Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Sizce Türkiye uzun vadeli enerji ihtiyacını karşılamak için hangi enerji kaynaklarına ağırlık vermelidir?

kimyader: Bence güneş ve rüzgar enerjisine ağırlık verilmeli.
3 Ağustos 2007
yalnızdeniz: Güneş,rüzgar ve hidrojen
2 Ağustos 2007
genius: bu küresel ısınma ortamında en iyisi güneş enerjisinden faydalanmak olurdu herhal
2 Ağustos 2007
şevki: maliyeti yüksek ama gelecegi kurtaran olursa daha iyi olur.
1 Ağustos 2007
armi_85: susuzluk kuresel ısınmayı dusunursek hidroelektrik enerjisinin gelecegi tehlikededir ona gore oy versek iyi olurdu
1 Ağustos 2007
umutcul: ucuzluk konusunda bilemem ama kaynak bulma konusunda bir çok enerji türünü kullanma şansına sahipken gereksiz yere yakıt tüketiyoruz....rüzgar enerjisinden çok daha fazla faydalanabiliriz.....tahribatı yüksek değilse biyogaz da çok iyi bir kaynak....boşuna yakıt (petrol, kömür)kullanılması içimi daraltıyor...
31 Temmuz 2007
dileks: Bence tek çare nükleer enerji. Pahalılık ve verdikleri enerjiye göre oranlama yaparsak en verimlisi
30 Temmuz 2007
lubbey: bence bir numaraya güneş enerjisini yerleştirmemiz gerekir, çünkü ülkemizin coğrafik yapısına göre en iyisi güneş enerjisidir. ama bunların ilk kurulum maliyeti biraz yüksek, devletin bu konuya ciddi bi şekilde el atması lazım. Dalga enerjisi türkiyede yeterli değil. Biyogaz kullanışlı değil. doğalgaz sonsuz değil, bedavada değil. rüzgarda yeterli değil, belki kısmi olbilir. nükleer enerji çok maliyetli ve tehlikeli.
29 Temmuz 2007
realist19: bence hepsinde de doğal enerjiler kullanılmalıdır.Vatanımız Allaha şükür herşeyiyle bol bir yer suyundan da rüzgarından da güneşinde de bol bol enerji üretebilir ve böylece de küresel ısınmaya da engel olmuş oluruz..
29 Temmuz 2007
mikakimi: kesinlikle Nükleer Enerjiye ağırlık verilmelidir kim ne derse desin!!!
28 Temmuz 2007
Magicman: böyle bir soru yokmuydu?
27 Temmuz 2007
burakboysan: Bor madeni.... SIKlarda nasil yok anlamadim... Arkadas konuya yabanci herhalde
27 Temmuz 2007
mehmetali54: acilen nükleer enerji tesislerinin kurulması gerekmektedir. en ucuz ve aslında en riski az olan enerjidir.onlarca ülke yüzlerce santralda ucuz nükleer enerji kullanırken bize içimizdeki solcular vasıtasiyle mani olmaktadırlar.işte 20-26 temmuz klimaların çalışmasıyla türkiye ürettiğinden fazla enerji harcadı.sonuç her semte 2-3 saat kesinti.güneş, rüzgar,hidrojen ve dışa bağımlı olmayan bütün enerji çeşitleri üzerinde çok ciddi l ve akademik çalışmalar yapılmalı.ülkemizde hepsi değerlendirilmeli
26 Temmuz 2007
eyigunler: tasarruf ve hepsi...
26 Temmuz 2007
ny12da: Doğal kaynakları olmalı am su hariç...
26 Temmuz 2007
sertabip: Rüzgar enerjisi Türkiyemiz için çok önemli ve bitmeyecek bir kaynak. Mutlaka değerlendirilmeli.
26 Temmuz 2007
Enes kurt: nükleyer enerjiye geçsek enerji derdimiz kalmaz bence
26 Temmuz 2007
serdargs: Hidrojen yakıtından bahsedilmemiş. Borhidrür içerisinde depolanan hidrojen gazı yakıt hücrelerinde yakıt olarak kullanılmaktadır. Ülkemiz hidrojen üretim teknolojilerine, yakıt hücresi teknolojisine ve bor madenine sahiptir. Bu yüzden bence bu yöntemde değerlendirilmelidir.
25 Temmuz 2007
atayurtlu: doğal olan enerjiler daha güvenli
25 Temmuz 2007
kumsal: bence şu sıralar hidroelektriki bırakıp güneş enerjisini kullanmalılar malum güneş bu aralar ülkemizde bol
25 Temmuz 2007
pinokyo: Güneş özelliklede rüzgar enerjisi kaynaklarımız kullanılmalı.
25 Temmuz 2007
tornado42: türkiyemizin bazı bölgeleri yılın büyük bir kısmında rüzgar almaktadır.bundan yararlanılmalı.tabiki artık nükleer enerjiye geçmemiz gerekir.şimdi idare ediyoruz ama yılda 1 milyon nufusu artan bir ülkenin 10 sene sonrasını düşünmek gerekir .
25 Temmuz 2007
pamukprenses: güneş ve rüzgar iyi tasarımlarla büyük enerji kazandırabilir bize...
25 Temmuz 2007
fizikcitolga: bir enerji kaynağımız daha var onu bilen yok. o tüm türkiye'ye rahahtlıkla yetebilecek güce sahip. iki tane boğazımız var ve bu boğazlarda güçlü akıntılarımız. eğer bunlar değerlendirilirse, nükleer enerjiye bile ihtiyaç yok.
25 Temmuz 2007
selcuk74: temiz bir dünya için temiz enerji kaynaklarına yonelmeliyiz ayrıca güneş ve rüzgar enerjisi bitmeyecek bir enerji çşiti oldugundanda kullanmalıyız.
25 Temmuz 2007
tomarza: hidroelektrik yenilenebilir kaynaklardan sağlandıgı için çok uzun vadelidir. tüm hidro elektrik potansiyeli ülkemize yemese dahi kullanılmalıdır. ama kuraklık başgösterdiği için şu dönemde yatırım yapacak vatansever kişilere ihtiyaç vardır. güneş enerjisi de kulaanılabildiği maksimum seviyede kullanılmalıdır. rüzgar enerjisi üretilebilcek mevki çok az olduğu için yeterli değildir.sonuçta uzun vadeli enerji üretimi yapılacak konular yenilenebilir kaynaklara bağlıdır.
25 Temmuz 2007
erdem42fb: bor olabilir
25 Temmuz 2007
murat0587: Türkiye mutlak suretle nukleer enerjıye gecmelıdır kanaatım odur kı gecen her gun kayıptır,nuklleer enerjıyı ocu gıbı gostermek ulusumuzun menfaatlerını zedeleyeıcı dusuncelerıdır,ya patlarsa ya sızıntı olursa gıbı dusuncelerı savunan arkadaslar yanıbasımızda ıranın,rusyanın kazakıstanın sahıp oldugu bu enerjıyı nasıl gormezden gelebılmektedır...
25 Temmuz 2007 . Polemikleri Oku
kalbifirari: Öncelikle ilk üç sıra.
25 Temmuz 2007
katatua: bor var ya elimizde nasıl kullanırız bilmiyorum ama kullanmak lazım
25 Temmuz 2007 . Polemikleri Oku
Anketi oluşturan üye: emrincecik . 23 Temmuz 2007