Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Aktütün saldırısı nedeni ile Terörle Mücadele Yasası, Polis Vazife ve Selahiyet Yasası ile Ceza Muhakemesi Yasası’nda değişiklikler yapılması, arama yetkisinin genişletilmesi, askere adli kolluk yetkisi verilmesi ve arama için savcı izninin kaldırılması isteniyor. Amaç saldırıları engellemek mi yoksa otoriter yapıyı geri getirmek mi?

umutcul: Otoriter yapıyla bağlantı kurmanı pek anlayamadım ama şimdi bu olayın üzerine alınan önlemlerin daha önce neden yapılamadığı sorusu kafamı kurcalıyor. İlla ki böyle bir olay mı yaşanmalıydı.Ooriter yapıyı geri getirmekten kastın, askeri yetkilerin artırılması ise bu boş kuruntudan başka birşey değil, sevgili zat.
zattirizat: allah akıl vereyim dedi, bende yok kalsın istemem dedim.
19 Kasım 2008 . Ankete Git
umutcul: Allah akıl versin, ne diyeyim .
20 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: her zaman bunu deniyeceğimden emin olabilirsin. :D
19 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: İnşallah düşündüğün gibi olmaz diyorum ben de sayın zat. Ben arık aynı şeyleri tekrara düşmeye başladım, bilgim buraya kadar ama inancımda bir değişiklik yok. Ben devletimi seviyorum ve devam etmesini istiyorum. Umarım bu alyehte girişimlerde bulunmazsın sen de. En kısa zamanda yanlışından dönmeni diliyorum :)
18 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: İnşallah düşündüğün gibi olmaz diyorum ben de sayın zat. Ben arık aynı şeyleri tekrara düşmeye başladım, bilgim buraya kadar ama inancımda bir değişiklik yok. Ben devletimi seviyorum ve devam etmesini istiyorum. Umarım bu alyehte girişimlerde bulunmazsın sen de. En kısa zamanda yanlışından dönmeni diliyorum :)
18 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Benim düşündüğüm sistemde, insanların suç işlemesi bir neden olmayacak.
17 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: kargaşa önlenemez, asayiş sıfır olur (sen bunu zaten istemiyorsun ama gerekli diyorum), eşitsizlik had safaya ulaşır, senin gibi iyi niyetli kaç kişi vardır sanıyorsun ki. Devletin ceza uygulamaları olmasa insanlığı hiçe sayacak milyonlarca insan var.
17 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: artmış durumda ama bunun sebebi kendi halkına güvensizlik değil, içinde barındırılan yanlış emeller peşindeki aklı köreltilmiş veya bizzat kaos isteyen kişiler...Artık hiç bir devletin ne kendi halkına ne de içinde barındırdığı yabancı unsurlara tam özgürlüğü tanıma şansı yoktur. İspanya halen daha katalonya bölgesine hakim olmasa görelim bakalım orda yaşayan katalanlar neler çekiyor. Ortak yaşamamız için konulan kurllara uymak bence özgürlüğümüzü sınırlamak sayılmaz. Belli bir düzen olmazsa
17 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Zaten devletin kuruluşuyla ilgili çok farklı bir şey söylemedim, yani birden kurldu demedim. Bazı yerlerde senin de söylediğin gibi bazı egemen güçlerin, kadroların halka hükmetmek için devlet yapısı oluşturdukları doğru ama çoğunluğu böyle olmadı; geçmişte bir araya gelen her topluluk kendilerine bir lider seçmiş, kurallar benimsemiş ve zamanla bunları genişletmişlerdir. Bu bazen tekelden bazen de halkın isteğiyle olmuş ama sonuçta halk tarafından onaylanmış. Günümüzde devlet denetimi
17 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Onu geçtim dünyada çok geniş kesimde uygulanan ispanya ve ukrayna örneği var. Onun dışında zaten dünyada binlerce komün var. bunlar bu işin birebir yürüyeceğinin ispatıdır zaten. ha dersin ispanya anarşizmi neden çöktü o zaman. franco ve stalin çöktürdü derim bende o zaman. yürümedi de çöktü değil yani. keza ukrayna'da troçki yüzünde.
17 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Milliyet anlayışının yıkılması gerektiği konusunda hemfikiriz sanırım. Gerçi bu yıkılırsa dünyada çok şey değişir ya neyse. Onu geçtim devlete tabii olmamak yada "Devlet" gereksinimi diye bir şey yoktu ki dünyada. Kimse toplanıpta hadi "devlet" kuralum demedi. Öyle bir şey olsaydı onun adı "devlet" olmazdı zaten. Birileri "devlet" i kurdu insanlara dayattı zorla.
