Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Nükleer Santral Tartışması: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer santralin zarar görmesi durumunda yaydığı radyasyonun tehlikesini evdeki tüpe, kozmetiğe benzetirken bir başka konuşmasında da bilgisayar kullanmaya, televizyon izlemeye benzetti.Sizce başbakan nükleer santralin zararı durumunda yaydığı radyasyonun ciddiyeti hakkında yeterli bilgi sahibi midir?

berxay: Eğer yeterli bilgisi olsa, Almanya İsviçre vb. ülkeler gibi ders alır ve nükleer santral yapmazdı. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, dalga enerjisi vb. bir sürü enerji kaynağımız varken ne diye nükleer ? Özellikle Japonya'daki felaketten sonra düşünmesini de Türk halkına suikast olarak değerlendiriyorum ben. Ayrıca Karadeniz ve Akdeniz'i kirletme çabası da varmış ki Mersin ve Sinop'a yaptırıyor. Allah akıl fikir versin söyleyecek birşeyim yok.
berxay: Ayrıca Japonya'yı beklememize gerek yok, tehlike dibimizde. Ermenistan'dan Iğdır ve çevre illerine çoktan ordaki nükleer santralin etkisi geldi bile.
6 Nisan 2011 . Ankete Git
berxay: Ben sakat,engelli bir nesil istemiyorum. Japonya'daki nükleer faaliyetin etkisini görünce umarım herkesin aklı başına gelir.
6 Nisan 2011 . Ankete Git
ayazcem: Tamam engin bilgileriniz için teşekkür ediyorum :)
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Sonuçta: Nükleer santralde sızıntı yokken cep telefonundan, bilgisayardan daha az zararlıdır. Şimdi umarım bu yorumu düşünürken teknik bilgi eksikliği olduğu sonucunu çıkarmadan yorumlarsınız.
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Soruya gelince: Nükleer santral radyasyon yaymaz kendi kendine. Yani radyasyon içeride kalır, teknoloji de o kadar gelişti ki güvenlik önlemleri çok üst düzeyde bu konuda. Risk herhangi bir sızıntı durumunda oluşur. Böyle bir sızıntı ne zaman oluşur? Binde bir..Televizyon bilgisayar ne zaman radyasyon yayar? Açık olduğu her zaman hatta kapalıyken bile.. Cep telefonlarının oluşturduğu radyasyondan haberdar mıyız cebimizin içinede taşırken?
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: İşte halk dili nükleere karşı çıkmaya yeter. Böyle teknik bir konuya tekniğe girmeden evet de denmez hayır da denmez. Ama milletinki anca kuru kuruya 'hayır' demek...
5 Nisan 2011 . Ankete Git
ayazcem: Siz şimdi evdeki televizyonla,bilgisayarla koca nükleer enerjinin riskini eşit mi buluyorsunuz? bi de siz ışıl_ışıl mısınız?
5 Nisan 2011 . Ankete Git
ayazcem: Bilimsel değil halk diliyle konuşayım :) Türkiye'nin bu enerjiyi kullanmak zorunda değildir...Bir tükenmişlik, bitmişlik,çaresizlik veya son çare değildir...Sadece daha ucuzdur daha ucuz diye böyle bir riske girildi diyelim...Bu Türkiye'de insan hayatının ucuzluğunu gösterir...Ayrıca tartıştığımız asıl konudan bahsedeyim...
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Siyasete gözü kapalı evet ya da hayır denilmesinin önemi yok ama teknik konularda biraz daha farklı olmalı yaklaşım.
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Rüzgar enerjisi: Yapımlarında mıknatıs kullanılması nedeniyle maliyetleri artmaktadır. Bunun yerine disporsiyum da kullanılabilir ancak rezerv neredeyse tek ülkede toplanmıştır. Dışa bağımlılığı reddeden zihniyetlerin bu enerji türlerini benimsemiş olması zaten teknik bilgi yetersizliği fikri doğuruyor insanda. Nükleer Enerji mühendisleri kadar konuyu bilemeyebiliriz ancak bir teknik bilgisi olanların dediklerine inanılmıyorsa da araştırılabilir değil mi?
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Güneş enerjisi: 20 bin dolara mal olan bir sistemden 20 yılda 24 bin dolarlık enerji üretebilirsiniz. Güneş paneli yapımında kullanılan kadmium, galyum gibi elementler nadir elementlerdir ve dünya rezervi birkaç ülkede bulunur. Güneş enerjisi başlı başına 'alternatif' bir enerjidir ve asla nükleer santral şurada dursun HES'lerin beslediği kadar bir bölgeyi bile enerji yönünden besleyemez. Bir binanın ısıtma sistemi, küçük çaplı elektrik kullanımı için yeterli olabilir.
5 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: 'Yeterli'den kasıt nedir? Burada sizin gibi yorumlar yapmayacak kadar bilgim var evellalah... Şimdi gelelim teknik mevzuya: Arkadaş yorumunda Almanya'yı örnek vermiş alternatif enerji türleri açısından. Peki bu arkadaş şu anda Almanya'da 17, İsviçre'de 5 adet nükleer santral olduğunun, kazaya rağmen sadece çok çok eski nükleer santrallerin kontrol edileceğinin ve diğerlerinin aynı şekilde devam edeceğinin, alternatif enerjinin ise adındaki gibi sadece 'alternatif'te kaldığının farkında mı?
5 Nisan 2011 . Ankete Git
ayazcem: Sizin de yeterli bilginiz olsa kendi görüşleriniz olurdu belki hükümetin yaptıklarına "evet" demek dışında.
4 Nisan 2011 . Ankete Git
pırıl_pırıl: Eğer yeterli bilgin olsa, bu yorumu yapmazdın.
4 Nisan 2011 . Ankete Git
masmavi: bende katılıyorum.
2 Nisan 2011 . Ankete Git
uslu yadigar: Yorumuna ilk cümlesinden son cümlesine eksiksiz katılıyorum.
2 Nisan 2011 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: uslu yadigar . 28 Mart 2011