Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

25 Mayısta Yeni Şafak gazetesinde Başbakan Erdoğan'ı Uludere tavrı konusunda açık bir dille eleştiren Ali Akel bugün Yeni Şafak'tan kovuldu. Başka bir örnek gerekirse daha önce de Emin Çölaşan Hürriyet'ten kovulmuştu. Bu olayları göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye'de basın özgürlüğünü nereye koyacağız?

partocar: Basın özgürlüğünü kısıtlayanlar basın organlarını elinde bulunduran kişilerdir. Menfaatler üzerine kurulu olmayan köşe sayısı çok az. Başbakan'ı öven de kovuluyor eleştiren de. Belki cesur kalemler var, ama cesur patronlar yok.
22 Şubat 2013
taçsızkral07: Hangi özgürlük?
18 Ekim 2012
amigoska: Sadece bu başbakanda değil gelmiş geçmiş tüm başbakanlarda yapıldığı yere koyacağım:D. Hep orda kalsın
9 Ekim 2012
eylül23: AKP 2.Cumhuriyetçileri bile işten attırır oldu, bakınız; Mehmet Altan...
4 Eylül 2012
mahinur: Yeni Şafak hükümet taraftarı peki Hürriyet? Her gün AKP'yi eleştiren, manşetten asparagas haberle hükümeti yerden yere vuran bir gazetenin bir yazarını kovmasını buna bağlamak gülünç gerçekten!
3 Eylül 2012
sevgiozlemi: Türkiye'de ne zaman basın özgürlüğü oldu ? Her iktidar kendi duvarlarını örüp özgürlüğü bu duvarlar içine hapsediyor.
25 Haziran 2012
servetcembar: Rte'nin kucağına koyacağız bütün gazetecileri...Beğendiğine hediye verecek beğenmediğini atacak aşağıya...Noel baba rte...:))...
20 Haziran 2012
Cilveli: Ülke çok büyük bir felaket atlatıyor :(
13 Haziran 2012
Ugugug: Patronların mutlak hâkimiyet kurduğu, yazarlara yön verebildiği, yazılarını değiştirtebildiği ve hatta örneklerde de görüldüğü üzere onları kovabildiği, kendi içinde bile basın özgürlüğünü sağlayamamış bir basının hüküm sürdüğü bir ülkede, yine aynı basınca henüz çok uzak olan ülke geneli basın özgürlüğünden bu denli dem vurmasını samimi bulmuyorum. Öyleyse önce basının önüne ayna koyacağız.
11 Haziran 2012 . 3 üye beğendi
karaaslan200: her zaman aynı değişmeyen baskı
7 Haziran 2012
pinokyo: Türkiye'de basın özgürlüğünün bir yeri yok. Galiba sorunda bu zaten.
7 Haziran 2012
ayazcem: Akp'ye oy verenlerin önemsediği bir konu değil basın özgürlüğü...Hergün ama hergün 2-3 hata 5 skandal yaşadığımız için artık ne yaşıyoruz unutuyoruz da...Bu olaydan haberim bile olmadı açıkcası...Ece Temelkuran'ın da başına gelenler ortada.Anketörün örnek olarak onu vermesini beklerdim.
4 Haziran 2012
ibrahimpekin: Cebimizde durmasını istiyorlar sanırım basın özgürlüğünün.
3 Haziran 2012
berxay: Ülkemizde basının büyük kısmı iktidarın elinde, iktidar elinde olmayan kısmı da sürekli hor görülüyor. Basın özgürlüğü için 2023'ten sonrasını beklememiz daha doğru olacaktır.
2 Haziran 2012
keremege: Pantolonumun cebine... Hakettiğimiz gibi yaşıyoruz işte hala, sorun yok.
2 Haziran 2012
Atropin: Basın özgürlüğünün olmaması olağan çoğunluk ülkelerde yok zaten, asıl problem yada benim problemim Erdoğanla da olmadıysa, olmaz bu Ülkede basın özgürlüğü denen şey... Bu saat ten sonra basın özgürlüğünü bu ülkede bir tek kapının önüne koyabiliriz...
1 Haziran 2012 . 1 üye beğendi
aylayagmurum: basın özgürlüğü yok demeye bile korkar oldukkk
31 Mayıs 2012
rizagiray: Özgürüm diyenlerin hali ortada
31 Mayıs 2012 . 2 üye beğendi
dpd06: Ne Emin Çölaşana üzülmüştüm, ne Bekir Coşkuna. Ali Akele de gram üzülmedim.Zaten hiçbirinin önemli şeyler yazdığına şahit olmadım,salt gözü kapalı Akp düşmanlığıyla, gözü kapalı Akp yalakalığı benim gözümde aynıdır.İkisiyle de hiçbir yere ulaşamazsınız.Bu tür yazarları okumaktansa oturup adam gibi bir makale yada kitap okumayı tercih ediyorum.Kovulma olaylarına gelince,doğru olan elbette kovulmamasıydı ama bu ülkede doğruyu bilen bir yönetici ben görmedim.Hepsi mi kendine çalışır...
30 Mayıs 2012
Red-kit: Tasma takamadıkları gazetecileri kovduruyorlar.
30 Mayıs 2012 . 1 üye beğendi
pırıl_pırıl: Belki de 'basın özgürlüğü'nün tanımını daha net yapmak gerekiyor.
30 Mayıs 2012
Kurtulus99: Yeni Şafakla tek iletişimim Ali Bayramoğlu üzerinden oluyor.Ara ara yazılarına bakıyorum.Liberal alandan AKP'ye dönük destek meyilli tavrıyla bilinse de; ben AKP'ye karşı sert ve yerinde eleştirilerini de okumuyor değilim.Ali Akel'in de kovulmasına haseb olan yazı tam da Ali Bayramoğlu'nun ulusalcı zihniyete karşı sürdürdüğü tavrın tasfiyesi manasına geliyor.Akel'in,Bayramoğlu'na göre daha kolay harcanmasının sebebi sanırım kıdemden farkından ileri geliyor.
30 Mayıs 2012
bjk1903: Ülkede hiçbir zaman tam anlamıyla var olmadı ama son on yılda bu konuda 193 ülke arasında 148. olmak seviyesine kadar düştük. Modern hukuk devletlerinde basın özgürlüğü tam anlamıyla uygulanır. Siyâsî iktidara muhalif medya organları ve ve yazarlar hiçbir baskıya maruz kalmadan seslerini, düşüncelerini, bildiklerini, gördüklerini rahatlıkla söyleyebilirler. Şunu da bilmek gerekir; tarihte diktatörlüğe giden süreçlerde en çok kısıtlanan ve yok sayılan mesele basın özgürlüğüdür.
30 Mayıs 2012
Anketi oluşturan üye: dpd06 . 30 Mayıs 2012