Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Özellikle gençler tarafından tecih edilen 'kot' modasında günümüzde beyazlatılmış kotlar moda. Kotlar, beyazlatmayı sağlamak amacıyla 'kumlama' işlemine tabi tutuluyor. Uygun olmayan işyeri şartlarında ise kot kumlama işlemi sırasında açığa çıkan tozun akciğerlere yerleşmesi sonucu işçilerde, geri dönüşü olmayan ve ölümcül boyutlara varabilen 'silikozis' hastalığı oluşuyor. Hastalığın görülme sıklığı ise %38. Hal bu iken, ne yapalım?

partocar: Kot giymeyelim.
28 Şubat 2013
anafor: Kumlama işlemini kontrol altına alalım ve mümkün oldukça giymeyelim o zaman, insanların ölmesinden yeğdir.
6 Aralık 2012
mahinur: Ne yazık ki dünya hep böyle. Hayvan haklarını savunuruz, sırtımızda kürkle; Hes'lere hayır deriz evimizdeki avizelerle, baz istasyonları yıkarız cep telefonuyla konuşarak. İki yüzlü bir dünyadayız.
10 Eylül 2012
hashasius: Yeraltında çalışan maden işçilerinde de bu hastalığa çok sık rastlanıyor. Hatta %38'den bile fazla.. Yapılacak şey çalışma şartlarının iş sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilmesidir.
15 Şubat 2011
padişah: Beyaz kot ölüm demek!
25 Ocak 2010
ukela: Bu işyerlerinin denetiminin artırılması gerekiyor. Giyenler de sağlıklı ortamlarda üretildiklerinden emin oldukları yerlerden alsınlar.
4 Ocak 2010
sevgiozlemi: Zararlıysa giymeyelim, ki zaten ben kot giymeyi pek sevmiyorum. Daha çok kumaş pantolon tercihim. Ya da koyu renk kot pantolon giyiyorum. Klasik görünümü veriyor.
30 Kasım 2009
siyahmasal: Şartlar uygun değilse fırında bile çalışmak hastalık yapabilir insanda.İşyeri çalışma şartlarını iyileştirmek lazım,kimse kot giymekten vazgeçmez çünkü,moda denen bir şey var.Ben giymiyorum moda olan şeyleri orası ayrı...
25 Kasım 2009
yalnızdeniz: Bu konu ile ilgili uzun süredir eylemler ve toplantılar yapılıyor zaten.ancak işyeri koşullarının düzeltilmesi hastalanan işçilerin düzelmesini sağlamıyor,üstelik o işçilerin büyük çoğunluğu sosyal güvencesiz,sigortasız çalışıyorlar ve devlet de sahiplenmiyor.
8 Kasım 2009 . Polemikleri Oku
keremege: Çaresizlik neler yaptırıyor insana. Ekmek parası için çalıştıkları koşullar içler acısı gerçekten. İşçi haklarını savunanlara ne gözle bakıldığı malum bu memlekette. Giymeyelim bu kotları, birlik olmak gerek ama bu da en zoru olsa gerek. Kaderlerine boyun eğecekler, çaresi yok ki başka.
27 Ekim 2009
servetcembar: Bu modayı ortadan kaldıralım...
23 Ekim 2009
Katre.: İşyeri şartları uygun hale getirilirse ortada bi sorun kalmaz diye düşünüyorum. Gerekli donanım, maske vs. olduktan sonra işçilerde bu gibi rahatsızlıklar da olmaz.
22 Ekim 2009
ayazcem: Ben bu yorumu yazarken fonda " Hastane önünde incir ağacı" şarkısını dinliyorum yorumum ister istemez duygusal olacak...Ayrıca üstümde taşlanmış kot var kendimi de cinayet işlemiş gibi hissettim.N'edesem başka bilemedim.
22 Ekim 2009
gamzet2: Beyazlatılmış kot güzel oluyor, şimdi giymeyelim diyemem. Beyazlatma işlemi de sağlıksız. En iyisi başka bir yöntem bulalım. Bu konudaki araştırma işini size veriyorum ışıl ışıl.:))
20 Ekim 2009
as1908: İnsanların beyazlatılmış kot giyme hakkı var. Bu durumda bu alanda çalışan işlerin koşullarının düzeltilmesi gerekir. Sadece kot sektöründe değil, başta tekstil olmak üzere bir çok imalat sektöründe işçi güvenliği ve sağlığı hiçe sayılmaktadır. Yani genel anlamda bir iyileştirme gereklidir. Sorunları çözmek yerine yok saymak bizi bir yere götürmez.
19 Ekim 2009
çiçek1907: İşyeri şartlarının uygun hale getirilmesi en mantıklısı.
18 Ekim 2009
pinokyo: Bu kotları giymeyelim. Hasta işçilerin mücadelesine destek olalım. İşçi sağlığı ve güvenliği için önlem almayan mekanları kapayalım. Ama bunların hiç biri yapılmıyacak ve bu insanlar ölmeye devam edecek bunu unutmayalım. Beyazlatılmış kotlar kefendir, yürüyen cesetlerdir bunları unutmayalım ve kullanmayalım.
15 Ekim 2009
quartz: Ucuz diye oradan buradan kot almayın, arz talep olunca haliyle o insanlar uygun olmayan koşullarda çalışmak durumunda kalır. Esasen bu sıkı denetimler ve sigortasız işçi çalıştırana büyük yaptırımlar ile çözülür, kotu oradan almışsın yok öylesini giymemişsin bir şey olmaz. İşyerlerini uygun hale getirielim heralde bunu kapsıyordur. Ayrıca Avrupa'da bu tarz üretimin yasaklandığını okumuştum.
15 Ekim 2009
betül.02: Ama ya bazı pantolonlara yakışıyor.. Genelde beyazlatılmış pantolon giyerim, giymeye devam.. :)
14 Ekim 2009
ibrahimpekin: Modayı demodeye çevirelim. Böylece beyazlatılmış kot üretimini de durdurmuş oluruz :)
14 Ekim 2009
Tun-cem: Hafta sonlarında ve tatillerde kottan başka bir şey giymem.Keşke işyerinde de serbest olsa.Kumlama işine gelince , bu kumlama işinde çalışan işçilerin çoğu hallerinden memnun, şükredip kumlamaya devam ediyorlar.Onlar kendini düşünmedikçe ben mi düşüneceğim onları.
13 Ekim 2009
Ugugug: İsteyen istediğini yapsın. Kot sevmiyorum, mecbur kalmadıkça da giymiyorum zaten. Çağımızdaki her şeyde olduğu gibi, giyimin de kolaya kaçması bu işte. Bu kot özensizliği yüzünden dünya giyim kültürü zenginliği de büyük darbe aldı.
13 Ekim 2009
dpd06: Önemli olan o kotun satılması,onu yapan işçinin 1 gram önemi yok,nasılsa yeni iş gücü çok.Diesel'de 570liraya kot alanı gördüm ben,onu yapan işçi kaç para maaş alıyordur sizce?Dünyada bunun gibi çok örnek var,ülkemizde tuzla tershanesi var mesela,radyoaktif enerjiye maruz kalan işçiler var.Benim o kotu almamamla değişecek bir şey değil bu,gerçi zaten almıyorum ama bir işe yaramıyor gördüğünüz gibi.Anket, işçilerin hallerinden bihaber insanlara bilgili olması açısından güzel olmuş.
13 Ekim 2009
Anketi oluşturan üye: ışıl_ışıl . 12 Ekim 2009