Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

'Atatürk yaşıyor olsaydı hayatınızda bir fark olur muydu?' sorusuna ilköğretim öğrencilerinin verdiği yanıtlardan hangilerine katılıyorsunuz?

mert_2239: Sokakta kapalı insan kalmazdı? Bu çok önemli bir şey mi? Atatürk kapalı giyinmeyi mi yasaklatacaktı? Ne alaka? Hiç birine katılmıyorum.
berxay: Ülkemizdeki kadınlar hiç aktif ve girişken değiller. En büyük sosyal aktiviteleri (bunu da çoğunluk yapmaz zaten) dikiş nakış işleri.. Çeşitli kurslar falan. Halbuki; Resim, Spor (Tenis, Buz Pateni vs.), Müzik (Laylay müziği kastetmiyorum) ve ya Ekonomi, İşletme gibi alanlara atılsalar zaten çoğu kendiliğinden açılırlar bakış açılarını genişletmek için.
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
yasinseyhan: Evet, olabilir .Benim anlatmak istediğim şey de kadın sanat bilim ... de yer alırsa kapanmayacak , dünyaya açılacaktır .
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
Ugugug: görünen o ki artık eskisi kadar fanatizmle karşılanmıyor. Günümüzdeki durum ise başka bir devletle ilgili Türkiye Cumhuriyeti 29.10.1923'te kurulup, 27.05.1960'ta yıkılan 36,5 yıllık bir devletti. Devamında kurulan da 12.09.1980'de yıkılmıştır. Bugün garip gelse de, yüzyıllar sonraki tarih kaynaklarında 3. T.C. olarak nitelenecek, ilk ikisinden çok farklı bir siyasi ve ideolojik altyapı üzerine kurulan bir devlette yaşıyoruz. Bugünün yasaklarını Atatürk dönemine bağlayarak açıklamak imkansız.
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
Ugugug: Bu yönde bir eğilimi olabilir ancak onun zamanında eski eşinden, kadın milletvekillerine kadar kadın olan herkes üstün bir özgürlüğe sahipti, giyim kuşamında. Hatta kendisi de vurgulamıştır, kadınlar için asıl meselenin kıyık-kıyafet değil, sosyal, ekonomik ve bilimsel yaşamda bir şekilde var olmak olduğunu, O gün için bir kadın kıyafet devrimi, kadının siyaset, çalışma ve bilim hayatından soyutlanması anlamını taşıyordu, bugün de kısmen olduğu gibi. Bunları zamanında uzun uzun tartışmıştık,
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
yasinseyhan: Ancak Atatürk'ün karşılaştığı bir çarşaflı kadının saçını açtığını duymuştum.Yani günümüzde kamu alanlarındaki durumuda hepimiz biliyoruz Demekki sadece erkeklerle kısıtlı kalmamış diyebiliriz .Atatürk savaş sonrasındaki Anadolu halkından modern bir insan yarattı .Sonuçta herkes istediği gibi giyinebilir ama Avrupa'yla entegre olabilseydik bu tarz giyinme sohbetleri yapmazdık.Atatürk'ün amaçlarından biride Avrupayla entegre olmaktı.Yani zaten herkes giyinmeyi bilirdi.Eğitim-Gelir-Fikir gibi.
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
berxay: Bana göre kara çarşaf geri kalmışlığın sembollerinden biri. Bu nedenle Atatürk 1960-1970'e kadar falan yaşasaydı, günümüzdeki gibi kadınların çoğu çarşaflı veya kapalı olmazdı.
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
Ugugug: Kıyafet devrimini ilkokulda anlatıldığı kadar bilmek ne peki? Atatürk tarafından yapılan kıyafet devriminin yegane hedef kitlesi erkeklerdir, kadınların giyimiyle ilgili herhangi bir gereklilik veya zorlama yoktur. İstediğiniz yerde, istediğiniz kadar araştırabilirsiniz.
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
risusx: Kıyafet devrimi ilkokulda öğretilen konu... 15 yaşında olmana rağmen bilmemen ayıp!
3 Temmuz 2010 . Ankete Git
ışıl_ışıl: Böyle birşeyin olabilmesi için Atatürk'ün de şimdiki CHP'liler gibi işinin gücünün milletin giyimi olması gerekirdi. Giyimle uğraşarak da şimdi ilerleyebildiğimiz kadar ilerleyebilirdik. Hoş bir Atatürk profili çizilmiyor... Bunları söyleyenlerin gerçekten Atatürk'ü sevdiklerinden şüpheliyim.
2 Temmuz 2010 . Ankete Git
mert_2239: Kapanan kapanır burası özgür bir ülke. Atatürk açılın mı dedi? Hayır demedi.
2 Temmuz 2010 . Ankete Git
yasinseyhan: En azından karaçarşaf ve irtica tehlikesi olmazdı.Herhangi bir giyim tarzını yasaklatmazdı , zaten kimse karaçarşafa bürünmezdi. Aşardık bunları
2 Temmuz 2010 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: mervve . 3 Ekim 2007