Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Ulusalcılık akımı kısmen milliyetçilik ile aynı düşünce temeline dayanıyor ve kısmen aynı kitleye hitap ediyor. Bu açıdan ulusalcılık ve milliyetçiliği birbirleri için tehlike veya oyları bölen bir konumda görüyor musunuz?

sudansebepp: 'Kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. Kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır'. Hrant Dink
30 Temmuz 2007
shottingman: Kendilerine ulusalcı diyenler bir zamanlar kominizmi savunurlardı.En sonunda milliyetçiliğin rahmetli BAŞBUĞ'UN YOLUNA GELDİLER.Doğru bir tane.
29 Temmuz 2007
stratocaster: bütün olurlarsa çok daha iyi olur
15 Temmuz 2007
yasinke: önemli olan iki grubun da Türkiye'nin iyliğini istemesi. ulusalcılık türkiye'nin bütününü kapsamaya yönelik ama milliyetçiliğin temelinde etnik köken yatıyor.
9 Haziran 2007
maraşantiya: Aslında milliyetçilik sanıldığı gibi sağ bir akım değildir. Devrimci bir akımdır. Atatürk bir devrimci milliyetçidir. Ulusalcılıkla milliyetçilik birbirine ters değildir. İkisi de aynı görevi üstlenir, o da Türkiye açısından Türkiye'nin bağımsızlığıdır. Ama Türkiye'de bir takım etnik milliyetçilik yapan yapılar milliyetçi olarak takdim ediliyorlar. Esas milliyetçilik Amerika'ya karş çıkarak, Türkiye'yi oluşturan bütün hakları kucaklamayı bilmektir. Birleştiricilik ancak böyle olur.
8 Nisan 2007
ismail1988: Milliyetçilik ulusalcılık aynı kavramlardır.Sadece bu kavramları kullanna partiler farklıdır.bütün sorun da burdan kaynaklanıyo.
31 Mart 2007
ayı yogi: ikisini de sevmiyorum.
30 Mart 2007
mumır: hayır. bence milliyetçilikle ulusalcılık farklı akımlar
21 Mart 2007
cnrs: ulusalcılar milliyetçilerden oy alamazlar çünki onlar yen bir siyasi doktirin geliştirmiyorlar..bir nevi çin malı milliyetçilik bunların yaptıgı aynısını akp de yapıyor...
13 Mart 2007
MUSTAFA_7: türkiye üzerinde yayılan milliyetçilik akımından yararlanmak isteyenler kendilerini ulusalcı başlığı altında toplamıştır
12 Mart 2007
speedman1907: aynı fikri savunuyor ve aynı kitleye hitap ediyor ise politikacının kabiliyetine kalmış geri kalan demektir.
9 Mart 2007
ekmekci: Ulusalcılık sol kökenli bir hareketin ismi,millietçilikte sağ kökenli bir harekettir.Bu iki ayrı hareket arasında oy geçişi pek mümkün değil.Geçiş olsa bile önemsenmeyecek ölçüde az miktarda olur.
2 Mart 2007
sender: ikisise aynı
1 Mart 2007
62yurtsever: Ulusalcılık bütünleştiriciliği olan bir akım iken Atatürk milliyetçiliği dışındaki milliyetçilik akımları bölücü düşüncelerdir.Bence tamamen aynı kefeye koymak yanlış.Irkçılık yapanlar vatanı bölmek isteyenlerdendir.
1 Mart 2007
BABAKURT: Biz Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yaptık.Belki seksen öncesi belli bir dönem ayrı düşmüş olabiliriz.Ama vatanını ve milletini seven güçler bu gün birleşmiştir.Bağımsız Türkiye aşkı bunu yapmıştır.İnşallah devamı da gelecektir.
