Anket Sitesi

Ankete Yazılan Yorumlar

Dershaneler, özel okullar ve hatta bazı devlet okullarında " Seviye Belirleme Sınavı" adıyla yapılan, öğrencilerin bir sınava tabi tutulup aldığı puana göre sınıflara yerleştirildiği uygulama için ne düşünüyorsunuz?

anafor: Hayır, karma iyidir.
15 Kasım 2012
feeling19: Heterojen sınıflar en mantıklısı, bu uygulama bana elmalar ve armutları ayırmak gibi geliyor. Ama neden insanların insan olduğunu aklımıza getirmiyoruz ki...
22 Eylül 2012
mahinur: Günümüz şartlarında bu bir zorunluluktur. Benim çocuğum çok zeki ve çok tembel birisiyle aynı sırada oturuyor olsa, bunu ben ister miyim? Böyle bakın olaya!
10 Eylül 2012
esrar-ii: Kendimden biliyorum,durumum iyi olduğunda daha bir şevkle sarılıyordum.Tabi seviye olarak düşen arkadaşlar için aksi bir durum gerçekleşiyordur.Zaten insan bir müddet sonra yılıyor,hiç gerek olmadığı kanaatindeyim.
18 Ağustos 2011
jus_1: Birileri ne zaman yarış atı değil de insan eğittiklerinin farkına varacak merak ediyorum.
24 Temmuz 2010
berxay: Bence yanlış bir uygulama, ama yarış atı olduğum için her üstünlük ayrı bir avantaj...
1 Temmuz 2010
servetcembar: Kesinlikle karma olmalı...Öğretmenleri iyice pasif hale getiren bir düzendir...Sadece öğrenci tarafından bakmamak lazım duruma...
1 Temmuz 2010
berkay1717: Bence doğru bir uygulama, herkes seviyesinin sınıfında olmalı.
28 Haziran 2010
era37: İşin gerçeği, günümüzdeki sistem bir yarış. ve bu yarışta başarılı olmak için zirveye oynayanlarla birlikte olan da zirveye oynar.
4 Haziran 2010
dfn_: dersanelerde gerekli ancak okulllarda gerekli olmadıgına inanıyorum. Çünkü okulda karma sınıf daha iyidir ancak dersanede ögrenciler kaynatma gözüyle baktıgı için iyilerin bir arada toplanması ve ayda bir deneme yapılması uygundur
16 Nisan 2010
Bonesphere: Eğer ülkemizde her türlü ayrımcılık sona ererse, her birey, her mesleğin değeri olduğunu anlar, sınıflandırmasına da gerek kalmaz. Her meslekte en iyilere ihtiyacımız var.
2 Nisan 2010
Hilar: Farklı seviyelerdeki öğrencilerin özellikle dershanelerde aynı sınıfta olması görülmemiş bir durum. Bu, yüksek sevıyeli ve düşük seviyeli öğrencinin de hakkını korumak içindir. 'Sen tembelsin yerin tembel sınıf' lafı da tembellerin ürettiği bir laf olsa gerek. Tembelin ihtiyacı neyse o öğretilmeli. Misal 4 işlemi bilmeyen birine kesirleri anlatabilir misin? Bu çocuğu, öncelikle 4 işlem öğretilecek sınıfa koymak kimi korumaktır? Uygulama doğrudur.
31 Mart 2010 . 1 üye beğendi
springg205: Farklı seviyedeki öğrencilerin bir arada ders görmesi seviyeleri daha düşük olan öğrencileri de tetikler ve bir başarı elde ederler.
29 Mart 2010
keremege: Hayatları sınav olmuş öğrencilerin, bizim zamanımızda yoktu ki böyle şeyler. Okuyan okur okuyamayan da kalırdı sınıfta. İnsan hayatı birkaç saatin sonucuna göre belli olur mu zaten? Tamamen olumsuz bakıyorum ben bu sisteme. Temelinde yine eşitsizlik yatıyor ayrıca.
24 Mart 2010
pinokyo: Sakat bir uygulama. Hani hep deniliyor ya çocuklar yarış atı gibi yetiştiriliyor diye o hesap. Kötü bir şey.
11 Mart 2010
sevgiozlemi: Öğrencilerin psikolojisi açısından düşünülürse elbette kötü bir şey. Ama eğitimin verimi için gerekli bir şey bu aslında. Çünkü seviye olarak farklılık gösteren hatta aralarında uçurum olan öğrencilerden oluşan sınıflarda eğitim vermek çok zor bir şey. Biri daha önce anlarken diğerleri anlamıyor, ve iyi olan öğrenciler diğerlerine engel oluyor. Eğitim formasyonunda verilen sınıflardaki teknikleri uygulamak gerçekten çok zor. Bunları uygulamak bir bakıma Türk okullarında hayal diyebiliriz.
7 Mart 2010
beratika: Ben gecen sene 8.sınıftaydım büyüktü bizim dersane 16 tane sınıf vardı ben 2.sindeydim 1. sınıflara ve bize haftada 5 gün etüttü hayatımı yaşayamadım ya :)
