Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Fransız "Le Nouvel Observateur" isimli derginin internet sitesinde yayımlanan bir makalede, Montreal Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı tarafından yapılan araştırmaya göre, daha önceleri aynı olduğu varsayılan kan ve doku hücreleri DNA'larının, düşünüldüğü gibi aynı olmadığı sonucuna yer veriliyor. Araştırmanın doğrulanması halinde, bütün genetik araştırmaların gözden geçirilmesi gerekeceği gibi gen haritasıyla ilgili yapılan bütün araştırmaların da baştan beri hatalı olabileceği sonucuna varılacak. Bu durumda bilimsel araştırmaların sonuçları;

pırıl_pırıl: Bilim sürekli gelişir. Bugünün doğrusu yarının yanlışı bugünün yanlışı yarının doğrusu olabilir. Ama daha hızlı gelişsin lütfen doktorlar ne yapıyor anlamıyorum.
9 Mart 2018
anafor: Bilimsel olarak aksi kanıtlandırılmadığı sürece bilim güvenilirdir.
18 Aralık 2012 . 1 üye beğendi
mahinur: Kendisini gittikçe geliştiren ve geçmişteki deneyimlerin üzerine koyarak en doğruyu bulmaya çalışan bir anlayışı vardır.
11 Eylül 2012
padişah: Bilim yanılmaz değildir.Totemleştirilip outlaştırılmamalı!
25 Ocak 2010
ukela: Bilimin amacı zaten kendini yenileyip sürekli daha doğrunun peşinde koşmak değil midir?
15 Ocak 2010
sevgiozlemi: Bilim kesin doğrulara ulaşmayı amaçlar. Ama kesin doğrulara ulaşırken hata yapmaz anlamına da gelmez bu. Sonuçta geçmişte bulunan ya da ortaya sürülen bir takım şeylerin günümüzde doğru olmadığı ortaya çıktı. Ama bunların hepsi doğruya ulaşma yolunda bilim için bir adım olmuştur. Doğruluğu kesin olarak kanıtlanmış şeylere de zaten ' kanun' diyoruz.
3 Ocak 2010
yalnızdeniz: Her zaman güvenilirdir ama kullanma amacına göre saptırılabilir de,kamuoyu oluşturmada da kullanılabilir.
8 Kasım 2009
keremege: Güvenilmezdir demek yanlış olur, ilerleyen ve değişen zamanla doğru orantılı olarak bilim de kendini yenilebilir.
11 Eylül 2009
siyahmasal: Bilim sürekli sorgulamak demektir zaten,bugün böyle olan yarın değişir.Şartlara göre uygulamaya konur her şey,şüphe bilimin olmazsa olmazı olduğuna göre mutlak bir güven de olmaz.Yeni bulunan verilere göre bakarlar bir kez de......
7 Eylül 2009
demirsoy33: Matematik hariç hiçbir şeye tam olarak güvenmem.
5 Eylül 2009 . 1 üye beğendi
meşmet: Bazen bu tür yanlışlıklar olabilir ama ben birçok araştırmaya güveniyorum...
3 Eylül 2009
kaplan_kagan: Her zaman güvenilir değildir bence. Mesela anket sorusunda da yazıyor. Daha önceden aynı biliniyormuş ama şimdi yapılan araştırmalara göre aynı olmayabilirmiş. Yani teknoloji ilerledikçe yapılan hatalı araştırmalar düzeltilebiliyor.
26 Ağustos 2009
bianconero: Bilimsel araştırmalar güvenilmezdir demek yanlış olur, onun yerine bilim her zaman yeniliklere ve değişime açıktır demek gerekir.
19 Ağustos 2009
ışıl_ışıl: Bilime ve bilimsel araştırmalara sonuna kadar destek verilmesi gerekir. Bu anket bilimsel araştırmalara gözü kapalı inanalara, bilimi birçok şeyden üstün tutanlara, gereksiz kıyaslamalar yapanlara yönelik olarak hazırlanmıştır. Bilim yanlır ve bunu kabul etmek gerekir. Evet belki yerçekimi de yoktur...
17 Ağustos 2009
ayazcem: Bilim zaten kendi içinde kendini tartışılır bulur bunun tartışılmasına da gerek yoktur ama tüm bilimi silemezsiniz ve bilimi kalıplara koyamazsınız çünkü gelişmeye ve yeniliğe açıktır hatta bunun üzerine kurulmuştur...Yer çekimi de mi yalan yanlış yani? sorusu akla geldiğinde düşünmek lazım.
12 Ağustos 2009
quartz: Gen haritasıyla ilgili olarak derken, neyin haritasından bahsediyoruz? Tek bir gen haritası mı var? Öncelikle o dokuların gerçekten öyle olup olamadığı ortaya çıksın bu kesinleşsin, düşünüldüğü gibi aynı olmadığı ne demektir, düşünmüşler de aynı mı demişler zaten o zaman o araştırmalar kabul edilemezdi ki? Tabi ki bazı çalışmalarda hata olabilir ama bu güvenilmez olacağı anlamına gelmez. Sorudan nereye varılmak istendiğini çözemedim.
11 Ağustos 2009
servetcembar: Bilim sürekli gelişmeye açık olduğundan anlık olarak bakmamak gerek...Değişen zamana ayak uydurabildiği kadar güvenilirdir...
11 Ağustos 2009
pinokyo: Bilimi insanoğlu yaptığı için ve insanlara hiç bir zaman güvenilmeyeceği için bilim de yanılır :) Yada bir arkadaş hep şöyle derdi"Kapitalizmin bilimine ben inanmam arkadaş "
10 Ağustos 2009
iboy54: Hiç bir zaman tam güvenilir değildir. Bu daha doğru bir ifade.
7 Ağustos 2009
iboredd: Garip bir durum. Ama şaşırılmayacak bir şey değil. Zira 1600lü yıllara kadar da dünyanın düz olduğuna inanılıyor ve okullarda bu okutuluyordu. Bilimde doğal yani böyle şeyler bence
6 Ağustos 2009
Ugugug: Bilimden az çok anlayan biri bilime ve onun teorilerine sonsuza dek güvenilmeyeceğini bilir zaten. Bilim dalları çok kereler darbeler yemiştir, mesela fizik 20. yüzyıl başlarında teorilerinin büyük genellemeleri çökünce silbaştan ele alınmak zorunda kalmış. Biyoloji en büyük iddialarını en az bulguya dayandırdığından her an çökmeye meyilli bir durumda. Ayrıca fizikte de yeni bir depreme az kaldığı belli oluyor ama her en güvenilmez bilim biyoloji, onun yanında da bilimden sayarsak tarih.
5 Ağustos 2009
dpd06: Kanun haline gelmiş bütün bilimsel araştırmalar güvenilirdir,zaten hipotez aşamasındaysa bilim dünyası da güvenilirdir dememiştir.Yer çekimi kanunundan kimin şüphesi var ki:)At gözlüğü takıp her şey %100 doğrudur demiyorum tabii ama kanun haline gelmişse öyledir diyorum.Hatasız kul olmaz.
5 Ağustos 2009 . Polemikleri Oku
_marlyn_: Bu konu benim hiç anlamadığım bir konu ama, bence yapılan her işte olduğu gibi bu konuda da her zaman yanılgı payı mutlaka vardır.
5 Ağustos 2009
Anketi oluşturan üye: ışıl_ışıl . 5 Ağustos 2009