1 Mart 2007
uslu yadigar: Demişsin zaten hemen hemen aynı düşünce temellerine dayanıyor diye. Ayrılık değil birlik yaratması lazım
28 Şubat 2007
JohnNash: eminmisin, ulusalcılığın milliyetçilikle kısmende olsa aynı çizgide olduğuna, yapmayaın ya gözünüzü seveyim yapmayın ya, daha bu kavram çıkalı 2 gün oldu ve iyi araştırın, nasıl aynı şeyler dersiniz, yani siz bakmayın 2 siyasi partinin söylemlerinin yakın olmasına, onların söylemleri yakın olsada ki amaç sadece bir şaklabanlıktan öteye gidemez, bu iki kavram arasında dağlar kadar fark var ve ulusalcılık diyenlere bir sor istersen tabi açıklayabilirlerse neden ulusalcılık de :))
28 Şubat 2007
Karadenizli: Bence oy bölmüyor,kayıp yok yani çünki ulusalcılık sadece Türk ulusunu kapsayan bir kavramdır ama milliyetçilik kürt, zaza, çerkez hepsini Türk çatısı altında toplarOnun için milliyetçilik aynı zamanda ulusalcılıktır.Birbirinden koparılmaz,Et tırnaktan ayrılır mı!
27 Şubat 2007
sezerhsn: birbirleri için tehlike olduğunu sanmıyorum ama oyları böldüğü belli:)
26 Şubat 2007
tommyer: Hayır birbirlerine tehlike olarak görmüyorum. Çünkü benzer gibi görünse farklı kulvardalar. MHP ve BBP gibi partilere maalesef her zaman gericiler kanca atmışlardır. Din nutuklarıyla siyaset yapanlar bu partileri Türkçülük ve Atatürkçülükten uzaklaştırmış ve Türk-İslam sentezi gibi yapay bir temele oturtmuşlardır. Atatürk'e göre kutsal din duygularının siyasi söylemler haline getirilmesi dine ve topluma zarar verici bir durumdur. Ona göre Türkler mürid olamazlar bağımsızlık Türkün karakteridir.
25 Şubat 2007
baysevgi77: Ulusalclık ve milliyetçilik benim için aynı anlama geliyor desem sanırım yanlış söylememiş olurum. İnce açılımlarda bulunmadan bir fark göremiyorum. Vatanını seven Türkiye Cumhuriyeti kimliği özümseyen türkçe konuşan insanlar benim insanlarımdır.
25 Şubat 2007
manas: Aynı manaya geldiini düşünmüyorum.
24 Şubat 2007
dîde: ulusalcılık, insanların milli dini duygularını kendine perde yaparakmilliyetçiliği daha marjinal dışlayıcı bir zemine çekmeye çalışmaktadır.
24 Şubat 2007
a_l_a_r_a: hayır ,bilenler arasındaki farkıda gayet iyi bilmektedirler .
24 Şubat 2007
ERGENEKON: Bunun sorulması bile çok gülünç tabi.Milliyetçi=Ulusalcı=Kuvvacı=Vatansever=Yurtsever=Millici. Ben de bunlarım hepsiyim.Günümüzde bazı çevreler her türlü ayrışmayı destekliyorlar.Yakında sarışınlar,esmerler..vs gibi ayırmaya çalışırlarsa gerçekten hiç şaşırmam.
24 Şubat 2007
fasli: Milliyetçiler ırkçılık yapmasalar daha fazla taraftar toplarlar. Mesela ben milliyetçi bir insanım ama ülkücülerden çok çok uzağım.
23 Şubat 2007
atesh_ve_su: ulusalcılık da beni ilgilendirmez, milliyetçilik de. bir tek liberalizmi bilirim, gerisi boş.
23 Şubat 2007
karakedi27: Evet ,tabi ki, eğer amaç ulusun ortak çıkarları ise neden bir birliktelik olmuoyr da orta yol siyasi partileri iktidara geliyor,bir-leş-sin-ler...
22 Şubat 2007
kucukkadin: Onu da kafalarina gore yorumlayanlar olursa...
22 Şubat 2007
kemal: milliyetçilik ve ulusalcılıgı kurtulus olarak görüyorum.milliyetçilik ve ulusalcılıgı ırkçılıkla eşitlemek isteyen zihniyetlerbeni baglamaz.tüm yüce degerler kötü amaçlar için istismar edilebiliyor.bu milliyetçiligi küçültmez..milliyetçilik ve ulusalcılık arasında bi fark göremiyorum.
22 Şubat 2007
Anketi oluşturan üye: dîde . 17 Şubat 2007