Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Işınlama teknolojisinin bundan 200 yıl sonra tam olarak gelişeceğini ancak çeşitli nedenlerle ışınlananlardan küçük bir bölümünün hayatını kaybedeceğini varsayalım. Bu durumda ışınlama ile ilgili bilimsel çalışmaların devam etmesini destekler misiniz?

dpd06: Ooo çok çılgın bir proje!Günde kaç bin insan saçmalıklardan ölüyor bilir misiniz?Açlıktan,saçma sapan hastalıktan,cinayetten,kazadan,sistemden...?Bu ışınlanma teknolojisi kaç bin hayatı kurtarır,fakat her teknoloji gibi doğru kullanılması gerekir,bu dünyada bu da mümkün değildir.Hiçbir insan canı saçma sapan bir teknoloji için harcanmamalı.İnsan hayatı farklı şekillerde de kurtarılabilir,mesela az çalışma saatleriyle,mesela sağlık güvenceleriyle,mesela az nükleerle...
dpd06: Birşey bilmeyen ama aptal saptal şekillerde birilerini savunmaya çalışanlardan sonra birşey bilenle tartışmak da bu sitenin ayrı bir artısı:) Şu sıralar kapitalizm üzerine çalışanların söylediği tek şey var kapitalizm artık son demlerinde.1800lerde ulus devleti yaratan da kapitalizmdi,şimdi küreselleşmeyi yaratıp ulus devleti yok edip etnik milliyetçiliği ön plana çıkaran da kapitalizm.Kendi sistemlerini daha çok üretmek adına yok ediyorlar.Umalım bundan sonrası barışçıl olsun.
15 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: Kötü bir şey mi bu? Net bir cevabım yok ama dünyanın kimler tarafından yönetildiğine bağlı ve tekel yönetim totaliter bir rejime kolaylıkla dönüşebilir. Yoksa sınırların kalktığı bir dünyayı kim istemez. Ama sınırların olmadığı bu dünya sosyalist ütopya mı yoksa totaliter ütopya mı? Bana sorarsan insanlar totalitarizme daha yatkındır. Hehe, konu konuyu açıyor, çok konuştum, neyse daha sonra devam edilebilir. :)
15 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: da üreten aynı şirketler. Kısacası, adamlar nereden kar elde edecekse onun propragandasını yapıyor. Bugün petrole önem verir ve Irak işgalini savunur ama yarın elektrik der ve temiz çevreyi savunur. Durum bu. Kapitalizmin doğal seyridir bu. Sanırım kapitalizmin son döneminde de tek bir banka, tek bir ordu, tek bir meclis kurulacak dünyada. Dünya devleti! Komplo mu? Hayır, bunlar zaten bilinen şeyler. Ama insanlar görmezden gelmeyi tercih ediyor. Çünkü kapitalizmin nimetlerinden iyi faydalanıyor.
15 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: Sonuç itibari ile nükleere karşı olanların da temel kaygısı ekonomik. Onlar da pazarlayacakları yeni sistemlerin gelişmesini beklemekteler. Bir diğer örnek, elektrikli ulaşım araçlarıdır. Bu teknoloji 30 senedir var zaten. O zamana göre daha iyi duruma geldi. Ancak piyasaya sürülmüyor. Çünkü benzinli araçlar halen kar getiriyor. Ne zaman ki, otomobillere elektrik enerjisi pazarlamak karlı hale gelecek işte o zaman bu şirketler de temiz enerjiyi savunacak. Çünkü benzinli aracı da elektrikli aracı
15 Mayıs 2011 . Ankete Git
dpd06: Elbette ekonomilerini dert edecekler.Kolay mı nükleer santral kapatmak?O parçalar,o atıklar nereye satılacak?En iyi alıcı Türkiye'dir sanırım.Hadi diyelim santrali kapattı,santralin karşıladığı enerji ihtiyacının yerinini doldurmalı.Bunu da su yada rüzgar karşılamaz.%3'lerde falandır en fazla karşılayabileceği.Üstelik gerçekten çok pahalı.Brezilya 'ethanol fuel' denilen şeker kamışından üretilen bio-enerjik yakıt üzerinde çalışıyor,ABD'nin tüm taş koyma çabalarına rağmen üstelik.Az kaldı :)
14 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: gı ekonomik yine. Sivil toplum kuruluşları da çevreci söylemleri ile aslında bu yeni sermayenin propagandasını yapmış olacak. Tabi sivil toplum örgütlerinin derdi kesinlikle çevre; ama alttan alta yeni sermayenin reklamını da empoze etmiş oluyor. Yoksa siyasiler ve sermaye grupları için temel önemde olan konu elde edecekleri kar.
14 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: Almanya,da da yeşil enerji alanında çalışmalar var. Güneş enerjisinden, rüzgar enerjisinden vs faydanlamamızı sağlayacak projeler varmış. Yeşiller partisi özellikle bu teknolojileri savunuyor, nükleere karşı. Japonya'daki olay sonrası Almanya'nın bir eyaletinde 50-60 yıllık sağ iktidar gidip yerine yeşiller geldi. Sanıyorum Almanya nükleer santrallerini yavaştan kapatacak -ta ki geliştirmekte olduğu yeni enerji üretim teknolojisini kurana ve dünyaya pazarlayana dek. Dikkatini çekti mi, temel kay
14 Mayıs 2011 . Ankete Git
dpd06: Biraz fazla gerçekçiyim ben sanırım,nükleerin tamamen bitmesi,çalışma saatlerinin azltılmasından daha zor gibi gelmişti yorumu yazarken,elbette bu dünyadan yok olup gitmeli ama bulunan bir teknolojinin yok edilmesi mümkün değil,o noktadan geri dönüş hiç olmadı,anca onu ikame edecek yeni bir teknoloji bulunuca gözden düşecektir,ona da yıllar var daha sanırım,gerçi Brezilya yeni enerji üretmek üzere olduğunu söyledi,bekleyelim,ama elbette hiç nükleer olmamalı.
14 Mayıs 2011 . Ankete Git
drosophila: Az nükleer de olmaz, hiç olmaması lazım. Nükleer santraller durdukları yerde bile o kadar korumaya rağmen radyasyon yayıyor. Yayılan bu radyasyon ise milyonlarca yıl yeryüzünde kalacak! İş işten geçmiş ama en azından daha fazlası yayılmasın.
13 Mayıs 2011 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: pırıl_pırıl . 9 Mayıs 2011