Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Aşağıdaki durumlardan hangilerinin laiklik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyorsunuz?

ali58: Laikliğin kendisi bana aykırı.
5 Mayıs 2013
sıla: seçenekleri okuyunca ülkemin haline daha da üzüldüm
3 Mart 2013
partocar: Dini özgürlüklerin kısıtlanması.
24 Şubat 2013 . 2 üye beğendi
berxay: İnsanların laikliğe aykırı olması çok çok saçma. Yani ben, kullandığı kelimeler, başındaki baş örtüsü vs. yüzünden birine 'laikliğe aykırısın sen, şeriatçısın sen' falan filan diyemem. Böyle düşünenlerin, İran, Arabistan vs. ülkelerdeki kadar geri kafalı olduklarını düşünüyorum. Ama devletin kurumlarında dini semboller olmamalı, dini ritüeller yapılmamalı ve laik bir devlette din pazarlanarak siyaset yapılmamalı...
28 Eylül 2012
kahramantürk: Laiklik dinsizlik mi yahu?
31 Ekim 2011 . 1 üye beğendi
Faran.: Hiçbiri aykırı değil sadece öyle göstermek isteyenler var.
3 Ağustos 2010
el-intifada: Eğer bu maddeler laikliğe aykırıysa kahrolsun laiklik
3 Ağustos 2010 . 1 üye beğendi
ışıl_ışıl: Laiklik 'din'den soyutlanmak değil bütün dinleri hazmedebilmektir. Bu şıklardan hiçbiri laikliğe aykırı değildir. Hele ki nüfus cüzdanında dinin yazılmamasını savunanları anlayamıyorum, din özgürlüğü olacaksa senin dinin orda yazar, göğsünü gere gere de gösterirsin onu, korkun çekincen olmaz. Başarılı bir anket...
19 Ağustos 2009 . Polemikleri Oku
affan: Ayrıca bayrağımızdaki ay Allah (c.c.)'ı, yıldız Hz. Muhammed (sav)'i, kırmızı renk de şehitliği temsil ediyor diye biliyorum.
26 Temmuz 2009 . Polemikleri Oku
asya_5_m: Hiçbiri tabikide. Zaten bu şıkların büyük bir çoğunluğunu ankete dahil etmek başta laikliğe aykırı!
23 Mayıs 2009
selcuk74: Burada iginç bir durum var laikliği savunan bazı arkadaslarımızın aynı zamanda Diyanet işleri başkanlığınıda savunması tam ir ironi olarak goruyorum
23 Mayıs 2009
gamzett: Hiçbiri. Hiçbiri tabii ki. Dini yaşamak ne zamandan beri dini bir kelime olmayannlaikliğe karşı oluyor. Laiklik bir devlet biçimidir. İslam ise dindir. Kulvarları farklı en başta.
17 Mayıs 2009
keremege: Bu ülkede din eksenli siyaset yapıldı sürece, biz gerçek anlamda laik bir devlet olamayız.
26 Kasım 2008
emay80: İşte can alıcı seçenek; İstiklal Marşımızda yer alan dini İslama özgü öğeler. Evet beyler, İstiklal Marşımız değişmeli bu durumda? Çünkü, sizin bakış açınıza göre Milli Marşımız da laiklik ilkesine ters hem de çok ters dizelerle, ifadelerle dolu. Ve diğer seçenek, Diyanet İşleri Başkanlığı. Bu kurumun kurucusu kimdir? Cevabını siz de biliyorsunuz, ben söylemeyeyim şimdi. Yoksa siz Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk' ü de laikliğe aykırı davranışlarla itham edebilirsiniz!!!
11 Eylül 2008
busras: iyice dinsizlik var yani :)
28 Ağustos 2008
Lilimarlen: Partilerin dini kullanarak yaptıkları siyaset. Zaten bu diğerlerine kapı açıyor malesef. Birkaç sene öncesine kadar türbanlı arkadaşlarımızla sorunsuz bir şekilde aynı sıraları paylaşırken, şimdilerde bizi buna karşı olmaya mecbur bırakanlar laikliğin karşısındaki en büyük tehlikedir.
