Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Türkiye'de sanatçı yetişebilmesi açısından, verilen eğitimi yeterli ve yönlendirici buluyor musunuz?

andran5306: Ulkemizde basimiza neler geliyorsa hep egitimsizlikten geliyor, ne yapip edip her alanda egitim olanaklarimizi guclendirmeliyiz. EGITIM SART...
9 Haziran 2007
msa: hayır yeterli değil.bu alanlara daha da önem verilmeli.ülkemiz sanatın da gelişmesiyle daha kalkınmış bir ülke olacaktır
8 Haziran 2007
Magicman: aslında gerçek sanatçı bunlarda kıymetini bilmiyoruz...
8 Haziran 2007
gurkan: ulkemızde ıssızlıge,okumamıslıga,hırsızlıga tesvık edıcı buyuklerımız oldukca da olacagını sanmıyorum.
8 Haziran 2007
7agrubu: sadece diploma alana kadar yeterli sonrası Allah Kerim...
8 Haziran 2007
kolera: malesef hayır, bazı insanlar bunları meslek olarak bile görmüyor. ayrıca bence bizlerde yeterince deslek sağlamıyoruz bu insanlara (korsan kitap cd alarak, sinema tiyatro gitmeyerek vs..).
7 Haziran 2007
atesh_ve_su: türkiye ve sanat. birbirine çook uzak iki sözcük. türkiye'de sanat henüz sadece entellektüellerin tekelindedir. 'normal halk' pek ilgi göstermiyor. fakat sanatın önemi son zamanlarda yavaş da olsa artıyor, bu da güzel bir gelişme.
6 Haziran 2007
servetcembar: Gerçek sanatın bir kıymeti var mı bu ülkede?
6 Haziran 2007
yasemingul_5: bu konuda kişinin isteği ve yeteneği yanı sıra ailenin bunu farkedip yönlendirmesi çok önemli ama malesef Türk aile yapısında bu yönlendirmeyi pek göremiyoruz
6 Haziran 2007
ekonet: Hayır malesef böyle şeylerle uğraşmıyoruz sanat türkiye için 10. planda dahi değil. Biz boş işlerle uğraşıyoruz. Türban-Demokrasi- Laiklik vs. Daha devam edelim tartışmaya. Yakında ülkemiz dünyaya hakim olacak. Neden mi çünkü tüm dünya uzaya yerleşecek bunun planlarını yapıyorlar. . Dünya bize kalacak bu kafayla gidersek :)
6 Haziran 2007
Ugugug: Gereğinden bile fazla, bunların sayısı azaltılmalı, gelişmekte olan bir ülkenin sanatla uğraşmaya bu kadar zaman ayırması doğru değil. Sanatı yeteneği olan yapsın, bence eğitim ile sanatçı olan sanatçı değildir, ancak olsa olsa ona o eğitimi veren kişiye sanatçı denebilir ama o da denemez çünkü gerçek bir sanatçı, bir sanatçının eğitimle doğabileceğine inanmaz. Ayrıca yine kişisel fikrim; sanat(?)tan para kazanılıyorsa ona sanat denmez, ticaret denir.
5 Haziran 2007
yavuzh: iyisini bilen versin.
5 Haziran 2007
mumır: hiçbir konuda yeterli eğitim verilmiyor ki. üsttekilerin tek amacı nerde olursa olsun kadrolaşmak. eğitimi de bu amaçla kullanıp genç beyinlerin körelmesine neden oluyorlar
5 Haziran 2007 . Polemikleri Oku
kutludağ: Her insanın belli alanlarda mutlaka yeteneği vardır.Bunu ortaya çıkarmak ve gelişmesine uygun şartları hazırlamak eğitim işidir. Sağlam nesiller yetiştirmek;fiziki yapının tamamlayıcısı manevi alanı da dikkate alarak gerçekleşir.Sanat milli ve moral değerlerimizin gelişmesini,kültürel seviyemizin yükselmesini sağlar. Çocuklarımıza görecekleri eğitimin hududu ne olursa olsun modern şartlarda ve yeteneklerine göre mutlaka sanat eğitimi tez elden verilmelidir.
5 Haziran 2007
seym@: Hayır, değil maalesef. küçük yaşta çocukların yetenekleri, ebeveynlere ve eğitimciler tarafından keşfedilip ona göre yönlendirilmeli..
5 Haziran 2007
ekinox: nedemiş Atatürk: sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. benim şehrimin belediye başkanının ilk icraatı şuydu:beğenmediği bir heykel için , tükürürüm böyle sanatın içine demişti. bu lafın üzerine söyleyecek sözü olan buyursun.
5 Haziran 2007
sol: hayır olmadığını herkes biliyor
5 Haziran 2007
valentino: hayır.güzel sanatlar liselerinin eğitim kalitesi yükseltilmeli.her ilde en az bir tane güzel sanatlar lisesi bulunmalı.bu liselere giriş özendirilmeli.güzel sanatlar fakülteleri üniversiteler bünyesinde çoğalmalı.devlet tiyatrosu oyuncularına,senfoni orkestrası müzisyenlerine,güzel sanatlar ve konservatuarlarda çalışan öğretim üyelerine ve ressamlara maksimum düzeyde maaş bağlanmalı.siz o zaman görün türkiyede sanat nasıl şahlanıyor.
5 Haziran 2007
phoenix: ilköğretimden başlanmalıdır alanlara yönlendirilme.
5 Haziran 2007
yasinke: sadece bunlar için değil her türlü işa alanı için de yeterli yönlendirmme çocuk yaşta yapılmalıdır.
5 Haziran 2007
sevgiozlemi: Hayır, bunlar yeterli değil tabii ki, insanlar daha çok fen matematik gibi alanlara önem veriyorlar ve sosyal sanatsal faliyetleri gereksiz görüyorlar.Bu böyle olmamalı.
5 Haziran 2007
punkursad: Sanatsal etkinliklier genel olarak bizim ülkemizde nedense 2. planda görülmektedir. Adama soruyorlar ne yapıyorsun ? Adam cevap veriyor: Keman çalıyorum. Herif bir daha soruyu yineliyor: Yani mesleğin nedir :S Böyle bir ülkede yaşıyoruz malesef ve 2 günlük şarkıcılar, sanatçıların önüne geçtiğine göre altyapıdan kaynaklanan bir problem var demektir...
5 Haziran 2007
durgul: Rusya da anneleri çocuklarını 2 yaşında buz pistine bırakıyorlar ve bunun gibi de bir çok örenek var, biz de her türlü sanat ve sporla ilgili eğitimler çok geç veriliyor
5 Haziran 2007
behzatn: Bu eğitimi verecek kurumların kalitesi yükseltilmelidir.
5 Haziran 2007
secret85: gelısmıs ulkelerden ornek almamız geereken bır cok konudan bırıde ıste budur
5 Haziran 2007
Jgr: Eğitmi verenler yeterli değilki, eğitimi alanlar ne olsun.
5 Haziran 2007
Anketi oluşturan üye: sehrazat45 . 30 Mayıs 2007