Anket Sitesi

Yorum Üzerindeki Polemikler

Boş işlerle uğraşmak, hayatın tadına bir türlü varamamak, zamanı istediğiniz gibi kullanamamak sizi kendinize veya başkalarına karşı utandırıyor mu?

dpd06: Zamanını doğru düzgün kullanabilen insanları görünce evet utanıyorum.Günde kaç saatim boş boş geçiyor,internette saatlerimi harcıyorum,onun yerine bir kitap okuyabilirim mesela.Gerçi kitap okuyorum zaten ama çok daha fazlasını okuyabilecek zamana da sahibim.Okumak derken kastettiğim macera romanları değil,bilgiyle dolu olan kitaplar.Bazı hocalarım var mesela,onlara karşı cidden utanıyorum,çok daha fazlasını yapabilirim çünkü.Hayatın tadını çıkarmaktan kasıt eğlenmekse,onu fazlasıyla yapıyorum.
Ktulu: O zaman içelim :D
23 Nisan 2009 . Ankete Git
quartz: O dönem oraya müdahale etmekten başka bir çıkar yol kalmamış ki, cesaret etmek ayrı mesele ama 65 ile 73 arası eh yani bir dönemdi. Şimdi dertleri rant olmuş, aman ya gene efkarlandım.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Ecevit'in başarılı olduğunu biliyordum da büyük devletlere kafa tutacak kadar ileri gidebilecek biri olduğunu bilmiyordum,sonrasında ne değişmiş de liderler bu kadar kaypaklaşmış iyice araştırmak lazım...
23 Nisan 2009 . Ankete Git
quartz: Sonrasında bir süre ambargo uygulanıyor diye biliyorum, ambargo tehditine rağmen harekat yapılıyor, tabi nereye kadar ambargo o ayrı, Ecevit i zaten o dönemki ülke yönetimi açısından takdir etsem az kalır.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Zaten silah ambargosu harekattan önce değil sonra kaldırılıyor,harekat sırasında her türlü ambargo var,Ecevit'in başarılı politikaları sayesinde harekattan sonra ambargolar kalkıyor.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
quartz: İnternette hangi bilginin doğru olduğunu tam olarak kestiremediğimiz için kitaplaşmış kaynakları ben de tercih ediyorum bu arada.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
quartz: 1968 yılında kıbrıs a müdahale edilmek isteniyor o dönemin amerikan başkanı sanırım truman emin değilim isimden bir nota gönderiyor silah anlaşması (ki 69dan çok önce imzalanmış) nedeni ile bu silahları (onların bize sattıkları yani) kıbrıs ta kullanamazsınız diyorlar. O dönem bir binbaşı sanırım kendi silahını kendin yap kampanyası başlatıyor hatta, neyse artık işler iyice çığırından çıkınca 74 de harekat başlatılıyor ve ambargodan bizde nasibimizi kısmen alıyoruz diye biliyorum ben.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: İnatla kitap taraftarlığına devam ediyorum.İnternetten de araştırma yapıyorum tabii ama bir konuda bilgi edinmek istiyorsam mesela Yeni Dünya Düzeni ile ilgileniyorum bu aralar,bir kitap buldum,içinde 10 farklı ülkeden 10 farklı siyaset adamının YDD ile ilgili görüşlerinin olduğu 10 makale var.İnternetten de bulabilirdim ama uzun uzun aramam gerekirdi.Haklısınız internette de bilgi çok ama kitaplar her zaman daha güvenilir gelmiştir bana,nedenini bilmiyorum:)
23 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Kitabı bir kişi yazıyor ama internette beğenmediğin kaynağı eleyebilirsin yahut 1 yerine 10 kaynaktan araştırıp doğru olanı daha net şekilde görebilirsin. Kitapları yazanlar inasn da internette yazanlar insan değil mi :) Hem dediğim gibi kitapların yazarına güveniyorsan aynılarını internette de bulabilirsin. neryee bakacağını bilmek gerek.
23 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Quartz olayı okumadım,siyasi tarih dersini veren hocam geçen dönem bahsetmişti.Bir de şu var;Ecevit ambargoya karşı 1969 tarihli Türk-Amerikan İşbirliği Anlaşmasını yürürlükten kaldırdığını ve Türkiye’deki bütün Amerikan üs ve tesislerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrol ve gözetimi altına gireceğini bildirdi.Bunun da etkisi çok büyük ambargonun kalkmasında.Ktulu sen de haklısın konudan saptık ama biraz da alakası var.Bir de ben internetteki bilgilere pek güvenemiyorum,kitap daha güvenilir.
22 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: Ecevit konusunu net bilmiyorum ama onun yapacağı türden bir hareket, doğrudur. Bizim hükumetimiz uygulama kısmında daha pasif şu aralar. Gerçi konu bu değildi, ben internetin kitaplara oranla daha dinamik ve doğru kullanıldığında daha objektif bilgiye ulaşmaya odaklı olduğunu belirtmiştim. Kitaplar daha kişisel ürünler sonuç itibariyle. İnternet ise anonim.
22 Nisan 2009 . Ankete Git
quartz: Ben o olayı öyle bilmiyorum, nereden okudun ben de bakabilir miyim?
22 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Bakın mesela Ecevit,Kıbrıs Harekatı sonrası Türkiye'ye ambargo uygulayan ABD ve Avrupa'ya tepki olarak SSCB ile arka arkaya bir çok anlaşma imzalamıştır aradan 10 gün dahi geçmeden ABD hemen silash harici ambargoları kaldırıverdi.Demem o ki gücümüzün farkında değiliz hem devlet olarak hem de birey olarak.Biraz daha çalışıp okursak elbette kalkınırız ama tembeliz sanki biraz?
21 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Vurgulamaya çalıştığım şey aslında yapabileceklerimizin çok daha azını yaptığımız.Sadece ben değil,bu herkes için hatta ülkem için de geçerli.Yani Türkiye'nin o kadar büyük bir kapasitesi var ki bunu kullanmak yerine IMF'ye,AB'ye avuç açıyoruz mesela.En basitinden ABD,sözde Ermeni soykırımını tartışmaya başladığı gün,biz de meclise İncirlik Üssünü getirsek ve tartışmaya açsak sizce ABD,sözde Ermeni soykırımını tanır mı?Tabii ki hayır ama bunu yapmak için Abd yandaşı olmayan hükümet lazım.
21 Nisan 2009 . Ankete Git
dpd06: Doğrudur zaten internetten de çok şey araştırıyorum ama kitaplar bambaşkadır ya internetten kitap mı okunur:)Hiç bana göre değil valla;)
21 Nisan 2009 . Ankete Git
Ktulu: İnternette kitaplardan edinebileceğin bilginin 10 katına 100 kere daha hızlı ulaşabilirsin. Kitap okuma demiyorum ama kitap sadece 1 kaynak, kesin bilgiye eriştiğini de anlayamazsın. İnternette sorgulama ve doğrulama şansın var. e-book da çekebilirsin :) Yani ben şu 'internette gezineceğim yerine kitap okusaydım' mantığından dolayı bunları diyorum yoksa kitap okumaya karşı bir düşmanlığım yok tabii ki.
21 Nisan 2009 . Ankete Git
Anketi oluşturan üye: egeli-prens . 20 Nisan 2009