17 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Devletin yıkılacağı ve özgür bir toplumun kurulacağı bir düzeye gelindiğinde "bundan sonrası" nı düşünmeme gibi bir şey kalmayacak. Çünkü toplumda sapıklığı,hırsızlığı vb. şeylerin hepsini üreten de devletin ta kendisidir aslında.
17 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: bence saçmalıktır.Artık bu durumun ikinci bir seçeneği yoktur.Devlet vardır ve var olacaktır, aksi başarılsa dahi bunu başaranların bile binlerce kez pişman oacağı bir durum ortaya çıkacağı kesindir. Hem şu anda neyi yıkabilirsin ki. Türkiye devletini ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Varsayalım ki bu başarıldı. Sonrasını tahmin et.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Devlet otoritesi en başından beri (dünya kutuplaşmaya başladığı andan itibaren kısmen de olsa) her yerde belli aşamalarla kurulmuş ve bunu gerekli gördüğü için geliştirmişler. Belki korunmak için belki topuluk içi düzen kurabilmek belki de huzursuzluk çıkaran kişi veya grupları engellemek için kurulmuş. Ama bir şekilde gerek duyulmuş. Bu gün ise insanlar arasındaki sınır bu kadar belirginleşmişken (evletler ortaya çıkarken bu kadar ayrım yoktu) bir devlete tabi olmamak kusura bakma ama..
16 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: buna nasıl tepki verdiğimizi herkes bilir. Yani şunu anlatmak istiyorum ;bu en başından beri millet olmanın gereği gibi kabul edilmiş bir şey olmamasına rağmen son zamanlarda zihnimize yerleşmiş. Ne olursa olsun kendi milletini savunacaksın, haksız da olsan...Devletlerin kuruluş amacında böyle birşey yoktur. Ben bunu istemiyorumki zaten ama bunu bu şekle getirenler insanlar. Engelleyemezsin. Devleti yıksan o kurum olmasa ne olur, yıkılması gereken tek şey bu milliyet anlayışı bence .
16 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Ben elbette ki Atatürk'ü de , tarihimizi de, devletimizin icraatlarını olduğu gibi kabul etmedim hiç bir zaman hemen her devlette bu böyledir ; kendilerini hep üstün görme, haksız durumda olsa da bunu kabul etmeme / ettirmeme çabası vardır(bu senin söylediklerini destekliyor gibi ama yanıltmasın). Bizim kitaplarda Yunanlarla ilgili belki de 10-15 e yakın aşağılayıcı kelime bulabilirisn veya cümlede saklanmış mana... Ama nedense başka devletler Türkiye hakkında aynı şeylere yer verdiğinde....
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Yönetenler değişir. Ama devletin yapısı hiç bir zaman değişmez. Devletin başına kim gelirse gelsin ister m.kemal gelsin ister lenin gelsin otoriterdir. yöneten, devletin sonuçudur. sebebi değil. karşı olunması gereken yapı doğal olarak de devlettir. devlete karşı olursan yönetene de karşı olursun.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Devlet güzel uygulamaları da olabilir en nihayetinde buna bir şey demiyorum. Ama her devlet otoriterdir ve kişiyi kendisi gibi düşünmeye zorlar. Eee doğal sonuç olarak da bana kısıtlı bir özgürlük alanı çizen otoriter bir yapıyı savunmam yada karşı çıkmamam mümkün değil.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Devlete karşı gelmemek, bir manada kendini bulamamak demektir. Yada şöyle söylemek gerekirse. M.Kemal'i hiç sorguladın mı ? İnkilap Tarihi kitabında her şey süper. Rumlar,Ermeniler,Yunanlılar hepsi berbat insanlar olarak anlatılıyor. Eğer buna hayır diyorsan öyle insanlar değil diyorsan, devlete karşı gelmişsin demektir.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Ama eğer sen "Terör" kelimesini "genel" anlamda devlete karşı gelmek diye yorumluyorsan ben terör yapıyorum diyorum açık açık. Vatan,millet kelimeleri benim için bir şey ifade etmiyor doğal olarak bu tür şeyler içinde savaşmam. Kendi özgürlüğüm, toprağım için savaşırım ama asla bir devlet için değil. Bu manada da asla askerliğe gitmeyi düşünmüyorum.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Terörün bir parçası olmak "Devletle devlet olmaktır". Yukarıda bahsettim "Terör" ün gerçek anlamını devlet halka karşı uygular. Devlet mantığı her şekilde senin özgürlüğünü kısıtlar. Topluma bazı normlar sunar. Bunun kabul edilmesi için de bütün kuvvetini kullanır. Türkiye'de yada herhangi bir ülkede farklı insanların eylemlerde yada başka bir aktivite içinde olurken sürekli karşılaştıkları durum bu yüzden zaten.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Madem ki düzen budur bizim görevimiz de buna uymak ve terörün bir parçası olmamak hepimizin vatan senin için ne ifade ettiğini tam olarak bilmiyorum) için olmasa da insanlık için boyun borcudur.Devlete boyun eğmek kuzu olmak değildir. Devlet elbetteki her zaman haklı uygulamalara girmez, sonuçta devleti yönetenler de insan ! ! ve hata yapmaya hatta hak yemeye meyilli varlıklar...Bence bu kurumun yıkılmasından ziyade onu yönetenlerle savaşımız olmalı. Kısacası hedefin devlet değil.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Hayalindeki dünyayı tahmin edebiliyorum ve devlet kurumunun seni en çok rahatsız eden yönünü de sanırım doğru tahmin etmişim :Sınırlı bir millet ve ötekiler kavramı...Yani bu kavgaların paylaşamamanın, üstünlük kurma çabalarının kökeninde milliyet duygusunun yattığını ve bu milliyet anlayışını oluşturanın da devlet olduğunu düşünüyorsun. Aslına bakarsan öyle bir dünyayı ben de bundan daha çok isterim ama her şey malesef düşlenildiği gibi olmuyor ve bu kabullenmemeler terörü doğuruyor.
