Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

İnsanların siyasi görüşünün oluşmasındaki en belirleyici etkenler sizce nelerdir?

Galileo: Tabiki ebeveyn etkisi.Nasıl türbanlı vatandaşlar ailelerinden gördükleri için,onların değer yargılarına göre davrandıkları için türban takıyorlarsa veya aile komünüstse ve çocuklarda ailenin yanında dolaylı yoldan empoze altında kalıp komünüst oluyorlarsa hepsi ailenin görüşlerinden etkilenmedir.Ben bu yönden kendimi şanslı hissederim.Hiçbir düşünceye dogmatik olarak bağlanmamış ve kısmi muhafazakar bir ailem var.Baskı altında kalmadığım için hiçbir siyasi düşünceye yakın hissedemiyorum kendimi.
more: işte ugugugun pratik zekası sayesinde bu işide hallettik:=)))
23 Mart 2009 . Ankete Git
Ugugug: Bence de mantıksal olarak yanlış bir görüş, ailesi kapalı olanın türbanlı olacağını düşünelim. Sokakta bir kapalı bir açık kız gördük. Açığa A, kapalıya a diyelim. Bu açıdan bakarsak A'nın annesi B kapalı değil dolayısıyla açık, a'nın annesi b kapalı. Benzer mantıkla B'nin annesi C açık, b'nin annesi c kapalı. D, E, F, G ... açık; d, e, f, g ... kapalı. Bu teoriye göre bütün (en azından Türk) tarih(i) boyunca kadınlar hep açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrılmıştı.
23 Mart 2009 . Ankete Git
egeli-prens: Bence yanlış bi görüş bu ,sonuçta türbanlıda olsa sandıga gittigi zaman herşeyden bagımsız olarak oy verecek yani ailesinin gözleri önünde oy kullanmayacak ....
23 Mart 2009 . Ankete Git
kelebekkkkkk: Kızların başını babaları kapatır. Annelerininkini de büyük olasılıkla kocaları kapatmıştır. ya da kendi aileleri. Yani o kızların babaları veya dedeleri. Anne mecburen ben kendi isteğimle kapandım der yenik olduğu belli olmasın diye. Kıza da bunu empoze eder. Zavallı kız zaten aileden görüşülen diğer eş dosttan da şekil olarak farklı olmadığı için benimseyiverir. Aslında içinde fıkır fıkır bir genç vardır. Üniversiteye gitmek için can atar. Kot pantolon giyer. Sizce bu aile kime oy verir?
23 Mart 2009 . Ankete Git
more: tıpkı bir siyasetçi gibi cevaplar veriyorsun ugugug konuyu ustaca manüple ederek:)))artvini biliyorsun yani arkadaşın ataması çıktıda ugugug artvin nasıldır tarihi ve turistik yerlerinden bahsedermisin başka şeylerden de bahsedebilirsin:)))
23 Mart 2009 . Ankete Git
Ugugug: Yok more üzülme ben halimden çok memnunum, bildiğim herkesten mutlu ve huzurluyum çok şükür, daha fazlasını çevremde hiç görmedim. Bu arada istersen sen de ülkemize dönüp bazı şeyleri yeniden yakından gör. Gürcistan sınırına Ardanuç kadar yakın olan ruhumdur, ben değil.
23 Mart 2009 . Ankete Git
ulusalci: Aldınlar için farklı cahiller için farklı, Atatürk'ün Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü kabul eden bir aileye mensup olup olmamaklada ilgilidir.
23 Mart 2009 . Ankete Git
more: hahaha :))ugugug sen adamı öldürürsün ama senin için üzülmüyorda değilim bak hazır gürcistan sınırındaymışsın git bi dolaş gel yav....