6 Mart 2010
nextto07: Seviye belirleme sınavı yerinde bir uygulama olup öğrencinin başarısını arttırdığını düşünüyorum.Sonuç itibariyle seviyesi düşük öğrenciye basit düzeyde anlatmak gerekir.Aynı şekilde seviyesi biraz üst düzey olan öğrenciye de basit şekilde anlatıp zaman geçirmek yanlış olur.
4 Mart 2010 . 1 üye beğendi
fizikcitolga: Oks den yine iyi.
4 Mart 2010
iboy54: Öğrencilerin başarı seviyeleri değişebilir. Sınıflar da başarı düzeyine göre belirlenirse o zaman seviyesi değişen öğrencinin sınıfını da değiştirmek gerekir. Bu da karışıklığa yol açar.
4 Mart 2010
issoysal: Herkesin seviyesine göre bir okulda okumasını yanlış bulmuyorum. Asıl problem: Bu kadar yarıştırıyorsun, para harcanıyor, emek harcanıyor ;sonra işsizler ordumuza yeni neferler...
3 Mart 2010
drosophila: Uygulama zaten başarılı olan öğrenciler için iyi. Ama başarısız olan öğrenciler için kötü. Çünkü burada başarısız öğrencinin kendi başarısızlığı pekiştirilmiş oluyor. Başarılı öğrenci için iyi olması da aynı nedenden dolayıdır: Başarısı pekiştirilmiş olmaktadır. Özellikle dershanelerde 'başarısız' sınıfların ihmal edildiğini, onların para çuvalı olarak görüldüğünü bilmekteyiz. Onlara, yeter ki para kazandırsınlar başarıları önemli değil gözüyle bakılmaktadır.
3 Mart 2010
altayy: İnsan bu kadar mı demoralize edilir? Konuyla çok alakasız ama eskiden şehir hatları vapurunda bile 1.sınıf 2.sınıf gibi parasına göre insanları sınıflara ayıran uygulamalar varmış. Ondan sonra tabii milletin dini imanı para olur. Adam bakıyor ki; paran pulun yoksa şerefin bile yok, öyleyse bari çalıp çırpıp öyle şerefsiz olayım diyor!
3 Mart 2010
dpd06: Ortaokulda okurken de buna benzer bir uygulama vardı.Ben B şubesine girebilmiştim,en başarılılar A şubesindeydi.D şubesinin halini düşünün.Öğretmen D şubesindekilere başka davranıyordu,A şubesindekilere başka...'Bunları D şubesine anlatıyor olsaydım,böyle hemen anlamazlardı' demişti,kaç yıl geçmiş bak hala hatırlıyorum.Çocuktum tabii A şubesindekileri kıskanır,D şubesindekilere hava atardım.Doğru bir uygulama değil,ister dershanede ister okulda.
3 Mart 2010
egeli-prens: Şuanki eğitim sistemi için gerekilen bir uygulama diye düşünüyorum.Sonuçta sınav tarihine kadar öğrenciye hazırlanabilmesi için belirli bir süre oluşturuyorlar yani haksız bir rekabet yok ortada. Bence bu sistemi pekiştirip bu tarzda yeni sistemler üretmeliler.
3 Mart 2010
Jgr: Ne seviyesi ne uygulaması ya! Bıraksınlar bu işleri, böyle 'seviye tespiti' zırvalıklarıyla akıl kazandırılmıyor millete.Yeni nesilin seviyesini tespit etsen nolacak? Geç ilköğretimi, liseyi, üniversitelerde okuyanların genel kültürü bile deniz seviyesinin altında. Boş-beleş uygulamalarla milleti uyutuyorlar başka bişey değil.
2 Mart 2010
umutcul: yeni sisteme göre gerekli bir uygulama tabi ama öncelikle sınavda başarısız olanların psikolojilerini bozmayacak bir şekilde yapılması planlanmalı. Aksi halde onlar için ne dersanenin ne de okulun çok bir anlamı kalmaz.
2 Mart 2010
gamzet2: Bu konuda birşey düşünmüyorum. Adam dersanesini istediği gibi işletir. İster sınav yapar, ister başka bişey.
2 Mart 2010
ukela: Yine işin içinden çıkamadım ben; bir yandan arada seviye farkı olmadığında çocuklar kendi seviyelerine göre eğitime maruz kaldıkları için iyi, bir yandan kendini ayrılmış, çürüğe çıkarılmış gibi hisseden çocukların psikolojisi...
2 Mart 2010
Tun-cem: Çocuklar dersaneye niçin gidiyorlar veya gönderiliyorlar , başarı düzeyini artırmak için.Dersanelerde de sen 'başarısızsın , kendi düzeyinde kilerle eğitim görmelisin 'demek oldukça yanlış bir uygulama bence. Bu uygulamayı yapan dersanelere ben şahsen çocuğumu göndermem.
2 Mart 2010
Anketi oluşturan üye: ayazcem . 1 Mart 2010