Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

"Gençsin, gençliğin tadını çıkar"sözünü günümüz gençliğini yönlendirmede doğru bir söz olarak görüyor musunuz?

partocar: Gücün yetiyorken kural tanıma, her pisliğe karış, tatmadığın zevk kalmasın anlamında söyleniyorsa; hayvanlar bile eğitildiğinde kural tanıyorlar. Onlardan aşağı düşmeyi kimse istemez herhalde.
27 Mart 2013 . 1 üye beğendi
sol: Nerde o imkanlar olsada yapsak
31 Ekim 2012
feeling19: Gençlik saçmalama hakkının elimizde bulunduğu en yegane dönemdir. Şimdi yavaştan orta yaş grubuna girdiğim için ufak bir yanlışımda 'hala mı hata yapıyorsun' lafını işitebiliyorum. Demekki saçmalama zamanım gitmiş. :) Bu tarafıyla evet gençler, gençliğin tadını çıkarın, saçmalamaktan korkmayın diyorum.
18 Eylül 2012 . Polemikleri Oku
bjk1903: Gençliğin tadını çıkartmaktan ne kastedildiğini bilmek lâzımdır. Bu düşünceyle bir kısım gençlerin zararlı alışkanlara, gayr-î ahlâkî ve faydasız işlere meyletmesini doğru bulmuyorum. Gezmek, adap ile eğlenmek ve yemek içmek deniyorsa buna itirazım yok.
18 Eylül 2012 . 1 üye beğendi
grandvitara: 'Gençsen gençliğini bil.'sözü daha doğru oluyor.Özgürce yaşayacaksan yaşa;haddine de aşma.
15 Haziran 2012
baltam: Gençliğin de yönlenmesi bir söze bakıyordu sanki...
16 Nisan 2012
as1908: Tadını çıkarmaktan kasıt nedir yemek içmek eğlenmek mi yoksa gençken yapabileceklerinin farkında olup bu durumu değerlendirmek mi?
28 Eylül 2010
altayy: Elbette gençken yaşaman gerekenleri yaşayacak bir daha geri gelmeyecek zamanların tadını çıkaracaksın. Ama bu demek değil ki 'gencim istediğim her haltı yerim'. Carpe Diem'de belli bir yere kadar, sonra yaşlılığını pişmanlıklar ve keşkelerle geçirirsin.
3 Şubat 2010
ukela: çok tuhafıma giden laflardan biridir. Gençliğin tadını çıkarmak? Yaşlılıkta yapamayacağın şeyleri şimdiden yap mı oluyor? Bana çok fazla diyen yok bu lafı... Hayatımı yönlendirecek çok derin bir laf değil...
3 Şubat 2010
ny12da: Yararlı bir söz ama bunu hayatı sallamak, amaca yönelik yaşamamk olarak algılamak da yanlış olur. Ben de bir gencim bunu yeri geldiği zaman uyguluyorum ama her zaman uygulamak çok yanlış.
12 Aralık 2009
betül.02: Evet yaa, bir de çıkarttırsalar tadını.. :S
22 Ağustos 2009
ışıl_ışıl: Bu sözü uygulamaya çalışıyorum. Gençliğin tadını çıkarmanın birçok yolu var. Ama çoğu genç bu sözden başka şeyler anlıyor.
19 Ağustos 2009
anıl_1988: Genciz ama yetişkinler kadar çalışıyoruz ve pek tadını çıkaracak bir durum kalmadı.
5 Ağustos 2009
Ugugug: Ankette çıkan sonuca inanamıyorum, nasıl doğru olabilir? Niye her alanda geri kaldığımızı şimdi anlıyorum.
6 Temmuz 2009 . Polemikleri Oku
siyahmasal: Sadece gençliğin değil hayatın her anının tadının çıkması gerektiğini düşünüyorum ben,yaşlanmaya başlayınca hayat tatsızlaşmaya mı başlıyor yani o halde tüm yaşlıları yok edelim.Zaten gençlerde hayatlarını yaşıyorlar bana göre,ne sorumluluk alıyorlar ne de düşünüyorlar doğru dürüst....
24 Mayıs 2009
meşmet: Evet ama bir sınırı olmalı.Mesela eğlenelim derken dozunu kaçırıyorlar,uyuşturucu kullanmak,genelevlere gitmek gibi...