9 Haziran 2008
abuzittin: Bunların çoğu laikliğe aykırı değil bireysel haklar ve özgürlükler kısmına girer. Ama bazı maddeler var ki ne laikçiler ne de dinciler asla değiştirilmesinden yana değiller. Örneğin diyanet işleri başkanlığı. Laik bir ülkede devlete bağlı diyanet olmaz, imamlar memur olmaz. Nüfus cüzdanlarındaki din hanesi de sorunlu. Din eğitimi dini gruplara bırakılmalı. Devlet din eğitimi vermemeli, üstelik zorunlu din dersi tamamen laikliğe aykırıdır. Demokrasiden ayrı bir laiklik düşünülemez.
23 Mayıs 2008
cns95: bu hükümetin yaptığı çoğu şey laikliğe aykırı zaten
22 Mayıs 2008
servetcembar: Güzelce sahnelenmiş bir oyun ve baş figüranlar...Baş figüran olur mu demeyin,bizim başımızda bunlar var...İpler kimin elindeyse ona göre oynarlar...Sahne 1 laiklik...Perde açılır ve fetoş sahneye girer..:))
12 Mayıs 2008 . Polemikleri Oku
zak: Bazı şıkların mantıksız olduğunu düşünüyorum.Milli marşımızın İstiklal Marşı olması anayasanın değiştirilemez maddeleri içinde yer alır.Bu laiklik yönünden tartışmaya açılıyorsa ortada laiklik diye bir şey kalmaz.İHL öğrencilerin katsayı adaletsizliğinden dolayı bir yere girdiği yok.Cumartesi yahudilerin,pazar hristiyanların,cuma müslümanların mübarek günüdür.En iyisi tatil yapmayalım.Dine göre kıt politikalar izleyeceksek batıda da hristiyan demokrat isimli partiler var.
3 Mayıs 2008
mervve: Okullarda mescit bulunması, öğrencilerin okulda namaz kılması.. Eğitimden bahsediyoruz. Cemaat ve tarikat benzeri yapılaşmaların türemesi. Bunlar tamamen tuzak. İlköğretim müfredatında zorunlu din dersinin bulunması vs vs... İronik bir anket olmuş.
2 Mayıs 2008 . Polemikleri Oku
alicinar0707: laikliğe aykırı olabilecek birşey göremedim.
2 Mayıs 2008
marcer: Laiklik tamamen yanlış yorumlanıyor. Laiklik devletin bütün dinlerin rahatça kendini ifade edebilmeleri için hiçbir dine yakınlık göstermemesidir. Yani laiklik din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır.
1 Mayıs 2008
elifkoc: Burada yazan durumlardan birçoğu laikliğe aykırı.Din devlete karıştırılmamalı bugünlerde yapılmak istenende bu!
1 Mayıs 2008
x_mert_57: asıl laiklik kimsenin başörtüsüne dokunulmamasıdır sanki başörtüsü takınca devleti dine göremi yönetmiş oluyorsun
30 Nisan 2008
muhtar1149: Ne tür bir çaba içinde olursanuz olun dinsiz bir toplum yaratamazsınız.Bu tip çabalar ancak aşırı uçluluğu ortaya çıkartır ki bu olay hiç bir dinin isteyebileceği bir durum değildir.Neticede en basit söylemi ile din bir ihtiyaçtır.
29 Nisan 2008
siyahmasal: Bu seçenekler bu toplumu bozan şeyler değil,başımızdakiler bozuyor asıl laiklikten haberi olmayan onlar.....
28 Nisan 2008
quartz: seçeneklerin çoğu laiklik ilkesinin anlamını çözemeyenlere hitap ediyor olsa gerek.. diyanet işleri de bu kadar her kafadan ses çıkan bir ülkede mecburen devletin yönetimi altındadır ancak kendilerine ayrılan ödenek islam hakkında daha eğitici olmak için harcanmamaktadır. patrikhanede var ülkemizde her neyse.. devletin temsil edildiği ve devleti temsil eden kimse dini motif bulunduramaz. bu bir bir daha ikidir.
28 Nisan 2008
demirci: Ya bu İHL meselesini anlamadım İHL ler kendi alanları dışına girebiliyormu artık.
28 Nisan 2008 . Polemikleri Oku
Tun-cem: 1996 öncesine kadar bu tür tartışmalar neredeyse hiç yoktu.Herkes dinini istediği şekilde yaşıyordu.Ne hikmetse 6 yıldır bu problemler çıkarıldı.
28 Nisan 2008
Anketi oluşturan üye: Ugugug . 26 Nisan 2008