Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'kriz bireysel manada sizi nasıl etkiledi' sorusuna 'Türk Milletini etkileyen her şey bizi de etkiler. Biz sabit gelirli olduğumuz için maaşları her ay alıyoruz. Özel sektör veya geliri sabit olmayan krizden çok etkileniyor' diye bir açıklama yapmıştır. Sizce de sabit gelirli olmak krizden etkilenmemenin yolu mudur?

dpd06: Elbette etkilenmemenin yolu değil ama düzensiz geliri olana göre daha az zarar verir şüphesiz.Fakat bu kriz öyle bir kriz ki,düzenli gelirim var atlattım denilebilecek bir kriz değil.1929 bunalımından çok daha büyük bir kriz bekliyoruz,bugün gördüğümüz şey gerçek krizin sadece kuyruğu olabilir.Keşke her vatandaşın Unakıtan ve ailesi kadar çok geliri olsaydı da kriz vatandaşları da teğet geçseydi...
Ktulu: İyi geceler :)
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Küçük düşünmeyelim yandaş mandaş bu ülkenin içinde yaşayan herkese bu ülkenin ekonomisinin faydası olacaktır. yandaş yada köstek.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Bana faydalı oldu,diğer arkadaşları bilemem;) İyi geceler.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: 'Bizim' çıkarımız değil sayın ktulu,'Başbakan ve yandaşlarının' çıkarı.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Obama Türkiyeyi satın alamaz diyorum ben de. Bunu ima etmiştim. Sandığınız kadar aciz değiliz. Bir çıkarımız olduğunu düşünüyorum.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: İnsanlar artık ülkelerin, 'kapitalizmin', hatta faizin köleleri. Bu durumda emek sömürülüyor. Çalışma gücü sömürülüyor. Zaten bu işçi memur devletlerin sömürgesi birer birer. Neden baksınlar ki? Keşke herşey sosyalizmdeki gibi olsa. Ama kapitalist düzenin olduğu bir 'dünyada' kişisel özgürlük de yoktur eşitlik de hatta biraz daha ileriye gidersek demokrasi de.. Bu sohbet daha çok uzar ama benim yatma saatim geldi. Umarım faydalı olur ikimize de diğer arkadaşlara da :) İyi geceler
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Obama'da bizi satın aldı işte,parayla sözümüzü aldı,veto hakkımızı aldı,askerimizi aldı.Daha ne kanıt gerekiyor ki?
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Silah savaşının devri kapandı. Olursa da vay halimize. Malesef küçük insanı kimse düşünmüyor, düşünecek halleri yok, keşke düşünebilseler. Ben de bu insan grubuna giriyorum, hatta başbakan da giriyor. Önemli olan ülkelerin varolmaları artık. İzlandayı Rusya 'satın aldı' resmen, İngiltereyi de yakında satacaklar. İrlanda açıkta satın alanı yok :) Sınır komşumuz Yunanistan'ın tek destekçisi biziz. Ermenileri de kapıları açarsak ölümden kurtaracağız. Artık ülkelere girilmiyor 'satın alınıyor'.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Nükleer silahın yapıldığı madenler elbette değerli ama sizinle bir konuda daha hem fikiriz o da artık devletlerin silahla değil parayla savaştığı ama bence para savaşının sonu da silah savaşına gidecek,bunu da zamanla göreceğiz,doğru mu yoksa yanlış mı öğreneceğiz.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Bu kriz sonrası midenize İsviçreli Hans'tan daha fazla et girecek bunu iddia ederim...
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Bu arada bahsettiğiniz silah sanayii düşündüğünüzden çok daha küçük bir paya sahip pazarda. Asıl önemli olan yeraltı zenginlikleri ve 'değerli' madenler. ben de bunları kovalıyorum. öhöm neyse çaktırmıyalım :)
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Benim derdim ülkemin diğerlerinden daha iyi ya da kötü olması değil,mideme yemek girip girmediği,ya da halkın midesine yemek girip girmediği.İstedikleri kadar ekonomi iyi deyin,iyileşiyor deyin ama vatandaşın cebindeki paranın değeri düştükçe sözler anlamsızlaşıyor.Atalarımız ne güzel demiş lafla peynir gemisi yürümez diye.Ayrıca Avrupa bankalarıyla Türk bankalarının zararı tabii aynı olmaz,büyük başın derdi büyük olur.Ziraat bankasıyla Barclays'ı bir mi tutalım yani?