4 Mayıs 2009
ayazcem: Ben insansın bunun tadını çıkarı daha doğru buluyorum.Eğlenmek veya keyif almak bu insanın yapısıyla alakalı bir durumdur.Umursamaz bir gençlik yaratmaksa amaç bu sözü kaaale bile almamak lazım.
1 Mayıs 2009
balaban84: Bu söze birde "ah ben bekar olacaktım şimdi" sözüne ayar olurum...
30 Nisan 2009
pinokyo: Tadını çıkar tamam eyvallah ama nasıl çıkaralım yada tad çıkarma göreceli bir kavram bize bu tad mevzusunda önerirler acaba biraz kapalı bir söz.
28 Nisan 2009
Leyla-tr: Bence yanlış bir yönlendirme. Bırakın nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar. Tadını çıkarmak zorundalar mı canım?
27 Nisan 2009
seym@: Sınırı zorlamadıkça evet tadını çıkartmakta bir sakınca yok :)
26 Nisan 2009
berxay: Bence doğru ama herşeyin bir ayarı var.
25 Nisan 2009
keremege: Yönlendirmek amacıyla söylenirse bu söz, gençlerin gözü açılmasın amacını taşır. Günümüzde de amaç bu zaten. Gençleri, bütün imkanlar sunulup, neyin ne olduğu gerçek anlamıyla adam gibi öğretilip, onları geleceğimizin teminatı gibi görecek şekilde yönlendirmeliyiz. Diğer taraftan da, o güzel yaşların bir daha geri gelmeyeceğini ve tadını çıkarmaları gerektiğini de örneklerle anlatmak gerekir ki; dengeyi sağlayabilsinler...
25 Nisan 2009
ibrahimpekin: Gençliğimizde ciddi bir değişim var. Bir uzaklaşma var. Ben kendimi bunlardan ayrı kılmaya çalışıyor olsamda, yinede gençliğin tadını çıkardığım söylenemez tam manasıyla.
25 Nisan 2009
servetcembar: Bir lafügüzaftır...Başka bir şey değil...
24 Nisan 2009
kuazar: Hayatta çok şeyi yeniden kazanabilirsin,Gençligi asla geri kazanamıyorsun. Yirmi yaşında ki gibi gülemiyorsun bile, Heveslerin o yaşlardaki hoppalıgını asla yakalayamıyor. ah gençlik ah.
24 Nisan 2009
umutcul: Bence eskiye bakarsak bu söz normal karşılanır,hatta uyulması gerekirdi ama artık gençliğe ; gençliğini yaşa diyecek olursan ne yapacakları belli olmuyor, bu kavram artık değişmiş... Hollanda modeli bir gençliğe sahip olmak istemeyiz sanırım. Zaten bir gerçek daha var ki ülkenin durumu ortada, gençlik neyin tadını çıkaracak...Öss nin mi, lgsnin mi yoksa 15 yaşında ailesi zor durumdayken çalışmamanın mı , sıkıysa adını çıkart.
23 Nisan 2009
quartz: Böyle derler sonra bir şeyler yapmak istersin tepki verirler, o günah bu yasak, aman tehlikeli, yok konuşma dışarda öyle, o ayıp şu tatlı bu tuzlu kim demiş o sözü , bunu sanırım kahvehane köşelerinde yetişkin bir erkek gençten bir ergin erkeğe diyor, artık ne diye diyorsa, öyle çağrışım yaptı. İlkokuldan özel ders peşinde koşsun, sınav sınav olsun hayat, sosyal hiç bir belirti göstermesin ama işlerine gelince ay sen gençsin bilmem bişey, ayrıca yönlendirme ne dediği belli olmayan sözle olmaz
23 Nisan 2009
delü: Bazı gençler bunu yanlış anlayabiliyor.Örneklerini görmek hiçte zor değil.
23 Nisan 2009
Tun-cem: Günümüz gençliği tamamen yanlış yönlendirilmiştir.Gençliğin tadını çıkarabilmek tabiki çok güzel. Ancak bu lafla olmaz, gençlere gerekli ortamları sağlamak ve yanlış yönlendirmeleri törpülemek gerekir.
23 Nisan 2009
Anketi oluşturan üye: egeli-prens . 22 Nisan 2009