16 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Benim öngördüğüm veya düşündüğüm yaşama bilincinde güzel bir insan bilinci gerektiği doğrudur zaten benim amacım da 2 gün sonra olacak gibi de değil. Ben bunun için çabalıyorum. Kendi özgürlüğümü genişletme amacındayım.
15 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Türkiye'de veya İngiltere'de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde önemli yasaların bu tür durumlarda geçerilmesi tesadüf değildir. Türkiye'den örnek vereyim. OHAL dönemlerinin uzatılması kararı verilmeden önce kesinlikle çok kayıplı bir PKK saldırısı olmuştur. Zira K.Irak'a ilk giriş tezkeresi alındığında da hatırlayın "Dağlıca Baskını" olmuştu ertesinde. Bunun akabinde hiç kimse bu tür şeylere laf uzatamaz hale gelir. Otoritenin burada görevi farklı sesleri susturmaktır.
15 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Her insan kendi öz iradesini sağlayacak güce sahiptir. Toplumda işlenen suçları vb. gibi şeyleri otoriter yaratır. Terörün kendisi gibi. Çünkü Carll Smitt'in teorisidir bu. Toplumda birleşmeyi sağlamak için topluma bir korku öğesi sunmak gerekir. Bu Türkiye'de PKK'dır. ABD'de El Kaide'dir vs. Bu manada TERÖR kelimesinin gerçek anlamını geçmişten bugüne gerçek anlamı ile Devlet, Halka karşı kullanmıştır.
15 Ekim 2008 . Ankete Git
zattirizat: Devlet otoritesine karşıyım çünkü benim hareket,düşünme,yazma özgürlüğümü kısıtlıyor. Hatta dolaylı olarak örnek verirsem. Devlet yapısı toplumu milliyetçi,vatan,bayrak kavramlarına iterse ( bütün devletler o veya bu şekilde bunu yapar ) bununla yetişen toplum farklı gördüğü veya farklı düşündüğünü bildiği insanları linç eder öldürür. Bende bunun örneklerini vermeye luzüm görmüyorum.
15 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: bir bayrak altında toplanmaya zorunlu bırakıyor. Şayet istediğin sadecedevletler arasındaki sınırların kalkması milletayrımının olmaması ise bunun doğuracağı sonuçları da tek tek anlatmama lüzum yok sanırım.
15 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: (bu kısmı belki de biraz abartılı söylüyor olabilirim) yaşamakiçin tek seçenek güçlü olmak ve güçsüzü ezmek olabilir. Veya ikinci bir seçenek herkesin kabul ettiği bir töreyle idare edilirler (ki sanıyorum bu da sana ters) ;bunun da örneklerini görebiliyoruz, törelerin insanları ne kadar değerli saydığını...Senin istediğin tamamen özgür hareket edebilmek,hiç bir boyunduruğa bağlı kalmaksızın yaşamak. Fakat insanların emmiş oplduğu çiğ süt ve yaşama koşulları insanları bir arada yaşamaya ve
15 Ekim 2008 . Ankete Git
umutcul: Öncelikle,cümlelerini seçerek ve net bir şekilde yazmışsın, yanlış anlama ve alınma gibi bir durum sözkonusu değil. Bu bir tartışma ve kuralına göre oynadığın için teşekkür ederim. Şimdi senin devlet otoritesine neden bu kadar karşı olduğunu anlayamadım. Sanırım insanları en azından benim kadar tanıyorsundur. Hak ve adaleti ne kadar bilirse bilsin bir toplulukta yaptırımlar olmazsa eğer dengesizlikler,haksızlıklar,hırsızlıklar,insanlığa sığnayacak davranışlar başgösterir. Yaşamak için belki de..
15 Ekim 2008 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: zattirizat . 10 Ekim 2008