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Dinle politikayı karıştırmamak lazım esasen, Rasmussen olayına kesinlikle karşıyım. Obamanın gelişinden sonra birşeyler dönüyor beni tedirgin ediyor ama piyasalardaki hareketlilikle de bunun bir ilgilsi var mı bunu araştırıyorum. Verilen tavizler için ciddi ekonomik çıkarlar sağlanmış olabilir. Çünkü öyle bir hareketlenme var ki bütün çevremiz tabiri caizse etrafa saçılan organlarını toplamaya çalışırken bizim piyasamız zengin olma peşinde. Birşeyler var ama henüz anlayamadım ben de.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Ayrıca bizim küresel krizdeki konumumuz Avrupa'daki her ülkenin ilerisinde olduğu gibi dışarıdan bankalarımızı, ekonomik sistemimizi araştırmaya geliyorlar artık. Diyorum ya Dow, CAC,DAX %300 değer kaybederken bizim nasıl olup da %50de kaldığımızı araştırıyolar. Tabii bu iş borsayla sınırlı değil. Reel sektörde de kan kaybı yaşanıyor borasya yansıdğı gibi. Ama bu zamanla aşılacak bir sorun. İnanın bizim durumumuz dışarıdan çok daha iyi. En kısa sürede daha da toparlaacaktır (ki başladı)
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Ülkemin öyle bir potansiyeli var ki kullanılabilinse büyük bir güç olabiliriz ama Atatürk'ten sonra bu potansiyeli kullanabilen çıkmadı.Buna İnönü de dahil Erdoğan da.Savaşla alamadıklarını ekonomik anlaşmalarla aldılar.Obama bir geldi,her şeye tamam dedik.Afganistan,Ermenistan... meselerine bakın.Dinine bağlı bir insansınız,Rasmussen konusunda vetoyu geri alan hükümetk hakkında ne düşünüyorsunuz?Doğru mu yaptılar yoksa onaylıyor musunuz?
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Silah sanayii ekonomide büyük rol oynuyor,savaş da buna güzel bir zemin.Artık ABD-Rusya savaşmıyor ama İsrail-Filistin savaşıyor,El Kaide savaşıyor,PKK savaşıyor,iç savaşlar yaşanıyor.Büyük savaşlar olmasa dahi büyük devletlerin arkasında olduğu küçük savaşlar yapılıyor.Bu da yine silah sanayinin işine yarıyor tabii.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Türkiye hiç de sandığınız kadar kötü-ufak-göz önünde tutulmayacak bir ülke değil :) Temenni ederim... Hiiiç değil hem de.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Tabii ki Irak-Amerika gibi orantısız küçük-büyük şeyleri saymıyorum.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: İyi ama bizim burada tartışmamız gerekn 'yutulabilir' ufak ülkelerden olan Türkiye'nin ekonomisini nasıl toparlayabileceği.Dünya devlerinin ekonomik savaşı bu deyip bekleyecek miyiz yani?Devletin de bir şeyler yapıp memuru,işçiyi,esnafı,işvereni rahatlatması gerekmez mi?Bakın yine işçi ölümlerinde artış gözlemlenmeye başlandı.İşveren işçinin güvenliğini para gidecek diye sağlamıyor,işçi eve ekmek götürebilmek için iş güvenliği olmadan çalışıyor.Buna devlet müdahale etmeli.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Tabii ki. X miktar para bir yere gittiğinde yine X olarak birilerinin cebine girecek. Miktarı değişse bile değer olarak bu böyle. Bu ne X+1 olur ne X-1. Savaş cebindeki parayı çöpe atmaktır başka birşey değil. Yoksa 1945ten şimdiye kadar üzerine ayağımızı basacağımız bir dünya kalmazdı. Bunu soğuk savaş sonrası ders alması gereken herkes öğrendi zaten.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: parasını riske atmayacak zaten
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: gibi gösterip ikinci tokadı da yine daha derin bir diple gösterebilirler. Asıl o zamanki ralli muazzam olacaktır. Buradan en karlı ve en güçlü çıkacaklar ise ayakta kalan Deutsche, HSBC gibi bankalar olacaktır. Citi gibi LLoyd gibi devleri yutmak da bu mükemmel kriz planının bir parçası zaten. Bunlar öyle güçler ki dev diye tabir ettiğimiz ülkelerin askeri güçlerini hatta o ülkeleri bile içine alır. Küçük ülkeleri önemseyen yok, madden büyük bir ülkeye girerek hatta bunu hisssettirerek bile kmse
