Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Başbakan'ın 'Hem laik, hem Müslüman olunmaz' demiş olduğu bir ülkede bir vatandaşın, 'Peki, hem BOP'çu, hem Müslüman olunur mu?' diye sorma hakkı olmalı mıdır?

erdiizbulan: bireyler laik olamaz laiklik kurumsaldır yani birey kendi icinde din ve devlet islerini mi ayırcak nedir durum yani müslümanlıkla alakalı degil birey laik olmaz ancak laik devlet yandası olabilir. Haa sayın basbakan kalkar efendim ben bopun esbaskanıyım der halkta yüzde 48 gibi ciddi bir oyla onaylarsa ben bu halk bopu da onayladı derim peki nedir bop nedir bopun haritası eger su anketin sorusunu halk kendisine sorabilmis olsa bugun turkiye cook daha iyi noktadaydı
Ugugug: Hiç yorum yapmamışım gibi davranmayı deneyin. Emin olun siz de rahat edeceksiniz. Son günlerde okumadan yargılayanların sayısı artma göstermeye başladı, uyarmak istedim.
20 Nisan 2008 . Ankete Git
Ugugug: Bu arada, yorumlarıma karşılık verecekseniz dikkatli olarak tamamını okuyun lütfen, bir cümle baştan okuyup, yanlış anlayarak kendinizi küçük duruma düşürmeyin. Bazı yorumları boşuna uzun uzun yazmıyorum. Bu durumlarda eğer cevap verecekseniz, tamamını okuyup anlayınca cevaplayın, eğer okumak zorunuza geliyorsa (ki saygı duyarım) o zaman okumadan gözünüze takılan ve gerçek düşüncemi yansıtmayan bir tanecik cümleye dayanıp bir şeyler yazmayı denemeyin.
20 Nisan 2008 . Ankete Git
tommyer: ote yandan, erdiizbulan'in 2. cumlesine katiliyorum.
20 Nisan 2008 . Ankete Git
Ugugug: Arkasından da ama ... diyerek neden kişilere laik veya demokrat denilebileceğini, altını yeniden çiziyorum, yani bunun neden yanlış sayılamayacağını açıklamışım ama, yalnızca yorumun başına mı bakıyorsunuz siz. Özetle şunu yazmışım, bu kavramlar devlet için çıkmıştır ama zaman içinde dilde insan için de şöyle şöyle yan anlamlar kazanmıştır. Sanırım dikkatli okumuyorsunuz veya yorumun gerisini hiç okumuyorsunuz.
18 Nisan 2008 . Ankete Git
Tatarizma: "laiklik ve demokratiklik gibi vasıflar siyaset felsefesine ait kavramlar olup, devletin vasıflarıdır ve insanları niteliyen sıfatlar değillerdir," Bu söz sana ait ugugug Laikliğin insanı niteleyen bir sıfat olamayacağını yani kişinin Laik olamayacağını vurgulamışsın..Kişilere neden Laik denebileceğini veya kişinin neden Laik olabileceğini açıklamalarımda anlattım daha fazla ekleyeceğim bir şey yok...
18 Nisan 2008 . Ankete Git
Ugugug: 1. Yorumumu dikkatli okursanız iyi olur. Ben denmez mi yazmışım, olayın dilbilimdeki karşılığını açıklamışım. Karşılaştırmalı dilbilim benim çok derin ilgi alanlarımdan biri. 2. Eğer düşündüğünüz gibi dilde bütün kavramlar tepeden iniyorsa bahsettiğiniz kişilere Laisist derlerdi.
18 Nisan 2008 . Ankete Git
Tatarizma: Devlet günümüzde toplumda bu düzeni sağlamak amacıyla Laiklik ilkesine bağlı kalmak zorundadır kişinin Laikliği ise zorunlu değil kendi hayat felsefesine göre biçimlenir yani hayatında rasyonalizmi akılcılığı bilimselliği öne çıkaran birey Laik ; bunlara uzak duran kişi bağnaz,tutucudur ...
18 Nisan 2008 . Ankete Git
Tatarizma: Hayır ugugug Laisizm diye bir akımda vardır bunu takip edenlere pek tabi Laik denilebilir! Daha öncede belirttiğim gibi dogmalar yerine akılcığı bilimsel gerçekleri rasyonalizmi öne çıkaran birey Laiktir! Devlette kişide Laik olabilir!
18 Nisan 2008 . Ankete Git
Ugugug: insan' değilk ama 'devlet yönetiminde laikliği öncelikli olarak savunan insan' vardır; bu kadar uzun sıfat kalıplarından diller genelde kalıplaşmamışsa kaçınırlar, işte o yüzden 'devletin laik olması gerekliliğini ön planda tutan insan' gibi karmaşık bir niteleme, yerini zamanla 'laik insan' gibi 'kısaltma amacıyla alan kayması gerçekleştirmiş sıfatla yapılan sıfat tamlaması'na dönüştürmüştür. Bu anlam kaymaları normaldir, dilin yaşadığını gösterir ve yanlış kullanım sayılmazlar.
17 Nisan 2008 . Ankete Git
Ugugug: Olay şudur... Aslında doğru, laiklik ve demokratiklik gibi vasıflar siyaset felsefesine ait kavramlar olup, devletin vasıflarıdır ve insanları niteliyen sıfatlar değillerdir, ben de uzun zaman bu sebeple laik veya demokratik bir insandan bahsedilemeyeceğini söylemişimdir ama ... şöyle bir durum var; Her nasıl ki bunlar devlet sıfatlarıysa, örneğin laiklik devletlerin bir vasfı ise, bir insan bir devletin bu vasfa ne derece sahip olması gerektiği konusunda bir düşünceye sahip olabilir. İşte 'laik
17 Nisan 2008 . Ankete Git
Tatarizma: Buna paralel olarakta sabit değişmez dogmalara göre değilde bilimsel gerçeklere,akılcı eylemlere göre hareket eden kişide doğal olarak Laik olabilir!!
17 Nisan 2008 . Ankete Git
Tatarizma: evet erdiizbulan ilkokul çocuklarına öğretilen kavramla elbetteki kişi laik olamaz sen ilkokul 2 de takılı kaldığın için kişinin laik olabileceğini bilemiyor olabilirsin daha doğrusu..ilkokul 2.sınıfta ki çocuğu tarifidir "Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması kavramıdır" ..Ama daha gelişmiş beyinler için Laiklik sadece bu değil Laiklik dogmalara değil bilimsel,çağa uygun gerçeklere göre hareket edilmesini sağlayan akılcı ve rasyonalist bir kavramdır..
17 Nisan 2008 . Ankete Git
tommyer: O zaman yarin biri cikar 'BEN DEMOKRATIM' diye atip tutan tramvay demokratlarina, 'KISILER DEMOKRAT OLMAZ DEVLET DEMOKRAT OLUR' derse ne diyeceksin. Ben soyliyeyim; Kafani kuma gomeceksin! Kisiler Laik olur ve laiklik dinsizlik degildir! Aksine Gunumuzde Dine karsi acilmis bir savas vardir, adi Buyuk Ortadogu Projesi'dir! Savasin Esbaskani 'Laik olmadigini' soyleyen bir kisidir! Bundan da anliyoruz ki, Laik olmayanlar ve Islam'a savas acanlar ayni kisilerdir!
17 Nisan 2008 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: tommyer . 13 Nisan 2008