Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Milli Eğitim Bakanlığı yurtdışından (ABD, İngiltere, Kanada vb.) her yıl 10 bin olmak üzere, 4 yılda toplam 40 bin öğretmen getirtecek ve bu yabancı öğretmenler anasınıfından başlayarak tüm öğrencilere 8 yıl boyunca İngilizceyi öğretecekler. Muhalefet ülkedeki işsizliği ve atanmamış 'yerli' öğretmenleri gerekçe göstererek bu projeye karşı çıkarken, hükümet projeye olumlu bakıyor. Sizce anasınıfından başlayan İngilizce eğitimi için yurtdışından öğretmen getirilmeli mi?

atiye: isteğe bağlı olsa iyi olur
19 Mart 2013
grandvitara: Öğretmenler daha çok geliştirilirse gerek kalmaz.
16 Temmuz 2012
bjk1903: AKP özelinde kimin fikri bu? İntihâl ile suçlanan Dinçer'in mi, periyodik olarak sınav uygulamak ve kaldırmakta mahir selefi Çubukçu'nun mu? Türk öğretmenlerinden memnun değilsen eğitim fakültelerinin kalitesini arttırırsın. Bu garip fikir atanmayı bekleyen öğretmen adaylarına küfürden daha beter.
5 Nisan 2012 . 1 üye beğendi
Jgr: Bırakın öğretmen getirilmesini, ben üniversitede bile ingilizce eğitime karşıyım.
16 Eylül 2011
umutcul: Muhalefet kesinlikle haklı. Daha atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmen varken 10 bin atamadan bahsediliyor, önce bu sorun çözülmeli. Proje kötü düşünülmemiş aslında yabancı dil eğitimi için yabancı ülkeden öğretmen getirilebilir; nasıl ki başka ülkelerde Türkçe dersi için Türk öğretmen görelendirilebiliyorsa burdaki ingislizce eğitimi için dışarıdan öğretmen getirtilmesine itiraz etmem, öncelikli olanlar halledilirse tabi.
24 Temmuz 2011
ibrahimpekin: İngilizce çok gerekli tabi ama İngiliz gibi öğrenmek şart mı ki? Yani ülkemizdeki bir ingilizce öğretmeni de anasınıfından başlayarak öğretebilir ingilizce'yi dertleri buysa eğer. Bir başka husussa, anasınıfı çok erken, oldu olacak anne karnında öğretsinler :D
16 Temmuz 2011
belgeselci: Dışarıdan öğretmen getirmediği gibi, ana sınıfından da yabancı dil eğitimi başlamamalı. Çünkü yabancı dil öğrenilirken muhakkak yabancı kültür de aşılanıyor. Toplumsal yozlaşmaya zemin hazırlar. Yabancı dil eğitimi kesinlikle ortaokulda başlamalı ve seçmeli olmalı. zorunlu olmamalı.
4 Haziran 2011
as1908: Bu öğretmenlerin İngilizceyi daha iyi öğreteceği kesin ama lisede bu durumu yaşayan bir olarak ciddi şekilde bu öğretmelerin bir kısmının misyoner bir kısmının istihbaratçı olacağından eminin. Osmanlının son dönemindeki gibi. Onun dışında tabiki yerlilere öncelik verilmesi ve eğer gerçekten sonuç vereceği düşünülüyorsa ileriye dönük ingilizce öğretmeni yetiştirme sayısı azaltılarak bu yola gidilmeli.
23 Nisan 2011
servetcembar: En fazla ne kadar zarar verebiliriz diye düşünüyorlar bu hainler artık...Ruhları çürümüş...
15 Nisan 2011
pinokyo: Bir eylem bir pankart vardı 'Bizde ithal bakan istiyoruz' Bende Küba'dan bakan istiyorum eğitim ve sağlık için.İthal öğretmen olayı gerekszi bence. Elbette kariyerinde uzman insanlar üniversiteler, yahut okullarda bulunmalı ama 40.000 kişiyi bir anda alıp işi devşirme yoluyla çözmeye çalışmak saçma.
5 Nisan 2011
Cihanqir: Oktay Sinanoğlu'nun yazdığı bir roman var 'By By Türkçe'. Bir kaç nesil sonrasıyla aynı dili konuşmayacağız. Acaba neden bu kadar çok ingilizceyi bize aşılamak istiyorlar diye bir düşünmek gerekiyor. Tamam ingilizceyi öğretirsin ama bu şekilde değil.
5 Nisan 2011
en.cadi: Bizim ülkemizde atama bekleyenler de gidip yurtdışında Türkçe öğreteceklerse, hay hay buyursun gelsin!
2 Nisan 2011
muratyasart: Bu biz anaokuluna giden çocuğun seviyesin de bile ingilizce eğitimi verecek öğretmenleri yetiştiremiyoruz demektir. Bu da doğrudur 8 yılda üniversite eğitimini bile ilkokul eğitimine çevirdiler. Uzaktan eğitim falan internet üzerinden kim kimin yerine sınava giriyor belli değil.
1 Nisan 2011
sevgiozlemi: Yurt dışından ithal İngilizce öğretmeni getireceğine, kendi öğretmenini yurt dışına gönderip eğitmeli. Üniversitede, ya da sonrasında daha geniş imkanlar sunmalı. Ne öğretmene öğretebilmesi için imkan sunuyor, ne de öğrenciye öğrenmesi için.. Çok yazık.
