Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Şili'de maden ocağında mahsur kalan 33 maden işçisi, 69 gün sonra kurtarıldı. Şili devlet başkanı Sebastian Pinera yaptığı konuşmada 'Şili'nin birleştiğinde tüm talihsizliklerin tersine çevrilebildiğini ve büyük şeylerin başarılabileceğini gösterdiğini' söyledi. T. C Başbakanı Tayyip Erdoğan ise Zonguldak'ta yaşanan maden kazasının ardından 10 işçinin ölmesi üzerine, işçi yakınlarına "Maden işçilerinin kaderi bu" demişti. Bu açıklamalardan yola çıktığımızda Tükiye'de insan hayatına verilen önemin daha az olduğunu söyleyebilir miyiz?

keremege: Söyleriz elbette anketör:) Maden kazalarından sonra 'sen de mi kadersin Tayyip?' denilmişti... Malesef ülkemin kaderi bu.
26 Kasım 2010
pinokyo: Daha çok olduğunu söyleyen bir hayalperest var mı? Mevzu şu yada bu hükümetle alakalı da değil. AKP,CHP,MHP zamanında ot biçer gibi insan biçtiler. Kimi kaza oldu, kimi katliam, kimi faili meçhul kimi 'devlet dersinde öldürüldü'
31 Ekim 2010
servetcembar: Bu maden kazalarına ihtiyaç yok ki bunları bilebilmek için...Aç her gün ana haber bültenlerini gör...
26 Ekim 2010
drosophila: Kesinlikle söylebiliriz hem de. Şili bizim gibi gelişmekte olan bir ülke olmasına rağmen bizden birçok konuda daha ileriler.
24 Ekim 2010
egeli-prens: Hiçbirşey türkiyedeki insan yaşamına verilen değerden daha üstün tutulamaz ama o kişilere yüksekten bakanlar aşağı inip görevini yapacaklarına anca atıp tutmayı,halkı birbirine düşman etmeyi daha uygun görürler.
23 Ekim 2010
hkk_43: çünkü yaşanan olay aynı değil.Birinde patlama oldu,diğerinde göçük ikisi farklı durumlar...
21 Ekim 2010
kahramantürk: Bizdeki maden kazaları genelde kömür ocaklarındaki grizu gazından oluyor.Şili de ise metalik alüminyum ocağı işletmesi daha sert kayaçlarda oluştu.Orada sığınakta kalanları kurtarmak meselesi varken bizdeki genç linyit kayaçlarında ve karbonifer arazilerinde gazların ani patlaması ile olutor.Bu önlenemez mi?Önlenebilir ama dünyada en fazla ölümlü maden kazaları kömür ocaklarında gerçekleşiyor.
20 Ekim 2010
risusx: Başbakan olmasına rağmen hala onu benimsemiş değilim... Yani ülkem için bu söylenemez ama başbakan için söylenebilir...
18 Ekim 2010
ayazcem: İsimlerini dahi aklımda tutmaya lanet ettiğim o bakanlardan biri dedi ki " 3 günde çıkarırdık biz de" Referandum yap 3 günde çıkarır mıydık diye sor Evet çıkar...Maden işçilerinin kaderi o değil de sen Türkiye'nin kaderiysen o zaman bittik...
18 Ekim 2010
hayaldeyiz: Son açıklamalardan haberiniz yok galiba. Bu 33 kişinin hiç ölmeyeceği açıklandı. Kader işte... Pardon, kader geçerli olmuyo mu o zaman? Kadersizlik mi desek? Karışık...
18 Ekim 2010
omarbabuscu: kesinlikle hayır, oradaki ile bu farklı.
18 Ekim 2010 . Polemikleri Oku
heartstopper: Türkiyede insan hayatinin önemi var tabii,olmaz mi..ama bu insanin kim olduguna bagli.maden iscisinin hayati hice sayilirken aslinda gereksiz olan tayyip'in hayati asiri bir önemli oluyor.
17 Ekim 2010
ibrahimpekin: Rte'nin verdiği cevap tamamen geçiştirme ve sallamaya yönelik bir cevap. Yani ilgisiz bir cevap. Bu ülkede insan hayatına verilen önemin az olduğunu maden işçilerimizin yanısıra Tuzla tersanesinde de defalarca görmüştük.
15 Ekim 2010
VİPER: Daha az değil, insan hayatına verilen değer sıfırın altında demek daha doğru.
15 Ekim 2010
dpd06: Eğer Şilideki madenciler ölseydi dünya duymayacaktı bu haberi.Normal olan maden işçilerinin kazalarda ölmesi çünkü.Gerçekten alışılmadık bir durum,dünya televizyonlara kilitlendi,saat farkı yüzünden sabahın köründe kalkıp canlı yayında bu mucizeyi izleyenler oldu.Şaşırmamız gereken aslında insanların ölmesi olmalıydı.İnsanoğlu herşeye alışıyor nasılsa,bu duruma insanı alıştıran 'büyük güçler' de kaderdi,kısmetti diyerek uyutuyor kitleleri.Normaldir,insan hayatı her yerde önemsiz aslında.
14 Ekim 2010
Goyo: Şili devlet başkanı hiç iyi örnek olmuyor. Oysa oradaki işçileri kurtarıp kaderleriyle oynadılar.
14 Ekim 2010
Anketi oluşturan üye: dpd06 . 13 Ekim 2010