo' adı verilmektedir. Siz çevrenizde bu rahatsızlığı yaşayan birilerine rastladınız ...
Kendinizi sağlıklı buluyor musunuz?
Diş eti hastalıkları, diş destek dokularına zarar vererek diş kaybına, ağız kokusuna, diş etinde ödeme ve kanamaya neden olur; ancak düzenli kontrol ve diştaşı temizliği ile bu hastalığın önüne geçilebilir, belli bir seviyede tutulabilir. Bu hastalık ...
Kurşunlanarak hastaneye kaldırılmış ve bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşmiş bir hasta var. Hastanın ailesi bütün organlarını bağışlamış ve o organlar birkaç hastayı hayata döndürecek. Diğer yandan da olay savcılığa intikal etmiş, hastanın fişi ...
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kronik hastalık sınıfına alınan diş çürüklerinin vücutta neden olduğu zararlardan hangilerini biliyorsunuz?