23 Mart 2009 . Ankete Git
Ugugug: Siyasette tarafsız olunmabilir ama hiçbir görüşü savunmamak o tarafsızlığı ilgisizlik yapar. Bunun yerine her görüşü savunmayı amaçlayan bir siyaset tarzı öneririm. Yani boşkümeden başlayıp eleman eklemeye çalışmak yerine, y. evrensel kümeden başlayıp gerekirse zamanla elemanları elemek. İnsanın içinde her ideolojiden hiç olmazsa 1 gram olmalı, yoksa baskın ideolojisini doğru yansıtamaz, tam anlamıyla siyah-beyaz bir filmin konumundadır.
22 Mart 2009 . Ankete Git
dpd06: Günümüz Türkiyesinde her partinin broşürlerinde kendi ideolojiler yazar ama hangisi sisteme kafa tutabilir?Mhp aşırı milliyetçidir,Chp sosyalisttir,bana bu 2 partinin,parti tüzüklerine göre davrandığını kimse söyleyemez çünkü gerçeği hepimiz biliyoruz.Ne chp sosyalisttir ne de mhp eskisi gibi milliyetçi değildir.Sistemin içinde hepsinin ideolojisi değişmiş.Bir de teori-pratik sorunu var.İdeolojiler hep teoride kalmış,pratiğiyse görüldüğü üzere bambaşka olmuş o yüzden parti=ideoloji diyemem.
22 Mart 2009 . Ankete Git
Galileo: Tabi ki değer yargılarım var kendime göre.Ancak bunu bir siyasi görüş sınırına sokmam gerektiğini düşünmüyorum.Ben empozeden bahsederken dikkat ederseniz dolaylı yoldan empoze dedim.Anne babanın bir haber izlerken siyasi gelişmelere yaptığı yorumlar bile dolaylı bir empozedir,çocugun yeni oluşmakta olan fikirlerine müdahaledir,etkilemedir.Siyasi düşüncelerin uygulayıcıları siyasi partilerdir.Partileri de düşüncelerden ayrı tutmak mantıksız geliyor bana.
22 Mart 2009 . Ankete Git
dpd06: Ben de zaten aile etkilemesin diyorum ama bir şekilde,ne şekilde olursa olsun,siyasetle ilgilenilmeli,her hangi bir siyasi düşünceye sahip olmadan siyasete nasıl yakın olabilirsin.İlla sağcı olsun,solcu olsun,muhafazakar olsun demiyorum,bunun liberalizmi,realizmi,kapitalizmi,marksizmi,konstraktivizmi... var.Hiç olmadı her birinden biraz alırsın ama yine kendi görüşünü yaratmış olursun.Ucundan kıyısından siyasete bulaşmalı,zaten bulaşmadığımız için bugün bu durumdayız.
22 Mart 2009 . Ankete Git
kara_deniz: insanın kendini arayarak,düşünerek,hissederek tecrübeleri ile bir siyasi görüşün içinde bulması gerekir ve bence gerçek siyasi düşünceler bu şekilde oluşur,ve bu şekilde düşünen insanların kafasında doğrular,yargılar vardır,onlar kendilerini bir partiye değil düşünceye adarlar, ailelerinin fikri değil gerçekler öndedir onlar için.En kötüsü de farkında oldukları doğrular için savaş vermiş kişilere rağmen hiç bir şeyin değişmediğini görerek yaşamak zorunda kalırlar.
22 Mart 2009 . Ankete Git
dpd06: Pek doğru gelmiyor bana.
22 Mart 2009 . Ankete Git
dpd06: Hiç bir siyasi düşünceye yakın olmamak iyi bir şey mi peki sence?Bir de her aile çocuğuna baskı yapmaz,siyasi görüşünü benimsesin diye.Hatta 80lerden sonra her aile üniversiteye yolladığı çocuğuna 'aman siyasete karışma' der,nerde kaldı ki siyasi görüşünü empoze edecek?Hiç bir siyasi görüşe yakın olmamanın iyi bir şey değil bence.Bir aile dostumuzun oğlu şu an lisede ve babası ona her türlü siyasi görüşün kitaplarını alıyor,kendisi seçsin diyor.Hiç bir görüşü benimsememek,politikadan uzak kalmak
22 Mart 2009 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: Tun-cem . 22 Mart 2009