30 Mart 2011
selcem: Yabancı dili, yabancıdan öğrenmek gerekir. Bence doğru.
29 Mart 2011
yavuzbey64: Çünkü; kendi öğretmenlerimiz boşta gezerken atamaları yapılmazken yurtdışından getirilen öğretmenleri kabul etmiyorum.Madem bizim üniversitelerimizden mezun olanlar vasıfsız,üniversiteleri de kapatalım.Her konuda olduğu gibi bu konudada Amerika'ya ve Avrupa'ya bağımlı olalım.
28 Mart 2011
42425: Bi bu kaldıydı akp nin yapmadıgı o da oldu.
26 Mart 2011
ayazcem: Biz içimizdeki cevherleri seçmek konusunda biraz gayret göstersek hiç bunu düşünemiyoruz bu projeyi bile "cahilce" destekliyoruz...İyi "türk" ingilizce öğretmeni yok mu ülkede? Ama sen okulllara zamanında atadığın harfleri bile öğretmeyen öğretmenleri okulda tutuyorsun o ne olacak? Sen eğitim alanları şöyle güzel eğitim ve yeterlilik sınavından geçir bakalım.Hepsi mi kötü? Hepsini özel kuruluşlara kaptırıyorsun.
26 Mart 2011
pırıl_pırıl: Getirilmeli tsbii ki. Anketör de muhalefet de bu projeyi tam kavrayamamamış sanırım. Bunun bir proje olduğu, kadro alımı yapılmayacağı, ingilizce öğretmenlerinin Türk öğretmenlerle birlikte derse gireceği belirtiliyor. Yani her Türk öğretmenin yanına yabancı öğretmen verilecek. Kaldı ki proje gerçek anlamada İngilizceyi geliştirmek için yapılıyor, Türk öğretmenlerinin ne derece konuşma ingilizcesini öğrettiği ortada. Tebrik ediytorum hükümeti çağdaş çözümlerinden ötürü.
26 Mart 2011 . Polemikleri Oku
sinasi001: Türkiye'de eğitim alanında cıddı boşlukla var. Genç potansiyel malesef kullanılamıyor işin başka bir boyutuda aslında kalıteli elemanların yetiştir1ilemiyor olması. Bence elemanların kalıtesini arttırmak için yurtdışı gönderilmeli ve gönderilenlere de iş shanı açılmalı. Bir de bu işin doğu boyutu var Öğretmenlerin en az 10 yıl doğuda gönüllüdürması lazım ki doğu da batı gibi inkişafa geçebilsin....
25 Mart 2011
cemreist: yerlı ogretmenler atama beklerken;ve kpss den puanı eksık dıye gecemezken,yurt dısından neden ogretmen gelıyor?gelmesin,yerli öğretmenlerımıze ekmek kapısı acılsın
25 Mart 2011
umursamaz_: what is your name? kalıbını bile doğru telaffuz edemeyen ingilizce hocalarıyla dolu ülkemizde teoride olumlu gibi de dursa pratikte pek çok sorun çıkacağını düşünüyorum.
24 Mart 2011
drosophila: Bu nasıl bir şey şimdi? Kendi halkımız işsizlikten kıvransın Batılılara iş imkanı sağlayalım. Şaka olmalı bu. Ne komedi, bir zamanlar müfredattan İngilizce dersini çıkaran bir hükümetimiz vardı, şimdi ise işi tam tersine abartıyorlar. 50 yıl evvel de benzeri bir proje uygulanmıştı yanılmıyorsam. İlginç bir ülkeyiz.
24 Mart 2011
heartstopper: Daha okullarin durumu bile perisan haldeyken yurtdisindan ögretmen getirsen ne olur.Nerede sacma birsey varsa hükümetin orada bir parmagi oluyor zaten.Ya bi kere de hayirli bir is yapin da yaptilar diyelim,ama yok.
23 Mart 2011
berxay: Evet yabancı öğretmen faydalı olabilir ama diğerlerine de yazık. İngilizce dersi İngilizce anlatılsın diyorum ben küçüklükten beri en iyisi olur.
23 Mart 2011
kahramantürk: Harika bir proje.Dil meselesi ancak bu şekilde halledilir.
23 Mart 2011
Ulusal34: Bu hadsizliktir, namussuzluktur. Sen önce kendi öğretmenine iş olanağı bul.
23 Mart 2011
keremege: Şöyle bir of çeksem de karşıki dağlar yıkılsa yani! Bu hangi amaca hizmettir anlamadım. Yabancı mürebbiyelerle büyüyen yüksek sosyetenin çocuklarına kıyak gibi sanki. Çünkü devlet okullarında olmayacakları kesin bu öğretmenlerin.
23 Mart 2011
rainbow64: O zaman ne diye eğitim fakültelerimizde ingilizce öğretmenliği diye bir bölüm var =
22 Mart 2011
ukela: Bu ihtiyacı karşılayacak öğretmenlerimiz olduğu sürece ithal öğretmeni doğru bulmuyorum.
22 Mart 2011
Anketi oluşturan üye: dpd06 . 21 Mart 2011