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Bu sistem zaten birinin kaybetmesiyle diğerinin kazanması üzerine kurulu.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: İşsizliği krize bağlamıyorum demedim. Tabiii ki doğrudan bununla alakalı. Ama bu yapay bir gerilemedir ve bunu elbet bu yıl ya da 2010 2. çeyreğe kadar düzeltecekler ve asıl karı da bu insanları bir süre işsiz bırakarak elde ediyorlar. Ekonomik olarak çöken bireyler, hatta ülkeler bunları besliyor zaten. Az önce bahsettiğim de buydu. Savaş şu birkaç yıl için hiç değilse hiçbir gücün lehine değil. Bu giden paralar elbet birilerinin cebine dolacak. Bunların yaptıkları birilerinin ceplerinidoldurur
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Son yazdıklarınızda size katılmıyorum.Savaş ekonomilere büyük etki eder,bu etki için dahi savaş çıkartılabilir.Ekonomik krizin 'şu an' sanal ekonomi dünyasında olduğunda zaten hemfikiriz ama bu krizin reel ekonomi dünyasına geçişi de var.O geçiş 1929'dan çok daha büyük zarara yol açacak diye düşünüyorum ben.Zamanla göreceğiz.Ayrıca ülkemizde ve dünyada büyük bir işsizlik ve açlık sorunu varken bunu krize bağlamamanız da enteresan.Neye bağlıyorsunuz peki,kapitalizme mi???
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: faizle insanları borç batağından çıkaracağı ümidi veren ve KY'yı da kar ettireceği düşüncesiyle piyasalara sürükleyen, yani hem piyasalardan hem de piyasalarda ettiği zararı tazmin etmek için verdiği kredilerden, ve bunları ödeyemeyecek insanlardan alacakları faiz ve hacizlerden kat be kat güçlenerek çıkacaklar. Bu dünyayı ele geçirme planı aslında savaş olmadan. Artık eski savaşlar yok.. PC başında hepsi.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: kriz. Ülkemizdeki kafasız demokratların iddia ettiği gibi % bilmemkaç işsizlikle ölçülebilecek birşey değil. Büyük 2 gücün çarpışması şeklinde daha çok. Şu anda piyasalar bunların güçbirliğiyle ivmeli bir yükseliş trendinde ama bu da sahte. Küçük yatırımcıyı, normal halkı da bu trendin içine sokup ceplerindeki tüm parayı söğüşleme operasyonu olabilir. Bu ralliden faydalanalım diyen garibanın cebindeki parayı son damlasına kadar emmek için. Bu krizden en çok etkilenen ama en şanslı çıkan da düşük
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Savaş psikolojisine inanmıyorum. Günümüzde hiçbir dev ülkenin başka büyük ülkelerle savaşacak gözü yok. Savaş borsalarda, piyasalarda oluyor. Sahte batışlar, bankalar, nakit yutucular hepsi sahte çoğu yönden. Dünyadaki büyük bankalar veya büyük ekonomik güçlerin diyelim arasında zaten çok ağır bir savaş var. Bunun yanında küçük yatırımcı da kendince piyasalara çekilmeye çalışılıyor. Her krizin yeni zenginler doğurduğu ve varolan zenginlerin bir kısmını batırdığı doğrudur, ama bu daha başka bir
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Gelecekle ilgili ben de çok karamsarım.Özellikle dünya siyasi olaylrını takip ettiğimizde bunları anlıyoruz zaten.Moldova'da iç savaş var,Tayland karmakarışık,Rusya çevresindeki ülkelerle anlaşmaları hızlandırdı,yine Rusya,İsrail'le silah alımı anlaşması yaptı.Dünyada savaş öncesi gelişmeler olurken ekonominin istikrarlı olması zaten mümkün değil.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: 1929 ekonomisinin büyüklüğü ile 2009 ekonomisinin büyüklüğü arasında dağlar kadar fark var.Özellikle 2. dünya savaşının ardından küreselleşmenin tavan yapması,ülkelerin birbiriyle olan ekonomik ilişkilerin artmasıyla ekonomiler inanılmaz büyüdü,bilgisayar sektörü de öyle.Bilgisayarlarda büyük paralarla işlem yapılırken reel dünyadaki para miktarı o kadar değil.Krizin sebeplerinden biri de zaten bu.O yüzden 1929 bunalımı,günümüz krizinin yanında hafif kalır.Çok ağır bir kriz olmasına rağmen.
18 Nisan 2009 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: quartz . 15 Nisan 2009